۳۰۰ آیین‌نامه تاریخ‌گذشته در وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد

گرگان- ایرنا- مشاور حقوقی معاون برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به جای خالی متخصصان برای نگارش قوانین بخش کشاورزی گفت: نزدیک به ۳۰۰ آیین‌نامه و شیوه‌نامه تاریخ گذشته در وزارت کشاورزی وجود دارد که هنوز به مرحله تصویب نرسیده است.

به گزارش ایرنا، علی رشیدی روز پنج‌شنبه در اولین همایش ملی حقوق کشاورزی و مواد غذایی در گرگان اظهار کرد: در وزارت جهاد کشاورزی جایی به نام پژوهش جدید وجود ندارد و در تدوین آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها نیز جای افراد متخصص در این وزارتخانه خالی است.

وی با بیان اینکه به قوانین تاریخ گذشته در جهاد کشاورزی رسیدگی نمی‌شود، تاکید کرد: شاید قوانین جدید هم بدون فایده باشد اما پیگیری نمی‌شوند.

مشاور حقوقی معاون برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی به معضل تغییر کاربری زمین‌ها اشاره کرد و متدکر شد: در نقاط مختلف کشور از جمله در گلستان تغییر کاربری و ویلاسازی نمایان است و این سوال مطرح است که چگونه با وجود قانون جلوگیری از تغییر کاربری این اتفاق افتاده است؟

رشیدی بیان کرد: در حالی که وزارت جهاد کشاورزی باید ۱۳۰ میلیون تن غذا برای ۸۵ میلیون نفر تولید کند اما بخش زیادی از وقت این نهاد صرف چالش‌های مربوط به زمین می‌شود در حالی که برای جلوگیری از تغییر کاربری، قوانینی تصویب شده اما به خوبی اجرا نمی‌شود.

وی خواستار به‌روزرسانی و رفع قوانین دست و پاگیر حوزه کشاورزی شد و گفت: مالکان زمین‌های کشاورزی و باغی کشاورزی خواستار یک فضای حداقل ۴۰ متری هستند تا وسایل باغداری خود را در آن نگهداری کنند و این مسائل نشان می‌دهد برخی قوانین کشاورزی نیازمند بازنگری هستند.

نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش با بیان اینکه ضعف‌های بخش حقوق کشاورزی یکی از مسائل اصلی این رویداد علمی است، اظهار کرد: ۱۲ هزار و ۵۰۰ عنوان و مساله قانونی و بیش از ۱۴۰ هزار بخشنامه، آیین‌نامه و دستورالعمل در کشور وجود دارد.

عبدالحکیم آق ارکاکلی با بیان اینکه از ۱۲ اقلیم جهان، ۱۱ اقلیم در کشورمان وجود دارد و از این مقدار هفت اقلیم در استان گلستان است، افزود: گلستان روزی به سرزمین طلای سفید شهره بود و این جای سوال دارد که وزارت جهاد کشاورزی با کدام منطق، پنبه را از این استان خارج کرد؟

وی ضعف حقوق کشاورزی را علت اصلی نابودی پنبه در گلستان و سرزمین طلای سفید دانست و افزود: اگر پنبه در گلستان احیا شود مانند سه دهه اخیر درختان برای تهیه چوب و کاغذ نابود نمی‌شوند بلکه از مشتقات پنبه استفاده می‌کنیم. افزون‌بر این مساله، پنبه کاربردهای فراوان دیگری دارد که می‌توان از آن بهره بُرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha