حسن هاشمی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر اینکه باید بتوانیم فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در بین همه اقشار جامعه ترویج و ارتقاء دهیم، افزود: براساس قانون مصوب تاسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور در مجلس شورای اسلامی نیم درصد از درآمد شهرداری هر شهر متعلق به کتابخانههای عمومی همان شهر است و در صورت عدم تمکین از قانون فوق این مبلغ از حساب شهرداریها کسر شده و از حوزه اختیار شهرستان خارج خواهد شد؛ اما در صورت واریز مبلغ به حساب شهرستان شاهد پیشرفت، توسعه و افزایش خدمات و شاخصهای مطالعه خواهیم بود.
وی بیان کرد: شهرداری بندرآستارا سال گذشته در اقدامی قابل تحسین در حدود نیمی از مبلغ مصوب را به حساب انجمن کتابخانههای عمومی بندرآستارا واریز کرد و انتظار میرود در سال جاری نیز با توجه به تاکیدات استاندار گیلان، شهرداریهای بندرآستارا و لوندویل نسبت به افزایش این مبلغ در بهبود کیفیت خدمات کتابخانههای عمومی بندرآستارا مشارکت نمایند.
هاشمی اعلام کرد: بندرآستارا دارای چهار باب کتابخانه عمومی شامل سه کتابخانه شهری( ۲ کتابخانه در آستارا، یک کتابخانه در لوندویل ) و همچنین یک کتابخانه روستایی در ویرمونی است و تعداد منابع کتابخانههای عمومی این کتابخانهها ۶۲ هزار نسخه با گستره موضوعی فراوان میباشد.
وی ادامه داد: تعداد امانت کتاب در یکسال گذشته ۲۰ هزار نسخه بوده است که امیدواریم مردم شهرستان آستارا با جمعیت بیش از ۹۰ هزار نفر بیش از همیشه به سمت کتاب و کتابخوانی سوق پیدا کنند.
رئیس نهاد کتابخانههای شهرستان آستارا گفت: بر اساس اسناد، بندر آستارا از سال ۱۳۰۲ خورشیدی دارای کتابخانه عمومی بوده است و بنا بر تحقیقات پژوهشگر آستارایی آرمین حیدریان و اسناد منتشره از تاریخ کتابخانههای عمومی در ایران نخستین کتابخانه رسمی دوران معاصر ایران در سال ۱۲۸۰ خورشیدی در بندرآستارا توسط محقق نامی استاد ایرج افشار، افتتاح شده است.
هاشمی تاکید کرد: به قطع جایگاه کتاب در کشور نیازمند ارتقا است و اجرایی شدن آن نیز نیازمند یک کار بین دستگاهی است.
شهرستان بندری آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در غربیترین نقطه استان گیلان در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت همجوار با استان اردبیل و جمهوری آذربایجان است.
این شهرستان سه مرز دریایی، ریلی و بزرگراهی و فضای مناسبی برای تجارت در منطقه دارد.
نظر شما