به گزارش ایرنا، کمیته قضایی سنا در نامهای از کمیته اخلاق مجلس نمایندگان آمریکا خواست تمامی اسناد مربوط به مت گیتس دادستان کل معرفی شده از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب از جمله گزارش نهایی خود را در مورد اتهامات اخلاقی علیه او ارسال کند.
شبکه خبری سی ان ان در این باره گزارش داد: گلن آیوی، نماینده دموکرات در کمیته اخلاق مجلس نمایندگان، درخواست کمیته قضایی سنا برای ارسال گزارشی درباره مت گیتس، نماینده پیشین که گزینه دونالد ترامپ رییس جمهور منتخب برای دادستان کل است، تحسین کرد.
کمیته قضایی مجلس نا روز پنجشنبه در نامهای از کمیته اخلاق مجلس نمایندگان خواست که "تمامی اسناد مربوط به گیتس" از جمله گزارش نهایی خود را در مورد «اتهامات سوء رفتار جنسی» علیه قانونگذار فلوریدا را ارسال کند.
کمیته اخلاق مجلس نمایندگان آمریکا قرار بود این گزارش را روز جمعه منتشر کند، اما مت گیتس به طور ناگهانی از مجلس کنارهگیری کرد.
گلن آیوی، نماینده دموکرات در کمیته اخلاق مجلس نمایندگان، گفت: سنا قطعاً حق درخواست (گزارش گیتس) را داشت. من نمی توانم در مورد مذاکرات داخلی صحبت کنم اما اطلاعاتی که آنها درخواست کرده اند، کاملاً منطقی است و در واقع، فکر می کنم برای آنها ضروری است که این نوع اطلاعات را قبل از تصمیم گیری به دست آورند.
چاک گراسلی، سناتور جمهوری خواه، رئیس جدید قضایی سنا، روز گذشته با ارسال این گزارش به بخشی از روند بررسی، مخالفت کرد. اما چندین عضو دیگر، از جمله جمهوری خواهان، اعلام کرده اند که برای تصمیم گیری باید این گزارش را مشاهده کنند.
به گفته دو منبع آشنا، جمهوری خواهان در کمیته اخلاق جلسه برنامه ریزی شده جمعه با دموکرات ها را لغو کردند که انتظار می رفت در آن این گزارش مورد انتظار بررسی قرار گیرد.
نامزدهای تصدی سمت های مختلف از سوی رئیس جمهور آمریکا باید به تصویب مجلس سنا برسند.
شبکه سی ان ان آمریکا گزارش داد جمهوریخواهان ارشد سنای آمریکا حمایت خود را از مت گیتس متوقف کردهاند. گیتس به داشتن مواضع افراط گراینه مشهور است و در سال ۲۰۲۰ در ارتباط با یک پرونده مرتبط با قاچاق جنسی مورد تحقیق و تفحص قرار گرفت، اما در سال ۲۰۲۳ از این اتهامات تبرئه شد.
پیش از این، شبکه خبری سی ان ان آمریکا در این باره گفته بود: هنگامی که ترامپ در ژانویه ۲۰۲۱ در انتخابات شکست خورد، به طور خصوصی گفت که بزرگترین پشیمانی او انتخاب فردی است که نقش رهبری وزارت دادگستری را برعهده گرفته است و به طور ویژه به دادستان های کل خود یعنی جف سشنز و ویلیام بار، اشاره کرد که ترامپ آنها را به عنوان بی وفا توصیف کرد.
اکنون ترامپ قصد دارد عملکرد مستقل وزارت دادگستری و عدم وابستگی آن به کاخ سفید و فشارهای سیاسی را تغییر دهد.
همچنین تصمیم اخیر دیوان عالی آمریکا مبنی بر اینکه رؤسای جمهور از مصونیت برای اعمال رسمی برخوردار می شوند، به ترامپ نوعی تضمین داده است.
ترامپ به تیم خود گفته است که میخواهد کسانی در اطراف او باشند که برنامههای وی را اجرا کنند و بتواند به آنها اعتماد کند و وفاداری پیشنیاز اصلی باشد.
مت گیتس نماینده کنگره از فلوریدا، یکی از حامیان قدیمی ترامپ که به گفته مقامات آگاه در هفته گذشته چندین روز را در مار-آ-لاگو گذرانده است - با این خواسته های ترامپ مطابقت دارد، با وجود اینکه او شخصیتی بحث برانگیز است که بسیاری از جمهوری خواهان در کنگره از وی متنفرند.
دلیل این تنفر تا حدی به خاطر نقش او در برکناری کوین مک کارتی، رئیس سابق مجلس نمایندگان در سال ۲۰۲۳ و قرار دادن حزب جمهوریخواه در هفتهها هرج و مرج است.
این منابع به سی ان ان گفتند که فهرستی از معاونان دادستان کل مانند گیتس که شهرت جنجالی ندارند، وظیفه اجرای فعالیت روزانه این وزارتخانه را بر عهده خواهند داشت.
دونالد ترامپ با اعلام ۲۷۰ رای الکترال، پیروز شصتمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) و چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور شد و با پایان شمارش آرا و در حالی که تیم او برای انتقال قدرت پیش از مراسم تحلیف در ۲۰ ژانویه سال ۲۰۲۵ آماده می شوند، اعلام شد که او ۳۱۲ رای الکترال کسب کرده است که بیشتر از حد نصاب (۲۷۰ رای الکترال) است و کاملا هریس رقیب دموکرات او فقط ۲۲۶ رای الکترال کسب کرد.
ترامپ با پیروزی در همه ایالتهای کلیدی و سرنوشت ساز موسوم به ایالت های میدان نبرد شمال آریزونا، در ایالت های نوسان میشیگان، پنسیلوانیا، جورجیا، کارولینای شمالی، ویسکانسین و نوادا، شکست سنگینی را بر دموکرات ها تحمیل کرد.
پس از شمارش آرا و تایید آنها در ایالت های مختلف، مجمع منتخبان در ۱۷ دسامبر دور هم جمع خواهند شد تا رسماً رای خود را به صندوق بیندازند و نتایج را به کنگره این کشور ارسال کنند. نامزدی که ۲۷۰ رای الکترال یا بیشتر به دست آورد، رئیس جمهور میشود.
این آرا رسماً توسط کنگره در ۶ ژانویه جمع آوری می شود و رئیس جمهور جدید آمریکا در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی سوگند یاد می کند.
نظر شما