به گزارش ایرنا، پروژه خروج کارخانه آلاینده پشم شیشه به خارج از محدوده شهر شیراز سالهاست در دستور کار قرار دارد و تاکنون بارها مدیران شهری و استانی وعده خروج این کارخانه آلاینده را از دل مناطق مسکونی دادهاند.
فروردین ماه ۱۴۰۳ مدیرعامل این کارخانه پس از وعدههای قبلی متعدد مدیران استانی و شهری برای خروج این واحد تولیدی اعلام کرد که طبق برنامه زمانبندی مقرر شده این واحد تولیدی تا پایان سال جاری به منطقه ویژه اقتصادی شیراز انتقال یابد.
وعدههایی برای تعویق
رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شیراز در تازهترین اظهارنظر بصورت غیرمستقیم وعده پیشین مدیرعامل این کارخانه را به تعویق انداخته و گفته است که شرکت پشمشیشه با پیگیریها و جلسات متوالی کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداریها و باهمت مدیران این شرکت تا پایان نیمه نخست سال ۱۴۰۴ به خارج از این کلان شهرمنتقل میشود.
پژمان شفیعی یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ در حاشیه یازدهمین جلسه کمیسیون بند ۲۰ گفت: بنا بر ارائه گزارش زمانبندی انتقال از سوی مدیرعامل شرکت پشمشیشه، این شرکت تا پایان شهریورماه سال آینده، به خارج از شهر انتقال خواهد یافت.
وی اضافه کرد: درروند پیگیریهای سازمان ساماندهی مشاغل شهری در رابطه با کارخانهها و صنایع آلاینده، در طول یکسال گذشته جلسات متعددی در خصوص انتقال شرکت پشمشیشه انجامشده که ثمره آن، برنامهریزی و خروج یک صنایع آلاینده به خارج از شهر است.
رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شیراز بیان کرد: بر اساس برنامه و گامبهگام با همافزایی، تلاش خواهیم کرد با رفع موانع در موعد مقرر، خروج شرکت پشمشیشه به خارج از شهر انجام شود.
قطعا شرکت پشمشیشه خارج میشود
مدیرعامل شرکت پشمشیشه ایران نیز بابیان اینکه برای انتقال این شرکت از شهر شیراز علاوه بر اراده، اقدام هم وجود دارد، گفت: قطعاً شرکت پشمشیشه بر اساس برنامه زمانبندی اعلامشده به کمیسیون بند ۲۰ از شهر شیراز خارج میشود.
جهانگیر باقری افزود: فرآیند انتقال بر اساس برنامه و تأمین مالی صورت گرفته همراه با بهروزرسانی تجهیزات تا پایان شهریورماه سال آینده، اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه انتقال شرکت به مکان جدید برای ما ارزشافزوده را به دنبال خواهد داشت، اضافه کرد: با انتقال به منطقه ویژه اقتصادی، ظرفیت بخش تولید شرکت نیز افزایش خواهد یافت.
گفته شده مکان جدید شرکت پشمشیشه واقع در منطقه ویژه اقتصادی شیراز در حال احداث است که بنا بر اعلام مدیران شرکت اکنون بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
پیشرفت محل جدید در یکسال و نیم گذشته صفر بوده است
در حالی به گفته مدیران مربوط اکنون پیشرفت فیزیکی محل جدید کارخانه ۶۰ درصد است که مهدی خادمی، سرپرست وقت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ۳۱ مردادماه ۱۴۰۲ نیز پیشرفت فیزیکی این پروژه را ۶۰ درصد اعلام کرد و براساس اظهارات این مدیران طی حدود یکسال و نیم گذشته کارخانه جدید پشم شیشه هیچ پیشرفتی نداشته است.
پیشینه کارخانه و وعده های انتقال
شرکت پشم شیشه ایران از سال ۱۳۴۳ در تهران و از سال ۱۳۵۷ در شهرک احمدآباد شیراز فعالیت خود را آغاز کرد؛ کارخانهای که ظرفیت اسمی آن در شیراز و در دهه ۹۰به میزان ۹هزار تن در سال و ظرفیت واقعی این کارخانه تولید بیش از هشت هزار تن پشم شیشه در سال بود.
پشم شیشه نوعی عایق برای استفاده در امور ساختمانی و دیگر سازه هاست.
این کارخانه پشت باغ جنت شیراز واقع شده و قطعه زمینی در سال ۸۸ به مساحت هشت هکتار و در منطقه ویژه اقتصادی شیراز برای انتقال آن به این منطقه خریداری شد و فرایند انتقال کارخانه به آن از همان تاریخ کلید خورد اما تا سال ۹۴ به دلیل آنچه عدم تأمین مالی نام گرفت هیچ اقدام عملی صورت نگرفت.
برپایه مصوبه کارگروه کاهش آلودگی هوای شیراز مقرر شد کارخانه پشم شیشه تا پایان سال ۹۶ به منطقه ویژه اقتصادی شیراز منتقل شود و فعالیت خود را در محل فعلی یعنی در منطقه مسکونی احمدآباد شیراز تعطیل کند.
اما هنوز مدت زمان زیادی از انتشار این خبر در رسانهها نگذشته بود که در ۲۶ آذرماه همان سال مدیر منابع انسانی، برنامهریزی و توسعه شرکت و کارخانه پشم شیشه ایران واحد شیراز اعلام کرد: به دلیل عدم تأمین تسهیلات و امکانات قطعا انتقال کارخانه پشم شیشه از منطقه شهری به منطقه ویژه اقتصادی شیراز تا پایان امسال (سال ۹۶) مقدور نخواهد بود.
روند انتقال این کارخانه در دهه ۹۰ به کندی پیش رفت تا اینکه در سال ۱۴۰۰ و با شروع به کار دولت سیزدهم عملیات جابهجایی این کارخانه دنبال شد.
مسئولان استان فارس گفتند فرآیند اجرایی این پروژه که تا سال ۱۴۰۰ بیش از ۴۰درصد پیشرفت فیزیکی داشت، هماکنون نیز به خوبی پیش میرود و پیشبینی میشود که در آیندهای بسیار نزدیک این کارخانه در منطقه ویژه به بهرهبرداری برسد.
مسئولان قضایی و روند انتقال
مسئولان قضایی استان فارس ۹خردادماه ۱۴۰۲ برای بررسی آخرین وضعیت فرآیند انتقال این کارخانه و همچنین بررسی شرایط سایر شرکت های مستقر در منطقه ویژه اقتصادی از این منطقه بازدید کردند.
رئیس کل دادگستری فارس در آن زمان گفت: برخی کارخانهها از جمله روغن نباتی و پشم شیشه باید از داخل شهر به منطقه ویژه اقتصادی شیراز منتقل شوند و یکی از مهمترین اهداف ما از این بازدید بررسی زمینهای واگذار شده از این منطقه به این کارخانهها است.
حجت الاسلام سید کاظم موسوی ادامه داد: کارخانه پشمشیشه اقدامات قابل توجهی برای انتقال به منطقه ویژه اقتصادی انجام داده و امکان جابهجایی این کارخانه در آیندهای نه چندان دور وجود دارد.
جلسه و تکرار
با توجه به برنامه توسعه کارخانه پشم شیشه شیراز و لزوم حمایت از این بنگاه تولیدی و نظر به گلایهمندی مردم محله استقرار این کارخانه از آلودگی های محیطی ناشی از فعالیت این مجموعه جلسهای در ۳۱ خردادماه ۱۴۰۲ به ریاست سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس و با حضور مدیران ارشد کارخانه مذکور و مدیران دستگاه های اجرایی مربوط در محل دفتر معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس برگزار شد.
در این جلسه بررسی جایگاه ویژه این بنگاه تولیدی از زمان استقرار در شهر شیراز در سال ۱۳۵۷ تاکنون و برندسازی انجام شده در حوزه تولید ایزوگام و عایقهای پشم شیشه توسط این کارخانه در کشور، به میزان اشتغال بالغ بر ۲۰۰ نفر که از سال تأسیس تاکنون شامل بکارگیری حداقل ۳ نسل کارگری و کارمندی را شامل میشود، در دستورکار قرار گرفت.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در این نشست وعده انتقال شرکت پشم شیشه با پیشرفت ۶۰ درصدی به منطقه ویژه اقتصادی را تکرار کرد و گفت:کارخانه پشم شیشه شیراز در ایستگاه پایانی انتقال قرار گرفته است.
۲۶تیرماه ۱۴۰۲ نیز مدیرکل صنعت، معدن و تجارت ضمن ابراز رضایت از روند جابه جایی این کارخانه اعلام کرد: بر اساس برنامه زمان بندی و پیشبینیهای انجام شده جابه جایی این کارخانه در نیمه اول ۱۴۰۳ محقق میشود؛ در واقع روند عملیات انتقال این کارخانه به خوبی پیش میرود.
به گفته حمیدرضا ایزدی ، این کارخانه مشکلاتی در واردات تجهیزات و دستگاهها داشت که تلاش شد حمایتهای لازم برای حل این مشکلات صورت بگیرد.
کارخانه پشم شیشه و دیگر کارخانه های آلاینده شیراز همچنان در حال انتقال هستند و وعده ها هم در حال انتشار.
نظر شما