۲۵ آبان ۱۴۰۳، ۲۰:۵۲
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85660367
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

قطعنامه جدیدی در سازمان ملل در حمایت از حق حاکمیت فلسطینیان

نیویورک – ایرنا- اعضای سازمان ملل متحد در یکی از کمیته های مجمع عمومی این سازمان به  پیش نویس قطعنامه جدیدی در حمایت از حق حاکمیت مردم فلسطین رای دادند.

به گزارش ایرنا، ۱۵۸ کشور در یکی از کمیته های سازمان ملل به قطعنامه ای برای به رسمیت شناختن «حاکمیت دائمی مردم فلسطین در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، از جمله بیت‌المقدس شرقی و جمعیت عرب در جولان اشغالی سوریه بر منابع طبیعی خود» رای دادند.

این قطعنامه در کمیته حقوق بشر و امور بشردوستانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد و هفت کشور از جمله آمریکا، کانادا و اسرائیل به این قطعنامه رای منفی دادند و ۱۱ کشور نیز به آن رای ممتنع دادند.

استرالیا، انگلیس، نیوزیلند، فرانسه، آلمان و ژاپن نیز از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای دادند.

مجمع عمومی سازمان ملل در مرحله بعد، پیش نویس این قطعنامه را بررسی خواهد کرد. این قطعنامه از سازمان ملل می‌خواهد «حاکمیت دائمی» فلسطینیان را بر منابع طبیعی در سرزمین‌های اشغالی به رسمیت بشناسد.

این قطعنامه همچنین از اسرائیل می‌خواهد که مصادره خانه‌ها و مزارع فلسطینی‌ها و تخریب زیرساخت‌های کلیدی مانند آب، خطوط لوله فاضلاب و شبکه‌های برق را متوقف کند.

پیش نویس قطعنامه از اسرائیل می خواهد که مسئولیت نشت نفت در سال ۲۰۰۶ را که در نتیجه حمله اسرائیل به مخازن ذخیره نفت لبنان و سایر کشورهای آسیب دیده بر عهده بگیرد و بابت این آسیب ها غرامت بپردازد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۲۶ شهریور ماه امسال، قطعنامه پیشنهادی فلسطین را که از اسرائیل خواسته بود ظرف ۱۲ ماه به اشغال غیرقانونی خود پایان دهد،با اکثریت قاطع آرا تصویب کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب این قطعنامه‌ از اسرائیل خواست  تا ظرف ۱۲ ماه به «حضور غیرقانونی خود در سرزمین‌های اشغالی فلسطین» پایان دهد. این قطعنامه با ۱۲۴ رای موافق، ۴۳ رای ممتنع و ۱۴ رای منفی که اسرائیل و آمریکا در میان آنها بودند، به تصویب رسید.

این اقدام اسرائیل چند روز قبل از سفر رهبران جهان به نیویورک برای گردهمایی سالانه سازمان ملل صورت گرفت.

این قطعنامه از نظر مشورتی دادگاه لاهه در ماه ژوئیه استقبال می‌کند که اعلام کرده اشغال سرزمین‌ها و شهرک‌های فلسطینی توسط اسرائیل غیرقانونی است و این رژیم باید از آنها خارج شود.

در نظر مشورتی دادگاه عالی سازمان ملل آمده است که خروج اسرائیل از سرزمین های اشغالی باید "در اسرع وقت ممکن" انجام شود، اگرچه قطعنامه مجمع عمومی مهلتی ۱۲ ماهه تعیین کرده است.

قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل همچنین از کشورها می‌خواهد که «گام‌هایی را در جهت توقف واردات محصولات منشا شهرک‌های اسرائیل و همچنین تهیه یا انتقال تسلیحات، مهمات و تجهیزات مربوطه به اسرائیل بردارند. این کار باید در مواردی انجام شود که  دلایل منطقی برای استفاده این تسلیحات  در اراضی اشغالی فلسطین وجود داشته باشد.

جمهوری اسلامی ایران در این نشست، در ادامه حمایت‌های همیشگی خود از آرمان ملت مظلوم فلسطین و در مقابله با سیاست‌های اشغالگرانه و تجاوزگرانه رژیم اسرائیل، با توجه به فوریت وضعیت و اهمیت پایان دادن به اشغال فلسطین و خاتمه دادن به سیاست‌ها و اقدامات آپارتایدی رژیم اسرائیل علیه فلسطینیان، جمهوری اسلامی ایران به نفع قطعنامه‌ای که در این خصوص تدوین شده رای مثبت داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که جامعه جهانی باید رژیم اسرائیل را متعهد به اجازه دادن به تمامی فلسطینی‌های آواره برای بازگشت به سرزمین‌شان و بازگرداندن اموال آن‌ها، و نیز پرداخت غرامت به تمامی افراد آسیب‌دیده در سرزمین‌های اشغالی فلسطین کند.

حمایت جمهوری اسلامی ایران از این قطعنامه بدون تاثیر بر موضع ملی دیرینه و ثابت ایران در خصوص مساله فلسطین است که شامل عدم به رسمیت شناختن رژیم اسرائیل و تاریخ آغاز اشغالگری آن است. این اقدام جمهوری اسلامی ایران بار دیگر تأکیدی بر سیاست ثابت و غیرقابل تغییر ایران در دفاع از حقوق ملت فلسطین و مخالفت با تجاوزگری‌های رژیم اسرائیل است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha