به گزارش ایرنا ، سید عباس صالحی عصر پنجشنبه در خلال بازدید و کتابگردی از فروشگاه های اسلامشهر بمناسبت روز ملی کتاب و کتابداری ، با شنیدن مسائل و مشکلات فروشندگان کتاب، از راه کارهای حمایتی و پشتیبان جهت تداوم فعالیت این تلاشگران عرصه فرهنگ خبر داد.
در این بازدید که در مناطق مختلف اسلامشهر انجام پذیرفت، حجت الاسلام برقراری امام جمعه اسلامشهر نیز با هدف حمایت از فعالان فرهنگی شهر، وزیر ارشاد را همراهی کرد.
اسلامشهر به مناسبت روز ملی کتاب، کتابخوانی و کتابدار میزبان عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.
مصادف با روز ملی کتاب، کتابخوانی و کتابدار، عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه علی فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، حسین حبیبی فرماندار اسلامشهر و سایر مسئولان فرهنگی اسلامشهر به بازدید از چند کتابفروشی تحت عنوان « کتابگردی» پرداختند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه تیم همراه در ابتدا به بازدید از کتابفروشی "کتابانه" در پاساژ کوثر و سپس کتابفروشی "آراد" در محله ی باغ فیض و در پایان به بازدید از کتابفروشی "کتاب باز" در محله ی زرافشان و گپ و گفت درباره وضعیت فروش کتاب، کتابهای پرفروش و پر مخاطب و دوره های کتابخوانی با صاحبان این مشاغل پرداختند.
از دیگر برنامه های امروز نشست وزیر فرهنگ با اهالی قلم در کتابخانه شهید مصطفی خمینی بود.
سیدعباس صالحی در ابتدا از کتابفروشی «کتابانه» بازدید کرد و گفتوگوی صمیمانهای با صاحبان این فروشگاه کتاب داشت.
با قیمتهای فعلی، حتی کتابخوانها با مشکل مواجه شدهاند
یکی از مالکان این کتابفروشی ابتدا درباره قیمت کتاب به وزیر فرهنگ گفت: با قیمتهای فعلی، حتی کتابخوانها با مشکل مواجه شدهاند. ما دوست داریم کتاب فروشی و پاتوق کتاب را در اسلامشهر گسترش دهیم.
وی ادامه داد: متاسفانه خیلی از کتابهایی که در طرح مجازی و... فروختیم را دیگر نمیتوانیم بخریم. حتی اجاره امسال ما ۳.۵ برابر شده است. ما علاقه به گسترش کار کتابفروشی برای مردم منطقه داریم و امیدوار به حمایت هستیم. اگر چرخدندههای ما کمی روغنکاری شود، خیلی بهتر میتوانیم کار کنیم.
درخواست راهاندازی کافهکتاب در اسلامشهر
او در پایان درخواست کرد که همکاریهای لازم برای اختصاص زمین برای تاسیس یک کافه کتاب برای مردم اسلامشهر انجام شود.
وزیر فرهنگ نیز ضمن تقدیر از این کتابفروش، برای او آرزوی موفقیت کرد.
صالحی همچنین تاکید کرد که بررسیهای لازم برای کافه کتاب برای اهالی اسلامشهر انجام شود.
بازدید از آرادکتاب
آراد کتاب مقصد بعدی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. این کتابفروشی به شکل خانوادگی اداره میشود.
یکی از مدیران این کتابفروشی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد که ما مشکلات زیادی برای تاسیس این مجموعه داشتیم اما نیاز چنین پاتوق فرهنگی را برای مردم اسلامشهر احساس میکردیم.
وی از وزیر فرهنگ برای هزینه سنگین تأمین کتاب در کتابفروشیها درخواست کمک کرد و گفت: ما برای خرید کتاب و تامین هزینههای این مکان فرهنگی، حتی خودروی شخصی خود را فروختیم.
وی سپس توضیح داد که برنامههای متعدد کتابخوانی برای مردم اسلامشهر برگزار میشود و با برنامههای پویانمایی، خمیربازی و... نیز میزبان کودکان و خردسالان هستند و سپس با آنها درباره کتاب گفتوگو میشود.
یکی دیگر از صاحبان این کتابفروشی از وزیر فرهنگ درخواست کرد که برای دریافت تسهیلات بانکی و تامین هزینههای اولیه این پاتوق فرهنگی توصیههایی داشته باشند.
درخواست صالحی برای حضور فرماندار و امامجمعه اسلامشهر در پاتوقهای فرهنگی شهرستان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از فرماندار و امام جمعه اسلامشهر که در این دیدار حضور داشتند، درخواست کرد که به پاتوقهای فرهنگی مانند این کتابفروشی که با عشق صاحبان آن به فرهنگ و هنر پیش میرود، کمک کنند تا هم خانوادهها آنها را بشناسند و هم پاخورتر شوند.
کار فرهنگی امسال با سال آینده باید متفاوت باشد
وی افزود: چنین پاتوقهایی میتواند به حال خوب در بین مردم کمک کند. باید به کمک هم بیاییم که بتوانیم کار فرهنگی امسال، با سال آینده فرق داشته باشد.
نیکنام حسینیپور مشاور وزیر و رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تاکید کرد که موضوع تسهیلات مورد درخواست این کتابفروشی را پیگیری خواهد کرد.
علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران نیز وضعیت اتصال این کتابفروشی به سامانه بازار کتاب را بررسی کرد.
فرماندار اسلامشهر نیز ضمن مغتنم شمردن حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان مربوطه تاکید کرد که کارهایی مانند این کسب و کار فرهنگی خانوادگی که به شکل خصوصی اداره میشود، معمولا کمتر مورد توجه قرار میگیرد و گفت: برنامه مدونی در این زمینه آماده شود.
بازدید از فروشگاه «کتابباز»
فروشگاه «کتابباز» نیز سومین کتابفروشی بود که وزیر فرهنگ از آن بازدید کرد.
این کتابفروشی نیز توسط دو برادر مدیریت میشد و بخشهای کتاب، لوازم هنری و... را در برمیگرفت.
یکی از مالکان این کتابفروشی نیز در گفتوگو با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما توقعی نداریم و چندین سال است که در این کار تلاش میکنیم اما قیمت کتاب فوقالعاده بالا رفته است. ما تلاش کردیم که مردم را راضی نگه داریم و درصد سود کمتری بگیریم تا مخاطب بهتر بتواند کتاب بخرد.
با سختیهای کتابفروشی ساختهایم و کم هم نمیآوریم
وی ادامه داد: کتابفروشی سختیهای فراوانی دارد اما با سختیهای آن ساختهایم و کم هم نمیآوریم. اما دریافت تسهیلات و مسائل مالیاتی جزو دغدغههای ماست که از شما درخواست کمک داریم.
فرماندار اسلامشهر نیز با تشکر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سفر به این شهر گفت: بچههایی که در این شهر هستند با عشق و علاقه کار فرهنگی انجام میدهند و سفر وزیر فرهنگ به عنوان یکی از اعضای هیات دولت و بازدید از کتابفروشیها، جنبهای ملی به کار ارزشمند این جوانها است که با عشق و علاقه کار میکنند.
او سپس از تصویر این شهر در آثار نمایشی انتقاد کرد و گفت: مردم این شهر، گله دارند که چرا در فیلم و سریالها و بیشتر در نمایش خانگی، هر خلافی به اسلامشهر نسبت داده میشود. در حالیکه عشق و علاقه بچههای این شهر به فرهنگ را میبینید که چطور کتابفروشیهایی را مدیریت میکنند که حتی بعضی از آنها از کتابفروشیهای مراکز گرانقیمت تهران نیز بهتر هستند.
کتابفروشیهای اسلامشهر از بهترینها است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تاکید کرد کتابفروشیهایی که در آیین کتابگردی در اسلامشهر دیده است، از بهترین کتابفروشیهایی است که با آن روبرو شده است.
صالحی سپس از فروشندگان این کتابفروشی تشکر و برای آنها آرزوی موفقیت کرد.
در این آیین، فرماندار و امام جمعه اسلامشهر، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، رییس اتحادیه ناشران و رییس ارشاد استان تهران، جمعی از مدیران ارشاد شهرستان و جمعی از خبرنگاران، وزیر فرهنگ را همراهی میکردند.
بازدید از کتابخانه شهید مصطفی خمینی
در بخشی از سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اسلامشهر در قالب کتابگردی، صالحی از کتابخانه شهید مصطفی خمینی بازدید کرد.
در این بازدید، مدیر کتابخانه روشندلان درباره بخشی از خدمات این مجموعه گفت: ۱۷ هزار عنوان کتاب صوتی و ۷۵۰ جلد کتاب بریل را گردآوردی کردهایم و علاوه بر کار کتابخانهای، آموزش را هم برای نابینایان اسلامشهر، رباط کریم و بهاران مدنظر قرار دادهایم.
مدیر بخش روشندلان این کتابخانه که هر روز از تهران به اسلامشهر میآید تا به روشندلان خدمت ارائه کند، مورد تقدیر وزیر فرهنگ قرار گرفت.
نشست صمیمی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهالی فرهنگ و کتابداران کتابخانه های عمومی اسلامشهر از دیگر برنامه های سید عباس صالحی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهالی فرهنگ و هنر اسلامشهر دیدار کرد
تاکید بر توسعه تعامل با اهالی فرهنگ و هنر اسلامشهر/ ۱۳ کتابخانه با ۲۲۷هزار نسخه کتاب در اسلامشهر فعال است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر امروز خود به اسلامشهر که همزمان با نخستین روز هفته کتاب و کتابخوانی انجام شد، با هنرمندان و اهالی فرهنگ این شهر در کتابخانه شهید مصطفی خمینی دیدار کرد.
در این دیدار، فرماندار اسلامشهر از وزیر فرهنگ تشکر کرد که برای آیین کتابگردی به این شهر آمده است.
او با اشاره به کتابفروشیهایی که صالحی از آن بازدید کرد، گفت: اصل اسلامشهر یک شهر فرهنگی است.
کتابخانه شهید مطهری اسلامشهر تجهیز شود
حجت الاسلام برقراری امام جمعه اسلامشهر نیز سفر وزیر فرهنگ به عنوان اولین وزیر دولت چهاردهم به اسلامشهر را به فال نیک گرفت.
امام جمعه اسلامشهر با اشاره به کتابخانه شهید مطهری که در دست تعمیر است، گفت: کتابخانه شهید مطهری به عنوان کتابخانه مرکزی شهر در دست تعمیر است و درخواست داریم که این کتابخانهها به کتابهای روز نیز مجهز شود.
او سپس درخواست کرد که به کتابداران به دلیل امانتداری و همکاری خالصانه آنها توجه ویژهای شود.
تلاش میکنیم از همه انجمنهای فرهنگی و هنری اسلامشهر حمایت شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان تهران نیز در این دیدار تاکید کرد: شهرستانهای تهران از بسیاری از شهرهای کشور بزرگتر و پرجمعیتتر است. ضمن آنکه همجواری آنها با تهران، ظرفیتهای فرهنگی آنها را متفاوتتر میکند.
وی افزود: در اسلامشهر همه انجمنهای فرهنگی و هنری را به صورت فعال داریم و اگرچه محدودیتهای زیرساختی و مالی داریم اما تلاش میکنیم که از این انجمنها حمایت کنیم.
۱۳ کتابخانه فعال در اسلامشهر با ۲۲۷هزار نسخه کتاب
در ادامه، سالاری معاون ادارهکل کتابخانههای عمومی اسلامشهر نیز با تشکر از وزیر فرهنگ برای انتخاب این شهر برای کتابگردی گفت: ۱۳ کتابخانه عمومی در شهرستان اسلامشهر فعال است و ۲۲۷ هزار نسخه کتاب در این کتابخانهها وجود دارد.
بیش از ۹هزار نفر عضو کتابخانههای اسلامشهر
وی افزود: بیش از ۹هزار نفر عضو کتابخانههای شهرستان هستند و به طور میانگین روزانه بیش از ۳۰۰ کتاب امانت داده شده است. علاوه بر این بیش از ۵۰۰ فعالیت فرهنگی پیرامون کتابخانهها در یک سال اخیر برگزار شده است.
او سپس به تعطیلی کتابخانه شهید مطهری این شهر اشاره و درخواست کمک برای راهاندازی دوباره این مجموعه کرد.
در ادامه، وحید سمنانی از شاعران اسلامشهری با اشاره به فعالیتهای فرهنگی در این شهرستان گفت: در صورتیکه حمایتها ادامهدار باشد، شعرای خوبی از این شهرستان به جمع شاعران کشور میپیوندند.
عباسی به نمایندگی از اهالی رسانه اسلامشهر نیز در سخنانی گفت: من بیش از ۲۲ سال سابقه رسانه دارم اما فقط سه سال سابقه بیمه دارم که آن هم متعلق به دولت نهم است. پیگیریهای زیادی کردیم که تامین اجتماعی بیمه را انجام دهد اما به دلیل عدم انجام تعهدات دولت به تامین اجتماعی اینکار انجام نشده است.
وی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کرد که این موضوع پیگیری شود.
یکی دیگر از هنرمندان حاضر نیز از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کرد که یک بلک باکس برای هنرمندان تئاتر در اسلامشهر آماده شود.
درخواست یکسانسازی حقوق کتابداران با سایر دستگاهها
مدیر بخش روشندلان کتابخانه شهید مصطفی خمینی اسلامشهر نیز در سخنانی، از وضعیت معیشت کتابداران و همکاران نهاد کتابخانههای عمومی کشور گله و درخواست کرد که حقوق و دستمزد کتابداران در نهاد کتابخانههای عمومی با سایر دستگاهها یکسانسازی شود.
همچنین هنرمندان دیگر حاضر در این جلسه نیز مشکلات و مسائل مرتبط با هنرمندان و اهالی فرهنگ شهرستان اسلامشهر را پیگیری کردند.
تدوین کتابی با موضوع شهدای اسلامشهر
در میانه این صحبتها، یکی از نویسندگان حاضر، با اشاره به شهدای این شهر، شهرستان اسلامشهر را «زرخیز» نامید و خواستار کمک و مساعدت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تدوین کتابی برای شهدای این شهرستان شد.
صالحی: به تبعیت از شعار "ایران فقط تهران نیست"، استان تهران هم فقط شهر تهران نیست
در ادامه این دیدار که همزمان با نخستین روز هفته کتاب برگزار شد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: معمولا برنامههای کتابگردی در طول این سالها در تهران انجام میشود اما تصمیم گرفتیم که این دیدار در اسلامشهر انجام شود و توفیقی حاصل شد که علاوه بر کتابفروشیها، با هنرمندان این شهر نیز دیدار کنیم.
وی ادامه داد: در دورهای که معاون فرهنگی بودم عبارتی داشتیم که ایران فقط تهران نیست اما الان باید بگوییم که استان تهران هم فقط شهر تهران نیست. استعداد ایرانی به ویژه در حوزه فرهنگ، هنر و ادب در جای جای این خاک، ظرفیت ویژهای است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به گله فرماندار اسلامشهر درباره تصویر این شهرستان در آثار نمایشی گفت: تصویری که از اسلامشهر وجود دارد عموما تصویر مشکلاتی است که بر تصویر فرهنگی این شهر سایه انداخته است. این درحالی است که بازدیدهای امروز از کتابفروشی ها و کتابخانه نشان میدهد که ظرفیتهای بسیار زیادی در شهر اسلامشهر وجود دارد و حتما باید به استعدادهای این شهرستان توجه شود.
او ادامه داد: در بازدید از چند کتابفروشی و کتابخانه، استعداد، همیت و ریسک پذیری زیادی را مشاهده کردیم که حس خوبی ایجاد میکند.
صالحی با ابراز امیدواری از ارتباط بیشتر با هنرمندان شهرستانی گفت: ما باید بیشتر با شهرستانهای اطراف تهران ارتباط بگیریم. هنوز یکسری هویتهای محلی و منطقهای داریم که متاسفانه این ظرفیتها در تهران از دست رفته است. این هویت و تعصب را در بازدیدهایی که داشتیم دیدیم. اگر شهرها و کشورها بخواهند پیشرفت کنند نیاز به تعصب دارد. در شهرهای بزرگ این تعصب کاهش پیدا کرده است اما در شهرهایی مانند اسلامشهر، این تعصب درست هنوز وجود دارد که بسیار ارزشمند است.
او افزود: در دیدارهای امروز دیدیم که عزیزانی سرمایهشان را برای همین تعصب خود به شهرشان گذاشتهاند و ما نیز باید خادم این تعصب باشیم. این نقطه شروع آشنایی ما است و حتما رابطهها توسعه پیدا میکند و در خدمت فعالان فرهنگ و هنر خواهیم بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش با اشاره به درخواستهایی که مطرح شد، تاکید کرد که موضوعات مطرح شده را پیگیری خواهد کرد و به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران نیز ماموریت داد که مسائل مطرح شده را پیگیری کند.
در پایان این دیدار، سیدعباس صالحی از فعالان فرهنگ و هنر شهرستان اسلامشهر تقدیر کرد.
اسلامشهر با حدود ۷۰۰ هزار جمعیت در جنوبغرب استان تهران قرار دارد.
نظر شما