دکتر رعنا دیزجی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مصرف الکل های نوع دیگر نیز جذب بسیار سریع و بالایی دارد، افزود: این نوع الکلها هم وقتی وارد بدن می شود به سرعت به مغز می رود و مشکلات عدیدهای بر جا می گذارد.
وی با بیان اینکه در مسمومیت های الکلی همیشه یک نگرانی جدی وجود دارد چون در کنار آن مسمومیت هایی دارویی هم هست، اضافه کرد: امروزه قشر جوان برای کنترل خلقیات خود داروهایی از قبیل محرک ها استفاده می کند که مصرف آنها افراد را به سرعت دچار اضطراب و پرخاش می کند.
دیزجی با بیان اینکه همین افراد برای کنترل خلقیات منفی خود مجبور می شوند به داروهایی دیگری روی بیاورند، اظهار داشت: متاسفانه این نوع داروها وابستگی ایجاد می کنند به نوعی که افراد برای به دست آوردن حس مثبت از مواد آرام بخش استفاده می کنند.
این کارشناس با تاکید بر اینکه استفاده توامان داروها به معنای یک مسمومیت پیچیده است، گفت: جوانان در نظر داشته باشند مصرف این نوع داروها حتی برای یکبار هم می تواند به صورت دائم به آنها وابستگی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه استفاده از این نوع داروها وابستگی دائم ایجاد کرده و حتی به مرگ فرد نیز منجر می شود، گفت: اغلب این مواد وابستگی اجباری ایجاد می کند، به نوعی که فرد دیگر نمی تواند آن را کنار بگذارد و ترک آنها نیز امکانپذیر نخواهد بود.
این متخصص سم شناسی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد:تداوم این وضعیت موجب می شود فرد برای کنترل خلقیات خود داروهای متعدد و پیچیده ای را مصرف کند.
وی با تاکید بر اینکه مصرف برخی مواد توهم زا و برخی محرکها نیز معضلاتی دارد، اضافه کرد: مصرف آنها تاثیر مخربی بر مغز می گذارد و می تواند آسیب های مغزی و حتی مرگ فرد را رقم بزند.
دیزجی در ادامه با بیان اینکه مصرف مواد مخدر با منشاء گیاهی از سوی سالمندان مورد استفاده قرار می گیرد که متاسفانه مواردی از مسمومیت نیز گزارش شده است، اظهار داشت:سالمندان به دلیل ضعف جسمانی و کم کاری کبد و کلیه تحمل مواد مختلف را ندارند و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.
این متخصص سم شناسی همچنین با بیان اینکه مصرف مواد ترک اعتیاد نیز می تواند برای فرد خطرناک باشد،ادامه داد: نگهداری و دسترسی کودک و استفاده آن به سرعت می تواند موجب مسمومیت شدید و کشنده باشد بنابراین باید مراقب دسترسی و مصرف آن در این افراد بود.
نظر شما