به گزارش ایرنا ،نماینده ولی فقیه در استان امام جمعه بوشهر دراین آئین گفت: حوزه تمدنی بوشهر همیشه در زمینه چاپ و نشر پیشتاز بوده است و به گواه تاریخ مستند تاریخ تالیف کتاب به دوره تمدن اولیه بین النهرین و خلیج فارس می رسد.
آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری یادآور شد: نجاشی برای پژوهش و کشف کتاب در اسلام زحمات بسیاری کشید اما همین شخصیت بزرگ،شاگرد یک استاد بوشهری است که کتابش تحت عنوان اخبار الوکلا هنوز هم مرجع و مورد تدریس و تحقیق است.
وی ادامه داد: مرجع بودن دانشگاهی و جهانی اینگونه کتابها در محافل علمی جهان و همچنین حوزه ها و تاثیر شگرف در حوزه علم و تولید محتوا نشان از بزرگی این استان دارد.
امام جمعه بوشهر از تخصیص به ارزش ۱۰ میلیارد ریال کتاب به اداره کل کتابخانه های استان بوشهر خبر داد.
وی گفت: برای حمایت و بیمه کتابداران ،حمایت از نویسنده نوپا در سطح استان توسط فرهنگ و ارشاد اسلامی و رفع مشکلات پیشکسوتان و تکریم صندوق قرض الحسنه تاسیس شود خود نیز اعلام آمادگی کرد که به عنوان اولین نفر افتتاح حساب کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر و دبیر هفته کتاب این استان با اشاره به جایگاه مهم کتاب و بخصوص حوزه فرهنگ ایثار ، جهاد و شهادت گفت: تلاش کرده ایم از همه ظرفیتهای فرهنگی و نخبگانی برای توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در استان بوشهر استفاده کنیم.
عبدالرحیم افروغ افزود: مقاومت ، دفاع مقدس و مقاومت مردم فلسطین ، یمن و لبنان ، نتیجه گوش جان دادن به مکتب متعالی اسلام است زیرا که سرمایه ارزشمند فکری ، فرهنگی و زیربنایی همه مطالعات است.
وی یادآور شد: تفکر فرهنگی و محور مقاومت نیز برخاسته از همین تفکر عظیم است.
افروغ ادامه داد: اگر بخواهیم فرهنگ مقاومت ،ایثار ، جهاد و شهادت را تثبیت شود ، جا دارد نهضت روایت و جهاد تبیین را در همه حوزه های فرهنگ ، هنر و رسانه بخصوص روایت با کتاب و نشر آن امتداد بدهیم .
وی افزود: همه ما ، مردم ، نخبگان ، اهالی فرهنگ ، هنر ، رسانه و مسئولان در این حوزه وظایفی داریم که باید به آن عمل شود .
افروغ با اشاره به رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر سه کتاب در این برنامه، توضیح داد: ایشان گاه تقریظ هایی بر کتابهای فاخر خاصه در حوزه دفاع مقدس و مقاومت دارند و به برکت هدایت ایشان و تلاش نویسندگان، آثار فاخر فراوانی تولید و منتشر می شود که موجب افتخار است و علاوه بر آن به لطف نهضت ترجمه، بسیاری از این آثار به مخاطبان جهانی نیز ارائه شده است.
در این آئین از سه خانواده شهید جبهه مقاومت و دفاع از هرم قدردانی شد.
آئین تجلیل از کتابداران و خادمان عرصۀ کتاب و کتابخوانی استان بوشهر برگزار شد
همچنین همزمان با سی و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، آیین تجلیل از کتابداران، فعالان و خادمان عرصه کتاب و کتابخوانی استان بوشهر در همین آئین برگزار شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر در این آئین گفت: فضای کتابخانه عمومی این استان با افزایش ۵۵۰ مترمربع در سالجاری به ۲۶ هزار و ۴۷۰ مترمربع افزایش پیدا کرد.
حیدر راهب افزود: هم اینک ۸۰ کتابخانههای عمومی با زیربنای ۲۷ هزار متر مربع در استان بوشهر فعال است.
وی اضافه کرد: سرانه فضای کتابخانه عمومی در استان بوشهر۲.۱ متر مربع برای هر ۱۰۰ نفر جمعیت است.
راهب با اشاره به اینکه شهرستانهای تنگستان و جم بهترین وضعیت در عرصه منابع و فضای کتابخانهای دارند،یادآور شد: ضعیفترین شهرستان در حوزه زیرساخت کتابخانه عمومی شهرستان عسلویه است که با وجود صنایع مهم در این شهرستان ولی بدلیل بی توجهی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به موضوع پیوست فرهنگی به زیرساخت های کتابخانه توجه نشده است.
وی گفت: شمار کتاب های موجود در کتابخانههای عمومی استان بوشهر یک میلیون و ۲۷۰ هزار نسخه ، ۵۲ هزار نفر عضو و سالانه ۵۰۰ هزار جلد کتاب به امانت برده شده است.
نظر شما