حذف رسم تیراندازی در مراسم‌ها نیازمند مشارکت بزرگان طوایف است

ایلام - ایرنا - رئیس کل دادگستری استان ایلام با تاکید بر اینکه بزرگان، سران طوایی، شیوخ و مصلحان نماد و الگو در سطح جامعه هستند، گفت: دوری از سنت‌های ناروا در مراسم‌های عزا و شادی نیازمند مشارکت و فرهنگ‌سازی بزرگان و سران ایلات است.

به گزارش ایرنا، «عمران علیمحمدی» روز چهارشنبه در نشست هم‌اندیشی با بزرگان و مصلحان بخش دشت‌عباس اظهار کرد: ایجاد وحدت، ترویج سنت‌های حسنه، عمل به قانون، پرهیز از سنت‌های ناروا، جرم زدایی، مشاوره و فرهنگ سازی از جمله موضوعاتی است که بزرگان و مصلحان باید در کانون توجه خود قرار دهند.

وی با قدردانی از همه بزرگان و مصلحان شهرستان دهلران و بخش دشت عباس، گفت: در اصول فقه، احکام نورانی اسلام بر اساس عقل است و آنچه خلاف عقل است هرگز شارع مقدس به آن نپرداخته است.

رئیس کل دادگستری استان ایلام بر زیباسازی آداب و رسوم جامعه تاکید و افزود: بزرگان و مصلحان، در اجتماع و فرهنگ نقش دارند و باید امر کننده به فرهنگ و سنت‌های خوب و نهی کننده از فرهنگ‌ها و سنت‌های ناروا باشند و به رسالت خود در قبال جامعه عمل کنند

علیمحمدی با تاکید بر پرهیز از نگهداری سلاح غیر مجاز، آن را جرم دانست و اظهار کرد: اگر کسی خلاف قانون و مقررات و دین و شرع عمل کرد باید بزرگان ما اجازه ندهند و تذکر بدهند و به نقش مصلح بودن خود عمل کنند.

وی بر لزوم فرهنگ سازی و نقش بزرگان در این زمینه تاکید و افزود: کسی حق ندارد یک فرد را از حق قانونی خود محروم کند بلکه در این زمینه باید بزرگان و مردم با تمسک به و عمل به قانون، جلوی افراط و تفریط گرفته شود.

حذف رسم تیراندازی در مراسم‌ها نیازمند مشارکت بزرگان طوایف است

رئیس کل دادگستری استان ایلام دوری از سنت ها ناروا در مراسمات عزا و شادی را متذکر شد و گفت: بزرگان و مصلحان باید در جامعه خوبی‌ها را نشر و این را در عمل و سیره و رفتار خود نشان دهند.

وی به نقش دین در خودسازی اشاره کرد و افزود: بزرگان و مصلحان نماد و الگو هستند پس باید در عمل به قانون، دین و معنویت پایبند باشند، بزرگان و مصلحان می‌توانند سنت‌های حسنه در جامعه حفظ و نشر دهند و در مواقع اختلاف به نقش صلح و سازش خود عمل کنند.

رئیس کل دادگستری استان ایلام حضور بزرگان، روحانیون، مصلحان و متنفذین در هیئت های صلح را نیز ظرفیت بزرگی عنوان کرد که در تنگناها، شرایط مختلف و عرصه های حساس گره گشا بوده و اثرات ماندگاری را بر جای گذارده است.

وی افزود: در استان هزار صلح یار و بیش از ۲۰۰ هیئت صلح فعال در مساجد استان داریم که با تلاش و کوشش این عزیزان علاوه بر ایجاد سازش در ۳۲ پرونده قصاص نفس، موفق شده ایم ۴۲ درصد پرونده های ارجاع شده به شورا را با صلح و سازش مختومه کنیم.

به گزارش ایرنا، نشست هم اندیشی بزرگان، متنفذین و مصلحان بخش دشت‌عباس با حضور رئیس کل دادگستری استان و معاونین، مسئولان شهرستان و مردم حول موضوعات فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha