عضو مجلس خبرگان: دادخواهی مظلومان غزه و لبنان را بشنویم

مراغه- ایرنا- نماینده مردم آذربایجان‌شرقی در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه حدیثی از پیامبر اکرم (ص) با مضمون «مَنْ سَمِعَ رَجُلاً ینادی یا لَلْمُسْلِمینْ فَلَمْ یجِبْهُ فَلَیسَ بِمُسْلِم» قرائت کرد و گفت: به عنوان یک مسلمان، دادخواهی مظلومان غزه و لبنان را بشنویم و به آنان کمک کنیم.

به گزارش ایرنا «آیت‌الله محمدتقی پورمحمدی» در خطبه دوم نماز جمعه این شهرستان حدیث را معنی کرد و افزود: «هرکس صدای مظلومی را بشنود که از مسلمانان کمک می‌طلبد و به کمک او نشتابد، مسلمان نیست»؛ بر همین اساس کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان یک وظیفه است.

وی با بیان اینکه کمک مالی به مردم غزه و لبنان امکان‌پذیر است، بیان کرد: همدلی و کمک مالی اقشار مختلف ملت ایران به آوارگان ادامه دارد اما از آنجایی که تعداد آنان بالا، و زمستان فرا رسیده است، باید در حد توان کمک مالی خودمان را افزایش دهیم.

امام جمعه مراغه با بیان اینکه نزدیک به ۲ میلیون فلسطینی آواره هستند، افزود: در لبنان نیز چندین میلیون نفر بدون خانه و غذا زندگی می‌کنند و ما به عنوان مسلمان تکلیفی در این ارتباط بر دوش داریم.

عضو مجلس خبرگان: دادخواهی مظلومان غزه و لبنان را بشنویم و کمک کنیم
امام جمعه مراغه: جبهه مقاومت در روی زمین پیروز میدان است

آیت‌الله پورمحمدی همچنین با اشاره به اینکه جریان مقاومت در جنگ زمینی پیروز است، افزود: دشمنان تنها به بمباران و موشک باران اکتفا می‌کنند و نتواسنته‌اند در روی زمین کاری از پیش برند.

علامه طباطبایی از مفاخر جهان اسلام است

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه ۲۴ آبان‌ماه، سالروز ارتحال مفسر کبیر قرآن کریم حضرت علامه طباطبایی است، بیان کرد: این عالم برجسته برای آذربایجان، ایران، تشیع و جهان اسلام باعث افتخار است و کتاب‌ها و شاگردان برجسته‌ای را از خودش به یادگار گذاشت.

وی به اسامی برخی از شاگردان علامه طباطبایی اشاره، و بیان کرد: شهید مرتضی مطهری، آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی، آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی، علامه حسن حسن‌زاده آملی، آیت‌الله العظما عبدالله جوادی آملی، آیت‌الله العظما جعفر سبحانی، آیت‌الله العظما ناصر مکارم شیرازی و آیت‌الله العظما سیدمحمد بهشتی برخی از شاگردان این عالم بزرگوار هستند.

آیت‌الله پورمحمدی همچنین به آثار این عالم از جمله کتاب‌های «بدایة الحکمه» و «نهایة الحکمه» که در حوزه‌های علمیه تدریس می‌شود هم اشاره کرد و گفت: «تفسیر المیزان» در ۲۰ جلد گل سرسبد تمام آثار علامه طباطبایی است.

به گفته وی جلد نخست «تفسیر المیزان» که به مصر ررسید، به افتخار آن علمای اهل سنت در دانشگاه «الزهر» مصر جشن گرفتند و این کتاب در حدی دارای ارزش است که شهید مطهری در مورد آن اینگونه فرمودند که «نسل‌های بعدی ارزش واقعی تفسیر المیزان را متوجه می‌شوند».

عضو مجلس خبرگان: دادخواهی مظلومان غزه و لبنان را بشنویم و کمک کنیم
شهید مطهری: ارزش تفسیر «المیزان» ۱۰۰ سال بعد آشکار می‌شود

امام جمعه مراغه همچنین با بیان اینکه روز جاری نیز سالروز ارتحال علامه محمدتقی جعفری است، افزود: این علامه حکیم، فیلسوف، متکلم، فقیه و اصولی بود و عمر خودش را برای تحصیل، تدریس و پژوهش صرف کرد.

آیت‌الله پورمحمدی ادامه داد: علامه جعفری مثنوی را در ۱۵ جلد شرح کرد و شرح نهج‌البلاغه او در ۲۷ جلد چاپ شد اما عمر با برکتش کفاف نکرد تا آن را به پایان برساند.

وی اضافه کرد: زمانی در اروپا جلسه‌ای برای شناخت معیار کمال و انسانیت برگزار، و علاوه جعفری به آن جلسه دعوت شد؛ وی در آنجا به سخنرانی پرداخت و اینگونه فرمود که «ارزش هر انسان به مقدار معرفت و معلومات اوست» و چنان مورد توجه قرار گرفت که پس از اتمام سخنانش او را تا زمان نشستن بر روی صندلی خودش تشویق کردند.

آیت‌الله پورمحمدی ادامه داد: علاوه جعفری پس از نشستن دوباره برخاست و گفت: این سخن از امام علی (ع) است و وقتی حاضران آن را شنیدند، بار دیگر امام اول شیعیان را تشویق کردند.

شهید اول به مانند شهید دوم اهل لبنان بود

امام جمعه مراغه همچنین به فرارسیدن سالروز شهادت «محمد بن جمال الدین مکی عاملی» مشهور به‌ شهید اول و از فقهای شیعه در قرن هشتم قمری اشاره کرد و گفت: شهید اول نیز به مانند شهید دوم(ثانی) و علمایی دیگری چون شیخ بهایی اهل لبنان بود و این کشور به ویژه «شامات» شخصیت‌های بزرگی را تربیت کرده است.

«آیت‌الله پورمحمدی» با بیان اینکه شهید اول در حالی که زندانی بود، «اللمعة الدمشقیة» معروف به «لُمعه» را طی ۶ روز نوشت، افزود: وی را به جرم شیعه بودن به شهادت رساندند و پیکر مطهرش را همچون شهید ثانی در آتش سوزاندند و خاکسترش را به دریا ریختند.

به گفته وی «لُمعه» مجموعه‌ای کامل از فقه «امامیه» به شمار می‌رود که به زبان عربی نوشته شد و به دلیل اختصار و تعابیر روان همراه با نظم و ترتیب از جایگاه خاصی برخوردار است.

وی افزود: شهید اول در روستاهای «جبل عامل» در لبنان متولد شده بود و بنا بر آنچه در منابع آمده است، وی به «ابن مکی»، «امام الفقیه»، «شهید» یا «شهید اول» شهرت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha