به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دادگستری استان کرمان، حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی روز یکشنبه در همایش استانی صبر فاطمی (صبر، بخشایش، رضایت) افزود: در شوراهای حل اختلاف، ضمن تعیین تکلیف پرونده ها در زمان کمتر، فصل خصومت ها نیز بهتر محقق می شود.
وی ضمن قدردانی از افرادی که سال ها ماموریت خود برای توسعه صلح و سازش را انجام داده اند و از هم اکنون نیز در قالب قانون جدید شوراهای حل اختلاف این مسئولیت را انجام می دهند، اظهارداشت: قضاوت و داوری در اسلام جایگاه، شان و اجر بالایی دارد و افراد خاص باید در این ماموریت قرار بگیرند.
صلح و سازش یک میلیون پرونده
رییس کل دادگستری استان کرمان نیز در این آیین گفت: قانون جدید شوراهای حل اختلاف، این شوراها را به رسالت اصلی خودشان برای توسعه صلح و سازش بازگرداند زیرا در ابتدای امر تاسیس شوراها بنا نبود که این شوراها نسبت به صدور رای اقدام کنند، بلکه باید فرهنگ صلح و سازش را در جامعه نهادینه می کردند.
حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حمیدی نیز در همایش استانی صبر فاطمی (صبر، بخشایش، رضایت) افزود: از ابتدای تاسیس شوراهای حل اختلاف در استان کرمان تاکنون بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار پرونده در این شوراها مطرح و یک میلیون مورد از این پرونده ها به صلح و سازش ختم شده است که بسیار با اهمیت و قابل قدردانی است.
وی عنوان کرد: اعضای شوراهای حل اختلاف افرادی متنفذ، با تجربه، معتمد، ریش سفید و تحصیل کرده هستند و تحت عنوان صلح یار و میانجیگر می توانند در جامعه نسبت به توسعه صلح و سازش اقدام کنند و اختلافات و نزاع ها را نیز ریشه یابی و حل کنند.
این مقام قضایی ضمن قدردانی از اقدامات اعضای شوراهای حل اختلاف استان کرمان گفت: زیبنده نیست که بگوییم در جامعه ما بسیاری از جرایم ناشی از خشونت رفتاری و گفتاری است و از این رو باید از ظرفیت شوراهای حل اختلاف برای توسعه صلح و سازش، رفع اختلافات و توسعه برادری استفاده شود.
حل اختلافات در مساجد
معاون حل اختلاف دادگستری کل استان کرمان نیز با اشاره به اینکه در دوره دوم شوراهای حل اختلاف و با تصویب قانون جدید، این شوراها به عنوان یکی از ارکان قوه قضاییه شناخته شده اند، گفت: ایجاد صلح و سازش و توسعه آشتی در بین دل های غمدیده و غمزده، راه اندازی داوری و میانجیگری، فعال کردن هیات های صلح و فعال سازی ستاد صبر در مساجد؛ ماموریت های چهارگانه شوراهای حل اختلاف در دوره جدید این شوراها است.
حجت الاسلام و المسلمین محمدامیر ابراهیمی افزود: در دوره کوتاهی که دادگاه های صلح در استان کرمان راه اندازی شده است، حدود ۷۰۰ پرونده به این دادگاه ها ارجاع داده ایم که برخی از این پرونده ها که دعاوی جزئی دارند و تلاش می شود این موارد در هیات های صلح مساجد با صلح و سازش ختم شوند.
اکبر مختاری رییس کل محاکم عمومی و انقلاب کرمان با اشاره به اینکه دادگاه های صلح در استان راه اندازی شده است، گفت: در مرکز استان نیز ۱۷ شعبه دادگاه صلح از روز نخست آبان ماه راه اندازی شده است که تاکنون شش هزار و ۵۵۰ پرونده به این دادگاه ها ارجاع شده است.
پوستر پویش به احترام حضرت زهرا (س) می بخشم نیز در این همایش رونمایی شد و صلح یاران برتر استان کرمان و بازنشستگان شوراهای حل اختلاف استان و همچنین از ۲ خانواده که از خون عزیزان خود گذشته و رضایت داده بودند، مورد قدردانی قرار گرفتند.
نظر شما