الهه پورعبدیان روز جمعه در گفتوگو با ایرنا درباره سطح مسابقات قهرمانی کانوپولو جهان در چین، اظهار داشت: بعد از هشت سال در مسابقات قهرمانی جهان شرکت کردیم. سه دوره در این رقابتها نتوانستیم حضور یابیم. از طرف فدراسیون اعزام نمیشدیم. برنامه فدراسیون این بود تا ملیپوشان کانوپولو در مسابقات رسمی غیرالمپیکی از طرف باشگاهها حضور یابند.
تیم باشگاه قایقرانی اصفهان خروشان نماینده بانوان ایران در مسابقات کانوپولو قهرمانی جهان در چین (۲۴ تا ۲۹ مهر - شهر دکیوینگ) عنوان چهارمی مسابقات و سهمیه مسابقات جهانی را کسب کرد.
اصفهان خروشان با ترکیب ملیکا برون، ستایش پیرنجمالدین، مهدیه شبانی، شیوا لکزایی، آتوسا اسلامی، آناهیتا مهترپور، فاطمه جلیلیان و الهه پورعبدیان به عنوان ورزشکار مربی، نیما حجتی مدیر فنی و سیدایمان شفیعاف سرپرست در این رقابتها حضور داشتند.
وی افزود: شناختی از رقبا نداشتیم و به غیر از من، بازیکنان تیمی که هشت سال پیش در مسابقات قهرمانی جهان شرکت کرده بود دیگر هیچکدام نبودند. گروه خیلی سختی داشتیم و با حضور در جمع هشت تیم برتر به عنوان تنها تیم آسیایی توانستیم برای نخستین مرتبه سهمیه پیکارهای جهانی را کسب کنیم.
ملیپوش کانوپولو عنوان کرد: در گروه ما تیمهای هلند، فرانسه و چینتایپه حضور داشتند. هلند قهرمان اروپا بود و بازی را به این تیم واگذار کردیم. از فرانسه باختیم و چین تایپه را در قهرمانی آسیا بردیم و توانستیم به دور بعد صعود کنیم. در مرحله بعدی به دو گروه چهار تیمی تقسیم شدیم و به مصاف سنگاپور، اسپانیا و انگلیس رفتیم و توانستیم اسپانیا و سنگاپور را شکست دهیم. در مرحله یک چهارم نهایی برابر نیوزیلند قهرمان جهان، شکست خوردیم. برای کسب رده سوم و چهارم جهان به مصاف هلند رفتیم و در وقت قانونی به تساوی یک- یک رسیدیم و در وقت اضافه با گل طلایی برابر این تیم شکست خوردیم.
وی همچنین گفت: تیمی که قهرمان لیگ میشود، با نفرات برتر این رشته قرارداد بسته است و تفاوت این تیم با تیم ملی زیاد نیست. فقط نام این تیم تغییر میکند و بهترینهای کانوپولو ایران در این تیم باشگاهی حضور دارند. از زمانی که رشته روئینگ از قایقرانی جدا شده است، شنیدهایم که قرار است دوباره به رویه قبل برگردیم و تیم ملی کانوپولو شکل بگیرد.
ملی پوش کانوپولو خاطرنشان کرد: سختترین شرایط این است که ما تعداد کمی از قایقهای جدیدی که تیمهای اروپایی استفاده میکنند را در ایران داریم. این نوع قایقها کالای لوکس محسوب میشوند و گمرک هزینه زیادی برای ورود آن میگیرد. شرایط تهیه این قایقها برای باشگاه، فدراسیون و بچهها سخت است. ۶ قایق کانوپولو در فدراسیون قایقرانی ایران داریم و چهار قایق ایرانی مشابه آن است که کیفیت قایقهای خارجی را ندارد. اگر این قایقها را در اختیار داشته باشیم خیلی در رشد کانوپولو تاثیرگذار است.
وی تاکید کرد: کانوپولو رشتهای است که در آن تجهیزات حرف اول را میزند. مهمتر از قایق حضور در کاپها و تورنمنتها قبل از مسابقات اصلی است. همه تیمهای اروپایی و آسیایی پیش از مسابقات جهانی در تورنمنتها و کاپها شرکت میکنند تا شناخت کافی از تحریفان کسب کنند. به خاطر هزینهها، مشکل روادید و نداشتن حامیان مالی نمیتوانیم در چنین مسابقاتی حضور یابیم.
پورعبدیان گفت: مسابقات جهانی برای کانوپولو که رشتهای غیرالمپیکی است، مانند المپیک میماند و از اهمیت زیادی برخوردار است. باید توجه فدراسیون و وزارت ورزش و جوانان نسبت به این رشته بیشتر شود. ما از ۱۷ تیم جهان توانستیم چهارم دنیا شویم. مطمئن هستم که از هشت تیم برتر دنیا در بازیهای جهانی چین در پنجم مرداد ماه سال آینده دست خالی برنمیگردیم. در پایان هم باید از سید ایمان شفیعی مدیرعامل باشگاه اصفهان خروشان برای زحماتی که کشید، تشکر کنم.
نظر شما