توقف مازوت‌سوزی، اقدام خردمندانه و بهنگام دولت بود

اصفهان- ایرنا - سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: توقف مازوت‌سوزی در تعدادی از نیروگاه‌های کشور از جمله «شهید منتظری» اصفهان، تصمیم و اقدام خردمندانه و بهنگام دولت چهاردهم بود.

مرجان شاکری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این اقدام، بیم باز شدن پلمب مشعل‌های مازوت‌سوز نیروگاه شهید منتظری اصفهان را به صفر رساند تا دست‌کم نگرانی‌ بابت تشدید آلودگی هوا بواسطه محتمل بودن این شرایط اضطراری نداشته باشیم.

وی ادامه داد: با این اقدام شجاعانه و کارشناسی دولت، امیدواریم اثربخشی محسوسی در مدیریت و کنترل یکی از مهمترین منابع آلاینده کلانشهر اصفهان صورت گیرد.

شاکری تاکید کرد: مصرف مازوت فقط بخشی از منابع آلاینده هوا در مرکز اصفهان است و قطعا مدیریت و برنامه‌ریزی برای کاهش بار سایر آلودگی‌ها نیز در دستور کار اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دارد.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: مازوت سوزی در نیمه دوم سه سال گذشته در نیروگاه شهید منتظری، موجب انتشار روزانه حدود ۴۴۰ تُن انواع آلاینده بویژه ترکیبات گوگردی در هوای اصفهان شد.

شاکری افزود: با توجه به بررسی فنی و آمار و اطلاعات موجود در مجموع حدود یکهزار و ۱۱۲ میلیون لیتر مازوت در ۱۷۴ روز از نیمه دوم سال های ۱۴۰۰ ، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در نیروگاه شهید محمد منتظری مصرف و به تشدید آلودگی هوای اصفهان منجر شد.

وی یادآور شد: مشعل های مازوت‌سوز ۲ نیروگاه شهید محمد منتظری و اصفهان در سال ۱۳۹۳ با پیگیری اداره کل حفاظت محیط زیست و همکاری دستگاه های نظارتی و قضایی استان اصفهان پلمب و تا دی سال ۱۴۰۰ از مازوت‌سوزی در نیروگاه های یاد شده ممانعت شد.

وی افزود: با این وجود به‌دلیل ناترازی گاز طبیعی در نیمه دوم سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ به ناچار و به‌منظور تامین برق مورد نیاز شبکه سراسری، مازوت‌سوزی در نیروگاه شهید منتظری اصفهان صورت گرفت.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ادامه داد: با پیگیری‌های مجدانه در سطح استانی و ملی در سال جاری و اقدام به موقع هیات دولت، ممنوعیت مصرف سوخت مازوت در نیروگاه مجاور اصفهان و چند نیروگاه دیگرِ کشور در دستور کار قرار گرفت و تصویب شد.

شاکری با بیان اینکه اصفهان به‌عنوان بزرگترین قطب صنعتی کشور دارای چالش های متعددی در زمینه محیط زیست است، اظهار کرد: رعایت نشدن الزامات زیست محیطی و بی‌توجهی به اصول توسعه پایدار در چند دهه از عوامل اصلی ایجاد معضلات و مشکلات این حوزه در استان است.

وی افزود: تمرکز و بارگذاری نامتوازنِ بیش از ۷۰ درصد صنایع و جمعیت اصفهان در هشت درصد مساحت استان بدون در نظر گرفتن شرایط اقلیمی، هواشناسی و ظرفیت محدود زیستی به‌ویژه در منطقه مرکزی و در شعاع ۵۰ کیلومتری کلانشهر اصفهان از عوامل اصلی آلودگی هوای این خطه است.

شاکری گفت: در کنار منابع آلاینده ثابت و متحرک در منطقه مرکزی استان، فعالیت ۲ نیروگاه بزرگ حرارتی در مجاورت سکونتگاه‌های شهری و روستایی شهرستان های اصفهان، شاهین شهر، خمینی شهر، برخوار و فلاورجان همواره از دغدغه های محیط زیست استان، دستگاه های متولی امر سلامت و شهروندان بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در نیمه دوم برخی سال‌ها با پایداری جوی و وارونگی دما و از طرفی ناترازی حامل های انرژی بویژه گاز طبیعی و جایگزینی مصرف مازوت به جای گاز در نیروگاه‌های یاد شده، شرایط نگران کننده‌ای برای کیفیت هوای اصفهان بوجود می آمد.

به گزارش ایرنا، براساس مصوبه هیات دولت چهاردهم مصرف مازوت در سه نیروگاه شازند ( اراک) ، منتظر قائم ( کرج ) و شهید منتظری ( اصفهان) ممنوع شد، این خبر خوش را محمدجعفر قائم‌پناه معاون اجرایی رئیس جمهور در جلسه کارگروه ملی آلودگی هوا که ۱۶ آبان امسال در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد اعلام کرد.

به گفته رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، این تصمیم بر اساس میزان مصرف مازوت در این نیروگاه‌ها و نقش آنها در آلودگی هوا گرفته شده است.

کارشناسان معتقدند با این اقدام دولت و اتخاذ این رویه که به هیچ عنوان زیربار مصرف مازوت نخواهد رفت، زمینه برای مصرف انرژی های تجدیدپذیر شتاب بیشتری خواهد گرفت.

نیروگاه شهید محمد منتظری در شمال غرب اصفهان دارای هشت واحد ۲۰۰ مگاواتی در مجموع به ظرفیت تولید یک هزار و۶۰۰ مگاوات در ساعت است.

استان اصفهان تامین‌کننده حدود ۹ درصد از برق شبکه سراسری است و نیروگاه‌های آن در تامین برق مطمئن و پایدار کشور نقش قابل توجهی دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha