پاسخ قالیباف به رسایی: اختیار بررسی دستور جلسات با هیات رئیسه مجلس است

تهران - ایرنا - رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: طبق ماده (۲۲) بند (۶) آیین نامه داخلی مجلس، تهیه و تنظیم برنامه هفتگی مجلس بر عهده هیات رئیسه و رئیس مجلس است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمدباقر قالیباف در جلسه صحن علنی امروز چهارشنبه - ۳۰ آبان ماه - مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور در پاسخ به تذکر حمید رسایی نماینده تهران گفت: در آیین نامه داخلی مجلس موضوع جلسات روزهای سه‌شنبه نظارتی و روزهای چهارشنبه قانونگذاری نیست. اما در ماده (۲۲) آیین نامه و بند (۶) آن نوشته، تهیه و تنظیم برنامه هفتگی مجلس. یعنی این موضوع به عهده هیات رئیسه و رئیس مجلس است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر شما دستور این هفته را نگاه کنید، می‌بینید نوشته، دستورهای نظارتی و دستورهای قوانین. دستورهای نظارتی همیشه سه‌شنبه ها و دستور قوانین روزهای یکشنبه و چهارشنبه بررسی می شود. لذا آیین نامه این اختیار را به رئیس و هیات رئیسه مجلس می‌دهد و بر اساس آن تنظیم شده است.

وی تاکید کرد: تشخیص بررسی گزارش‌ها طبق ماده (۲۳۴) هم با هیات رئیسه است. به عبارتی گزارش‌های کمیسیون اصل نود مجلس که آماده شد، خارج از نوبت گزارش‌های آن در دستور قرار می‌گیرد.

حمیدرسایی نماینده مردم تهران امروز در تذکری گفت: طبق ماده (۱۰۰) آیین نامه داخلی مجلس در دستور جلسه هفتگی جلسه، قرائت گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره درخواست حدود ۴۰ نفر از نمایندگان مجلس و درخواست آنها برای اعمال ماده (۲۳۴) به گزارش کمیسیون امنیت ملی مطرح شده بود.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: آقای قالیباف شما درباره این گزارش فرمودید در سه‌شنبه‌های نظارتی باید این گزارش مطرح شود ولی در متن آیین نامه سه‌شنبه نظارتی نداریم و هفته آینده هم بررسی لایحه بودجه را خواهیم داشت، به عبارتی نباید این گزارش از دستور کار خارج شود.

به گزارش ایرنا، در ماده ۲۳۴ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی آمده است: هرگاه حداقل ۱۰ نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیون‌ها، عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجراء قانون یا اجراء ناقص قانون توسط رئیس جمهور و یا وزیر و یا مسئولین دستگاه های زیرمجموعه آنان را اعلام نمایند، موضوع بلافاصله از طریق هیات رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذی ربط ارجاع می‌گردد. کمیسیون حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز موضوع را رسیدگی و درصورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیات رئیسه به مجلس ارائه می‌دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha