به گزارش ایرنا، پرویز شهابی روز سه شنبه در مراسم جشن هفته کتاب و کتابخوانی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با بیان اینکه سرانه مطالعه و فرهنگ سازی برای کتابخوانی در جامعه و به ویژه دانشگاه ها باید افزایش یابد، افزود: با توجه به شعار امسال هفته کتاب مبنی بر کتابخوانی برای همدلی، باید سرانه مطالعه را افزایش دهیم که در این راه کتابداران به عنوان متولیان اصلی فرهنگ سازی در دانشگاه ها نقش برجسته ای دارند.
وی از کتابداران دانشگاه علوم پزشکی تبریز درخواست کرد راهکارهایی برای فرهنگ سازی مطالعه و افزایش کتابخوانی ارائه دهند و تلاش کنند خود دنبال این هدف بروند.
شهابی هفته کتاب را فرصتی برای ایجاد زمینه خدمت بیشتر برای دانشجویان از سوی کتابداران خواند و افزود: وقتی به سرانه مطالعه در سطح جامعه و البته دانشگاه می نگریم آمارهای متفاوتی وجود دارد که کمی نگران کننده است، چون در مقایسه با کشورهای همجوار مانند ترکیه و پاکستان سرانه مطالعه پایین تری داریم و کشور هند در این زمینه پیشتاز بوده و در سطح اول دنیا قرار دارد.
وی با بیان اینکه افت سرانه مطالعه در جامعه به چند عامل بستگی دارد، اظهار کرد: عوامل فردی مهمترین دلیل است که فرد احساس نیاز نمی کند و در این زمینه آموزش های لازم به افراد داده نشده است که باید مسائل و مشکلات خود را از کتاب دریافت کنند و گرانی کتاب نیز در این خصوص دخیل است چون مردم اولویت هایی در زندگی دارند که با توجه به حقوق کم و تورم موجود امکان خرید کتاب با قیمت های بالا را ندارند.
شهابی گفت: این احساس نیاز را باید خودمان ایجاد کنیم و هرچقدر به سمت کتاب و کتابخوانی برویم به اطلاعات بیشتری دست می یابیم و با افزایش شناخت و آگاهی تصمیم گیری نیز خوب می شود و پدر و مادرها در این زمینه الگوهای خوبی برای فرزندان هستند.
وی مکان نامناسب و عدم وجود امکانات در کتابخانه های مدارس و دانشگاه ها را از دیگر عوامل افت سرانه مطالعه برشمرد و اضافه کرد: مسئولین امر باید به این نکته توجه ویژه ای داشته باشند تا همه بتوانند از امکانات کتابخانه ها به نحو احسن استفاده کنند.
مدیر اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این مراسم، گفت : میزان مطالعه و به روز بودن دانشجویان جای بحث دارد و با توجه به تجربیات موجود امکان بهره برداری پایین آمده است.
حمید الله وردی پور ادامه داد: وجود تحریم ها چه از نظر اقتصادی و چه از نظر نقش متخصصین در تامین منابع علمی خیلی مهم است و مسائل و مشکلاتی وجود دارد که دسترسی به منابع علمی را کم کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد سال آینده مخازن و کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی تبریز منابع علمی را تامین کرده و با همکاری دپارتمان کتابداری، جامعه علمی را از نظر دسترسی بی نیاز کند تا بدون دغدغه و استرس منابع علمی قابل دسترس باشد.
نظر شما