به گزارش ایرنا، در روزهای ابتدایی جنگ تحمیلی، دشمن بعثی با پشتیبانی قدرتهای استکباری، سوسنگرد را بهسرعت در چنگ خود گرفت و این شهر به عرصهای از نبرد ایمان و استقامت بدل شد. رزمندگان از سراسر ایران، یکدل و همصدا، بهسوی این خاک زخمخورده شتافتند؛ از خراسان تا خوزستان و از لرستان تا مازندران.
در این میان رزمندگان مازندرانی که به عشق اهل بیت و پیروی از مکتب ائمه (ع) در راه حق و حقیقت سر از پا نمیشناختند در خط مقدم نبرد ظاهر شدند و با تقدیم ۴۳ شهید که از آن جمله میتوان نام سردار شهید حسین بهرامی و یاران وفادارش را برد، بر تارک سوسنگرد نقش مقاومت و ایستادگی حک کردند و در نهایت با وجود خیانتها و کارشکنیهای بنیصدر با پیام امام خمینی (ره) که فرمودند «تا فردا سوسنگرد باید آزاد شود» و فرماندهی رهبر معظم انقلاب، سوسنگرد در ۲۶ آبان ۱۳۵۹ آزاد شد.
پس از آزادسازی، پیکره زخم خورده و ویران سوسنگرد نیاز به بازسازی داشت. مردمی که شاهد جنگ و ویرانی بودند به حمایت و همدلی ملت ایران نیاز داشتند. در این زمان، دوباره مازندران، دیار مردمانی که دلهایشان همچون دریای خزر وسیع و ارادهشان همچون کوههای البرز استوار بود، به میدان آمدند. کاروانهای مردمی از مازندران، با نیتی پاک و دستانی پر مهر، به بازسازی سوسنگرد مشغول شدند. از دیار علویان، خشت به خشت و دیوار به دیوار، این شهر را بازساختند و به مردمش امید و انگیزهای تازه بخشیدند.
این بازسازی، از خشت و خاک آغاز شد، اما تنها به بُعد مادی محدود نماند؛ مازندرانیها روح امید را در دلهای سوسنگردیها زنده کردند و با همت و غیرت خود، ویرانهها را به نماد استقامت بدل ساختند. بازسازی سوسنگرد تنها یک سازندگی مادی نبود؛ بلکه فرآیندی بود که بر پیوند عمیق فرهنگی و مذهبی ملت ایران به ویژه مازندرانیها تأکید داشت و نشان داد که این مردم هرگز دست از یاری هموطنان و همچنین برادران دینی خود برنخواهند داشت.
همانگونه که بعدها در جبهه مقاومت و دفاع از حرم نیز، این همبستگی و غیرت را به اثبات رساندند و در عرصه بینالمللی با حضور مؤثر در دفاع از حرم اهل بیت (ع) و یاری رساندن به نهضتهای مقاومت در منطقه، نشان دادند که مازندرانیها در پیگیری آرمانهای انقلاب اسلامی و حمایت از مظلومان عالم همچنان پیشگاماند.
در عصر جدید، نبرد ایران و دشمنان این مرز و بوم، شکل دیگری به خود گرفته است. دشمن که در نبردهای نظامی و فیزیکی، قدرت ایمان و همبستگی ملت ایران را تجربه کرده است، اکنون از جبهه فرهنگی و رسانهای وارد میدان شده و تمام ابزارهای مادی و شیطانی خود را به میدان آورده و تلاش میکند تا از طریق نفوذ فرهنگی و رسانهای، به قلب و ذهن نسل جوان دست پیدا کند.
اما در این میان، مازندران که از دیرباز به عنوان اولین پایگاه حکومت علویان پس از ائمه معصومین(ع) در جهان شناخته میشود و پرچمدار حقطلبی و عدالتخواهی بوده است، بهعنوان یکی از سنگرهای اصلی مقابله با جنگ فرهنگی دشمن، همچون گذشته پر افتخار خود، در این میدان با روحیه مقاومت و در سایه ولایت، محکم و استوار ایستاده است.
آنچه امروز از بنیادهای فکری و فرهنگی مازندران شکل گرفته است، بذرهای تمدنی نوین است که در دل آن ارزشهای اسلامی و ایرانی نهفتهاند. این تمدن نوین که آرمان انقلاب اسلامی و مردمان دیار علویان است، به پشتوانه ایمان، غیرت و اراده ملت ایران به سوی آیندهای روشنتر گام برمیدارد.
بدون تردید مردمان این دیار، یکی از پایه گذاران اصلی این تمدن خواهند بود که با مقابله فرهنگی و تمدنی با دنیای شیطانی غرب، به اوج شکوفایی و استقلال خواهند رسید.
از خشت و خاک سوسنگرد تا فکر و فرهنگ مازندران، این روایت مردمانی است که از خاک سر برآورده و به آسمان ایمان و اعتقاد پرواز کردهاند. ملت ایران و فرزندان مازندرانیاش، در سایه همین فرهنگ و همبستگی، راهی روشن را به سوی تمدنسازی و مقابله با تمامی تهدیدات و چالشها در پیش گرفتهاند. به امید روزی که این تمدن نوین اسلامی، در سایه ارزشهای الهی، بر تارک جهان بدرخشد.
سردار سیاوش مسلمی- فرمانده سپاه کربلا
به گزارش ایرنا، عملیات شکست حصر سوسنگرد، طی عملیات مشترکی با حضور ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای مردمی در روز ۲۶ آبان سال ۱۳۵۹ انجام شد و نیروهای ارتش عراق ناچار به عقبنشینی از سوسنگرد و مناطق اطراف آن شدند.
نظر شما