به گزارش ایرنا، جاسم امیری رئیس پیشین انستیتو کشتی ایران در گزارشی با اشاره به آمار این رشته در چند سال گذشته نوشت: در طول بازه پنجساله مدیریت علیرضا دبیر، شاهد تغییرات چشمگیری در تعداد کشتیگیران بودهایم. این نوسانات نشان میدهد که عوامل چندگانهای بر روی تعداد کشتیگیران تأثیر گذاشته است.
بر اساس آمار اعلام شده از سوی رئیس پیشین انستیتو کشتی ایران، شمار بیمهشدگان این رشته از ۹۸ هزار سال ۱۳۹۸ به ۱۶۵هزار نفر در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
در این دوره پنجسال کشتی ایران در سال ۹۹ پائینترین میزان بیمه شده را داشته تا جایی که فعالان بیمه شده این رشته در این سال ۲۱ هزار نفر بود که بنا به گفته امیری این آمار متاثر از شیوع و فراگیری ویروس کرونا بود.
بالاترین میزان جهش کشتی ایران در سال ۱۴۰۰ بود که آمار این رشته از ۲۱ هزار نفر به ۱۱۸ هزار عضو بیمه شده رسید تا ورزش اول ایران رشد ۴۶۱ درصدی را در این سال تجربه کند. روند صعودی کشتی ایران در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه پیدا کرد و به عدد ۱۸۹ هزار نفر (۶۰ درصد) رسید.
اما این رشته در سال ۱۴۰۲ یک روند نزولی تجربه کرد و از ۱۸۹ هزار نفر به ۱۶۵ هزار عضو بیمه شده تنزل پیدا کرد تا ۱۳ درصد کاهش را تجربه کند و این دومین شاخص نزولی کشتی در دوران مدیریت علیرضا دبیر است.
هر چند که جاسم امیری کاهش ۶۰ درصدی سال ۱۳۹۹ را به خاطر مشکلات ناشی از کرونا می داند اما کاهش ۱۳ درصدی این آمار در سال ۱۴۰۲ را در دلایل دیگر جستجو خواهد کرد که بخشی از آن مربوط به شاخصهای اقتصادی و بخشی نیز به شاخصهای جمعیتی برخواهد گشت. امیری همچنین باور دارد که شاخصهای اجتماعی نیز در کاهش این آمار بیتاثیر نبوده است.
رئیس پیشین انستیتو کشتی ایران در پایان نیز پیشنهادهایی را برای افزایش علاقمندان به رشته کشتی ارائه کرده است.
جاسم امیری در گفت وگوی کوتاه با خبرنگار ایرنا تمام آمارها را تایید کرد.
کاهشی شدن آمار بیمهشدگان کشتی در حالی است که علیرضا دبیر فروردینماه سال ۱۴۰۲ در گفت گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: آمار کشتی در سال ۱۳۹۸ تنها ۳۰ هزار نفر بود که بعد از چهار سال این تعداد به ۴۰۰ هزار نفر رسیده است.
طبق گفته علیرضا دبیر هدف نهایی رساندن آمار کشتی به ۸۰۰ هزار نفر است.
فایل آمار اعلام شده از سوی جاسم امیری رئیس انستیتو کشتی ایران در این لینک قابل دسترسی است.
نظر شما