مدیرکل کتابخانه‌ها: شهر بدون کتابخانه در ایلام نداریم

ایلام - ایرنا - مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام با تاکید بر اینکه همه شهرهای این استان دارای کتابخانه هستند، گفت: در حال حاضر ۵۸ باب کتابخانه عمومی در سطح استان ایلام فعالیت دارند.

"سمیه حیدری" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به فعالیت ۵۸ باب کتابخانه عمومی در ایلام، اظهار کرد: این تعداد شامل ۳۶ باب کتابخانه شهری و ۱۵ باب کتابخانه روستایی، یک باب کتابخانه سیار و ۶ باب کتابخانه مشارکتی است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه کتابخانه‌های عمومی استان به جزء کتابخانه‌های مشارکتی، حدود ۳۸ هزار و ۸۱۲ نفر عضو هستند، افزود: این میزان عضو نسبت به سال گذشته تا همین زمان، حدود ۱۴ درصد افزایش داشته که این امر نویدبخش توجه و روی‌آوردن مردم به سمت کتاب و کتابخوانی است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام با اشاره به اینکه تعداد منابع و نسخه‌های کتاب در کتابخانه‌های عمومی استان حدود ۷۳۳ هزار جلد است، ابراز کرد: در یک سال گذشته حدود ۳۱۰ هزار جلد کتاب از کتابخانه‌های عمومی استان توسط مردم به امانت گرفته شده است.

حیدری با تاکید بر اینکه بر این اساس، به ازای هر ۲ نفر در استان تقریبا یک کتاب از سوی مردم به امانت گرفته شده است، گفت: اگر می‌خواهیم مسأله فرهنگ کتابخوانی در بین آحاد مردم فراگیر شود باید دسترس‌پذیری به کتاب هم در سطح جامعه افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه احداث و راه‌اندازی کتابخانه‌های عمومی به لحاظ منابع مالی پرهزینه است و امکان ایجاد کتابخانه در هر مکانی واقعا وجود ندارد، افزود: خوشبختانه در استان ایلام شهر بدون کتابخانه نداریم اما لازم است که با افزایش تعداد کتابخانه‌های سیار و یا مشارکتی، کتاب در روستاهای استان نیز در دسترس عموم قرار گیرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام یادآور شد: بسیاری از روستاهای استان درخواست احداث کتابخانه دارند، اما با توجه به جمعیت محدود این روستاها، امکان احداث کتابخانه وجود ندارد اما پیشنهاد می‌شود که با توجه گستردگی جغرافیایی و تعداد روستاهای استان، برای اینکه کتاب در دسترس مردم قرار گیرد، کتابخانه‌های سیار در استان با همکاری و توجه مسئولان افزایش پیدا کند و ما هم در این زمینه استقبال می‌کنیم.

مدیرکل کتابخانه‌ها: شهر بدون کتابخانه در ایلام نداریم
کتابخانه مرکزی شهر ایلام

حیدری یادآور شد: دهیاری‌ها می‌توانند به صورت مشارکتی در قالب پیشخوان کتاب، فضای مناسبی در ساختمان دهیاری در اختیار کتابخانه‌های عمومی قرار دهند و خود متولی آن شوند و کتابخانه‌های عمومی استان نیز در بحث تامین منابع کتاب همراهی و حمایت لازم را خواهد داشت که همه مردم به کتاب دسترسی داشته باشند.

وی بیان کرد: روستاها و مناطق زیادی در استان درخواست کتاب دارند اما امروز هزینه کتاب بالا است و در مرحله اول ما وظیفه داریم که کتابخانه‌های عمومی موجود استان را از کتاب‌های روز، فاخر و مورد نیاز مردم را غنی کنیم که اگر فردی به کتابخانه مراجعه می‌کند دست خالی از آنجا خارج نشود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام ابراز کرد: کتابهایی که در فضاها و مکان‌های عمومی و شهری در دسترس عموم قرار می‌گیرد به طور معمول، کتاب‌هایی کم حجم هستند که البته هزینه این کتابها نیز بالاست، اما با همکاری سایر دستگاه‌ها و مسئولان استان می‌توان فضاهایی را مکان های عمومی تدارک دید که در این مکان‌ها، کتاب در دسترس مردم قرار گیرد.

حیدری یادآور شد: دهیاری‌های استان برای احداث و ایجاد فضای مناسب به منظور راه‌اندازی کتابخانه‌ عمومی، می‌توانند درخواست خود را به فرمانداری‌های شهرستان‌های استان ارائه دهند و فرمانداری‌ها نیز در این خصوص مکاتبات لازم را با اداره کل کتابخانه‌های عمومی انجام داده تا با توجه به فضا و متناسب با امکانات، نسبت به راه‌اندازی کتابخانه عمومی در این روستاها و دهیاری‌ها اقدام شود.

وی با اشاره به نقش مهم خیرین عرصه کتاب و کتابخوانی در توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه در استان، خاطرنشان کرد: اگر کار خیر در حوزه فرهنگ باشد به طور قطع، یک کار ماندگار و صدقه جاریه خواهد بود و در برخی روستاهای استان اگر خیری باشد، ما زمینه را فراهم می‌کنیم که در فضاهای عمومی و مساجد،کتابخانه عمومی دایر شود.

۲۴ آبان هر سال به عنوان روز کتاب و کتاب‌خوانی نامگذاری شده است.

از ۲۴ آبان تا ۲ آذر نیز برنامه‌های گرامیداشت هفته کتاب توسط دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha