این کمیته از سه کشور مالزی، سنگال و سریلانکا تشکیل شده که گزارش سال جاری ( ٢٠٢۴ ) هم توسط نمایندگان دائم این سه کشور در سازمان ملل سپتامبر امسال تهیه شده است.
گزارش امسال این کمیته(در اینجا ببینید) هفته گذشته ( ١۴ نوامبر ٢۴ آبان) تحت عنوان" وضعیت در فلسطین اشغالی و اسرائیل" به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه شد. محدوده زمانی این گزارش از اول اکتبر ٢٠٢٣ تا ٣١ ژوئیه ٢٠٢۴ است.
این کمیته وقوع جنایات جنگی توسط رژیم صهیونیستی در غزه را تایید نموده و در گزارش خود می نویسد که جنگ اسرائیل در غزه با ویژگی های نسل کشی، با تلفات گسترده غیرنظامیان و شرایط تهدید کننده جانی که عمداً بر فلسطینیان در آنجا تحمیل شده است، مطابقت دارد" و اضافه می کند «از آغاز جنگ، مقامات اسرائیلی علناً از سیاستهایی حمایت میکنند که فلسطینیان را از نیازهای ضروری برای حفظ زندگی محروم میکند - غذا، آب و سوخت».
در بخشهای دیگر گزارش این کمیته آمده است:
مداخله سیستماتیک در جلوگیری غیرقانونی از کمکهای بشردوستانه، قصد اسرائیل برای استفاده ابزاری از جان انسانها را برای دستاوردهای سیاسی و نظامی خود آشکار میکند.
اسرائیل از طریق محاصره غزه، ممانعت از کمکهای بشردوستانه، در کنار حملات هدفمند و کشتار غیرنظامیان و امدادگران، علیرغم درخواستهای مکرر سازمان ملل، دستورات الزام آور دیوان بین المللی دادگستری و قطعنامههای شورای امنیت، عمداً باعث مرگ، گرسنگی و قحطی می شود.
آسیب جدی، استفاده از گرسنگی به عنوان روشی برای جنگ و اعمال مجازات دسته جمعی بر مردم فلسطین کاملا مشهود است.
بمباران گسترده اسرائیل در غزه خدمات ضروری را از بین برده و فاجعهای زیستمحیطی را به راه انداخته است که تأثیرات سلامتی پایداری خواهد داشت.
تا اوایل سال ٢٠٢۴، بیش از ٢۵٠٠٠ تن مواد منفجره - معادل دو بمب هستهای - بر غزه پرتاب شده که باعث تخریب گسترده و فروپاشی سیستمهای آب و فاضلاب، ویرانی کشاورزی و آلودگی سمی شده است.
اسرائیل با تخریب سامانههای حیاتی آب، بهداشت و مواد غذایی و آلوده کردن محیطزیست، ترکیبی مرگبار از بحرانها ایجاد کرده است که آسیبهای شدیدی را به نسلهای آینده وارد میکند.
استفاده اسرائیل از سیستمهای هدفگیری تقویتشده با هوش مصنوعی در هدایت عملیات نظامی خود و تأثیری که بر غیرنظامیان داشته است، بهویژه در تعداد بسیار زیاد زنان و کودکان در میان قربانیان کاملا مشهود است.
استفاده ارتش اسرائیل از هدفگیری با کمک هوش مصنوعی، با حداقل نظارت انسانی، همراه با بمبهای سنگین، بر بیاعتنایی اسرائیل به تعهد خود برای تمایز بین غیرنظامیان و رزمندگان و اتخاذ تدابیر کافی برای جلوگیری از مرگ غیرنظامیان تأکید میکند.
در میان ویرانی غزه، تشدید سانسور رسانهای اسرائیل، سرکوب مخالفان و هدف قرار دادن خبرنگاران تلاشهای عمدی برای مسدود کردن دسترسی جهانی به اطلاعات است.
اسرائیل عمدا رسانههای اجتماعی با «محتوای طرفدار فلسطین» را محدود و در مقابل پستهای تحریک کننده خشونت علیه فلسطینی ها را توسعه می دهد.
سانسور عمدی گزارشها، همراه با اشاعه اطلاعات نادرست و حملات به کارکنان بشردوستانه، راهبردی واضح برای تضعیف کار حیاتی سازمان ملل، قطع راه نجات کمکهایی است که هنوز به غزه میرسد، و نظم حقوقی بینالمللی را از بین میبرد.
اسرائیل به عمد کمپین بدنام کردن و حملات علیه آنروا و سازمان ملل متحد را مدیریت می کند.
در پایان این گزارش مفصل ٢٧ صفحه ( ٧٣ بند) که جنایات اسرائیل تشریح گردیده این کمیته از همه کشورهای عضو سازمان ملل درخواست می کند تا به تعهدات قانونی خود برای جلوگیری و توقف نقض قوانین بینالمللی توسط اسرائیل و پاسخگویی آنها پایبند باشند و اعلام می دارد:
مسئولیت جمعی هر کشوری است که از حمله به غزه و سیستم آپارتاید در کرانه باختری اشغالی، از جمله بیتالمقدس شرقی دست بردارد.
حمایت از قوانین بینالمللی و اطمینان از پاسخگویی در قبال نقضها کاملاً بر عهده کشورهای عضو است. ناکامی در انجام این کار، هسته اصلی نظام حقوقی بینالمللی را تضعیف میکند و سابقه خطرناکی را ایجاد میکند و اجازه میدهد تا جنایات بدون کنترل باقی بمانند.
گزارش کمیته از جنایات اسرائیل آنچنان روشن است که نیازی به تفسیر و توضیح اضافی ندارد و صرف خواندن گزارش جنایات جنگی رژیم صهیونیستی را به اثبات می رساند.
متاسفانه جریان صهیونیستی مسلط بر فضای رسانه ای جهان مانع از آن است که افکار عمومی جهانی از محتوای آن اطلاع حاصل کنند و همانگونه که جنایات همه روزه اسرائیل توسط فضای آلوده رسانههای صهیونیستی در جهان سانسور می شود این گزارش هم سانسور می شود.
با اظهار امید به این که رسانههای کشور ما و دیگر رسانههای آزاد از سلطه صهیونیستی بتوانند با استناد به این گزارش مجمع عمومی سازمان ملل جنایات اسرائیل را افشاء کنند لینک اصل گزارش را اینجا قرار می دهم.
نظر شما