۲۶ آبان ۱۴۰۳، ۱۵:۳۳
کد خبر: 85661147
T T
۲۴ نفر

برچسب‌ها

خرس خشمگین جاده کندوان به جنگل‌های چالوس بازگشت +فیلم

ساری- ایرنا- رییس اداره حیات وحش مازندران از بازگشت خرس خشمگینی که روز گذشته در جاده چالوس باعث رعب و وحشت مردم شده بود به زیستگاهش در جنگل های چالوس خبر داد.

به گزارش ایرنا، روز گذشته -جمعه- فیلم کوتاهی از حضور یک قلاده خرس قهوه ای خشمگین و راه گم کرده در جاده چالوس محدوده رستوران دربند در فضای مجازی بازنشر شد که این حیوان وحشی به یک خودروی متوقف شده هم خسارت وارد کرد.

پس از گزارش و مشاهده این فیلم حوالی ساعت ۹ صبح ماموران محیط زیست به منطقه مورد نظر اعزام شدند و پی بردند این خرس با دیدن تعدادی از اهالی و چندین قلاده سگ در این گذرگاه دچار اضطراب و شوکه شده بود.

این خرس در جاده برای ادامه مسیر دچار کلافگی و سردرگمی شده بود و اگرچه برابر گزارش ها این حیوان حمایت شده به یک خودروی سواری هم حمله ور شده و پس از رفتن به روی خودروی و سقف آن خسارتی به آن وارد کرد اما با خلوت شدن محیط از این مکان گذر کرد.

در این پیوند کوروس ربیعی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: موضوع حمله خرس به خودرو در جاده چالوس روز گذشته به این نهاد گزارش شد و مشاهدات بیانگر آن بود که حیوان علائمی از بیماری و آسیب نداشته است.

وی ادامه داد:‌ خوشبختانه واقعه ای که رخ داد منجر به بروز اتفاق ناگوار برای مردم منطقه نشد و حیوان با تیراندازی هوایی محل را ترک کرد.

رییس اداره حیات وحش مازندران توضیح داد:‌ با پیگیری و رصد انجام شده توسط ماموران حفاظت محیط زیست خرس مورد نظر به زیستگاه خود در مناطق بالادست هدایت شد و نیاز به مداخله محیط بانان نبود.

خرس قهوه ای یکی از گوشتخوارانی است که تلاش های حفاظتی و پژوهشی گسترده ای در در سرتاسر حوزه انتشار این گونه در اروپا، آسیا و آمریکای شمالی اروپا، آسیا و آمریکای شمالی به آن اختصاص یافته است. با این حال، این گونه در محدوده قفقاز و خاورمیانه به شدت کمتر از سایر بخش های محدوده پراکنش خود مورد بررسی قرار گرفته است.

خرس خشمگین جاده کندوان به جنگل‌های چالوس بازگشت +فیلم

همچنین به گزارش انجمن یوزپلنگ ایرانی، اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت IUCN در برنامه عمل حفاظت از خرس ها در سال ۱۹۹۹، به گفتن عبارت “جمعیت کوچک” درباره خرس های ایران بسنده کرده و حتی برخی وب سایت ها، خرس های خاورمیانه را تقریبا منقرض شده پنداشته اند.

از سال ۱۳۸۵ خرس قهوه ای به عنوان یکی از گونه های گوشتخواران بزرگ جثه ایران در برنامه های مطالعاتی انجمن یوزپلنگ ایرانی بوده و برنامه های متعددی برای حفظ آن در مناطق مختلف ایران، به خصوص منطقه حفاظت شده البرز مرکزی شمالی و استان لرستان به عنوان ۲ نماینده البرز و زاگرس درحال اجرا است. تیم مستندسازی انجمن نیز طی سال های اخیر درحال تولید مستندی درباره زندگی این زیرگونه کمتر شناخته شده کشورمان است.

نقشه های موجود در اتحادیه جهانی حفاظت نیز به صورت نادرستی بیان نموده که خرس ها در بخش های عظیمی از ایران منقرض شده اند، درحالیکه خرس های ایران هنوز در بخش های گسترده ای پراکنش تاریخی خود را همچنان حفظ کرده اند.

ازسوی دیگر، طی یک قرن اخیر، تنها حدودا ۱۰ مقاله علمی در مجامع علمی درباره خرس های قهوه ای خاورمیانه و قفقاز منتشر شده است که نشان از ضعف دانش موجود دارد. درعین حال، سه مقاله تابحال درباره خرس قهوه ای در ایران به چاپ رسیده است.

درخصوص جمعیت خرس قهوه ای در ایران نیز آمار قابل اتکایی وجود ندارد، بطوریکه کارشناسان قدیمی جمعیت خرس قهوه ای را ۵۰۰ تا ۲ هزار عدد برای کل کشور می دانند، هرچند که بعید است این آمار منطقی باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha