به گزارش خبرنگار ایرنا، شکیبا محبی تبار روز سه شنبه در نشست دبیران ستاد جوانی جمعیت دستگاههای اجرایی که در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار داشت: هویت و آینده این کشور و مرز و بوم وابسته به جمعیت و ترکیب جمعیتی آن است.
وی با بیان اینکه پیری جمعیت مشکلی جهانی است و بیشتر کشورها به آن مبتلا هستند، گفت: در مطالعات جهانی که از آیندهنگاری کشورها منتشر میشود، جمعیت دومین اولویت سیاست گذاران کشورها را به خود اختصاص داده است .
محبی تبار با یادآوری اینکه ظرفیتهای فرهنگی و دینی بسیاری برای بهبود وضعیت جمعیت کشور وجود دارد، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین دیدار اعضای هیات دولت در کنار پیگیری پیشرفتهای سریع تکنولوژی و هوش مصنوعی از سوی دولت، جوانی جمعیت را مورد تاکید قرار دادند.
دبیر ستاد ملی جمعیت اظهار داشت: پیگیری جوانی جمعیت از دو سال گذشته آغاز و تلاش های فراوانی برای تحقق آن انجام شد و اکنون بنا بر آمار و مستندات مراکز جمعیتی کشور، شاهد رویش جوانههای امید هستیم.
وی ادامه داد: اکنون شیب تند منفی شدن جمعیت کشور کاهش یافته و در چند استان شاهد مثبت شدن ولادتها و جمعیت آنها هستیم.
دبیر ستاد ملی جمعیت افزود: در همه جای دنیا تغییرات جمعیتی بسیار کُند است و نتوانستهاند پیری جمعیت را با ولادتهای جدید حل کنند و به همین دلیل به مهاجرت پذیری و مدیریت جمعیت روی آورده اند.
محبی تبار با تاکید بر اینکه جبران پیری جمعیت در ایران با تشکیل خانواده و فرزندآوری امکانپذیر است، اظهار داشت: با همین اقدامات که از نظر ما کافی نبوده و بودجه هایش هم کافی نبوده، حداقل گامها برداشته شده و باید گامهای مثبت تر با سرعت بیشتر برداشته شود.
به گفته وی، تاکنون نتایج مطلوبی از اجرای قانون جوانی جمعیت به دست آمده که به سادگی در سایر کشورهای رخ نمیدهد.
دبیر ستاد ملی جمعیت تاکید کرد: هنوز مردم ما خانواده دوست و فرزندخواه هستند و به همین دلیل در همین دو سال گذشته نتایج مثبتی به دست آوردیم وکه وظیفه ما را در اجرای قانون و سیاست گذاری دوچندان میکند.
وی با اشاره به فعالیت قرارگاه های جوانی جمعیت در دستگاههای اجرایی کشور، ادامه داد: برگزاری جلسات برای تخصیص بودجه به موضوع جمعیت بیانگر عزم همگان برای این موضوع است تا با توان بیشتری قدمها را بردارند.
محبی تبار تاکید کرد: ستاد ملی جمعیت نیز با جدیت کار را آغاز کرده است و اکنون از نظر بودجه نیز در شرایط بهتری نسبت به گذشته قرار دارد.
پیش بینی ۷ همت اعتبار برای سال ۱۴۰۴
عباس دهقانی معاون هماهنگی ستاد ملی جمعیت نیز در این نشست درباره تخصیص بودجه برای جوانی جمعیت اظهار داشت: ستاد ملی جمعیت در سال ۱۴۰۱ تاسیس شد و قرار بود در آن سال ۱۰ هزار میلیارد تومان برای آن بودجه در نظر شود؛ در سال گذشته نیز ۶ هزار میلیارد تومان بودجه برای آن در نظر گرفته شد که در نهایت چهار هزار میلیارد تومان تخصیص یافت و بین دستگاهها توزیع شد.
وی با بیان اینکه بودجه ستاد ملی جمعیت در حوزه هایی چون آموزش، فرهنگ سازی، طرح های عمرانی اختصاص می یابد، افزود: رقم در نظر گرفته شده برای بودجه امسال ۸.۳ همت بود که ۶.۳ همت آن بودجه عمرانی است.
وی خاطر نشان کرد که برای سال آینده هفت همت اعتبار در نظر گرفته شده است.
دهقانی با بیان اینکه هنوز ۱.۵ همت از بودجهای که برای جمعیت در نظر گرفته شده در دستگاهها رسوب کرده و هنوز در اختیار خانوادهها قرار نگرفته است، افزود: برای بهبود شرایط جمعیتی کشور چهار سال فرصت داریم و بر اساس گزارش وزارت کشور اگر بخواهیم به نرخ رشد ۲.۵ در پایان سال ۱۴۰۶ برسیم باید در این مدت پنج میلیون موالید داشته باشیم.
معاون ستاد ملی جمعیت از دستگاههای اجرایی خواست موضوع جوانی جمعیت را با حساسیت بیشتری دنبال کرده و قانون را اجرایی کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه سالانه ۲۰ هزار نفر در تصادفات جادهای جان خود را از دست میدهند، افزود: این ستاد به موضوع خودروهای بی کیفیت ورود کرده است و تفاهمنامهای با نیروی انتظامی منعقد کرده تا گزارشی از کیفیت خودروها ارائه دهند.
سالی ۵۰۰ هزار جنین را از دست می دهیم
معاون هماهنگی ستاد ملی جمعیت به موضوع سقط جنین نیز اشاره کرد و گفت: سالانه ۵۰۰ هزار جنین از دست می دهیم و ۲۰ هزار نفر هم در تصادفات از بین می روند که باید به این اعداد توجه کرد.
وی افزود: ستاد زین پس به سقط جنین، شرکتهای آلوده کننده هوا، خودروهای بی کیفیت وارد میشود و باید پاسخگو باشند.
دهقانی اظهار داشت: نزدیک به ۳.۵ میلیون مادر ناباور و یک میلیون زوج جداشده داریم که اگر ورود کنیم، میتوانیم بخشی از مشکل را رفع کنیم.
وی با بیان اینکه اکنون ۳۴۳ هزار نفر در صف وام ازدواج و ۴۲۱ هزار نفر در صف وام فرزند آوری هستند، پیشنهاد کرد که بانکها را در اعطای تسهیلات فرزندآوری به سه گروه فرزندان اول، دوم و سوم تقسیم کرده و وام ازدواج نیز تقسیم بندی شود تا بانک ها با سهولت بیشتری کار را دنبال کنند.
نظر شما