فرزند آیت‌الله جوادی آملی: تفسیر تسنیم ۴۰ سال طول کشید

تهران- ایرنا- فرزند آیت‌الله جوادی آملی از تفسیر تسنیم به عنوان عصاره تمام تفاسیر شیعه و اهل سنت یاد کرد و گفت: ۸۰ جلد تفسیر تسنیم در اسفند رونمایی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا حجت‌الاسلام مرتضی واعظ جوادی سه‌شنبه ۲۹ آبان در مراسم رونمایی از کتاب فقیه عارف؛ سبک زندگی علامه عبدالله جوادی آملی گفت: ۸۰ جلد تفسیر تسنیم که حاصل تمامی تفاسیر شیعه و اهل سنت است و می توان گفت این تفسیر عصاره همه تفاسیر است.

وی افزود: البته همان‌گونه که تفسیر تسنیم بعد از تفسیر المیزان درخشید، این تفسیر همچون خورشیدی در فضای معرفتی کشور می‌درخشد.

واعظ جوادی ادامه داد: در گذشته شیعه به قرآن شناخته شده نبود ولی به برکت علامه طباطبایی، پرچم قرآن برافراشته شد و یکی از بزرگ‌ترین اتفاقات این است که تفسیر تسنیم ۴۰ سال طول کشید و قرار است این تفسیر در اسفند امسال به همراه ۴۰ جلد در تحقیق این تفسیر رونمایی شود.

مدار زندگی علامه جوادی

واعظ جوادی گفت: مدار زندگی علامه بر اساس سه روایت است: یکی حدیث نبوی «طلب العلم فریضة علی کل مسلم» مبنی بر ضرورت علم‌آموزی؛ حدیث دیگر همان روایتی است که علم را به سه نوع آیه محکمه و سنت قائمه و فریضه عادله تقسیم می کند.

وی افزود: علامه جوادی معتقد است منظور از آیه محکمه، علوم برهانی و عقلی مثل فلسفه و حکمت است؛ سنت قائمه همان ملکات راسخ و اخلاق محسوب می‌شود و فریضه عادله، احکامی است که بر اساس عدل وضع شده است.

این استاد حوزه افزود: حدیث سوم که اساس زندگی علمی علامه است همان حدیث نبوی است که «العلماء ورثة الانبیاء»

وی با اشاره به روحیات پدر خود گفت: علامه پس از ازدواج و در حدود ۶۰ سال پیش به تهران و سپس به قم مهاجرت کردند. ما که می دانستیم برای چه می رویم ولی مادرم یک بار اعتراض نکرد که چرا می رویم و چنین مادرانی در این دوران، نمونه هستند. چون چنین زندگی در آن دوران بسیار سخت بود ولی چون برای کار بزرگ بود، تحمل می کردند.

این استاد حوزه با اشاره به آثار علامه جوادی آملی گفت: کتاب عقلانیت شهود در اختیار علما و طلاب است و از خارج کشور نیز این کتاب را خواستار شده اند که «فصوص الحکم» ابن‌عربی در این کتاب آمده است و درباره پیامبران نوشته شده است.

جامعیت قرآن با علوم دینی

وی افزود: چشم اسلام به مرجعیتی باز شده که سابقه نداشته است و علامه، همه علوم اسلامی را با استفاده از قرآن، فقه و عرفان جمع کرده است. اکنون جامعه به دنبال مرجعیتی می گردد که میان فقه و فلسفه یا فقه و عرفان جمع کند و علامه، درگاهی شد تا این نوع جامعیت را ایجاد کند و از حوزه و دانشگاه انتظار است که این جامعیت را به میدان بیاورد. امروز در جهان تشنگانی داریم که خواهان این نوع اندیشه و تفکر هستند.

شخصیت سهل و ممتنع

محمد مخبر مشاور مقام معظم رهبری، از شخصیت آیت‌الله جوادی آملی به عنوان شخصیتی سهل و ممتنع یاد کرد و به بیان ویژگی های این مرجع تقلید پرداخت.

وی گفت: هنوز نقاط پنهانی بسیاری از شخصیت این فقیه عارف وجود دارد که حوزه های علمیه باید در این زمینه کار کنند و امروز با توجه به فناوری های جدید نیاز به زحمت فراوانی نیست.

دستیار رهبر انقلاب ادامه داد: امروز تمام قدرت های دنیا با تمام تجهیزات خود مجهز شده و در یک باریکه ۳۶۰ کیلومتری و دو میلیون جمعیت نمی توانند بر چند هزار رزمنده غالب شوند. روحیه علوی رزمندگان باعث چنین افتخاری شده است. قبل از انقلاب نیز میان انقلاب و تجهیزات رژیم پهلوی تناسبی وجود نداشت یا در ابتدای انقلاب که جنگ را تحمیل کردند نیز تناسبی نبود ولی نتیجه جنگ به خاطر روحیه مقاومت و شهادت‌طلبی مردم بود.

وی افزود: تجلیل از علما تضمین کننده این نظام است و آیت الله جوادی آملی همچون یک فانوس دریایی، راه را نشان می دهد. امروز نظام اسلامی توانسته تا تقابل با نظام سلطه را به دو هزار کیلومتر گسترش دهد.

مخبر از مردم‌داری علامه جوادی آملی سخن گفت و به پیروی از ولایت به عنوان یکی از مهمترین ویژگی های این فقیه یاد کرد و گفت: شیعه در فضای مجازی بین المللی ضعیف است و باید از این فناوری استفاده شود و امیدوارم موسسه بین المللی وحیانی اسرا در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشند.

در این مراسم همچنین از کتاب فقیه عارف، شامل روایت‌های ناب، خواندنی و کمتر شنیده‌شده از سبک زندگی علامه عبدالله جوادی آملی رونمایی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha