توسعه در خاک صلح و ثبات جوانه می‌زند/دیپلماسی اقتصادی لازمه توسعه مناطق آزاد است

کیش- ایرنا- مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با تاکید بر اینکه توسعه به هیچ عنوان اتفاقی نیست، گفت: توسعه در خاک صلح و ثبات جوانه می‌زند و ما تمامی تلاش خود را برای توسعه منطقه به کار خواهیم گرفت.

به گزارش ایرنا، محمد جعفر کبیری روز پنجشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش که با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، با بیان اینکه کیش به عنوان مروارید ناب و بی‌مانند خلیج فارس، هنوز به منزلت حقیقی‌اش در عرصه‌ توسعه و پیشرفت دست نیافته است،‌ افزود: در چشم‌اندازی گسترده‌تر، نگاهی به شرایط کشور و منطقه نشان می‌دهد که ایران عزیز ما با چالش‌های پیچیده‌ای در ساختار اقتصادی دست ‌وپنجه نرم می‌کند؛ با این وجود، همسایگانمان در همین خاورمیانه‌ پرآشوب با برنامه‌ریزی هدفمند، توانسته‌اند تجارب موفقی از رشد پایدار را پشت سر بگذارند.

وی ادامه داد: به‌عنوان مثال، کشور امارات در جنوب ایران با اصلاحات پیشرو، به رتبه ۱۶ در شاخص سهولت کسب‌وکار رسیده و گرجستان در شمال کشورمان با اصلاح قوانین و ساده‌ سازی فرآیندهای کسب‌وکار توانست رتبه خود را در این شاخص در طی ۲ سال بیش از ۱۰۰رتبه بهبود بخشد و آن را نزدیک به دو دهه، تک رقمی نگه دارد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه امروز کشور با شرایط سخت اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند، افزود: باید از توان بخش خصوصی در توسعه منطقه و فارغ آمدن به مشکلات موجود بهره برد؛ مسیر سرمایه گذاری باید در منطقه هموار شود.

وی هدف از راه‌اندازی مناطق آزاد ایران را تسریع در رشد و توسعه اقتصادی و جذب سرمایه‌، حمایت از تولیدات و خدمات صادرات‌محور، ایجاد سهولت در کسب و کار و حضور در بازارهای جهانی عنوان و اضافه کرد: قرار بود مناطق آزاد به عنوان پیشران اقتصاد ایران عمل کنند و برخلاف سرزمین اصلی، روند اداری ساده و چابکی داشته باشند؛ این مناطق باید سرشار از معافیت‌ها و مشوق‌های کارا و هدفمند باشند تا بخش خصوصی کارش را به آسانی پیش ببرد، اما اکنون متاسفانه به جای جذب سرمایه‌،دچار فرار سرمایه شده‌ایم.

کبیری با تاکید بر اینکه باید به سمت یک منطقه آزاد نسل هفتمی حرکت کنیم، بیان کرد: با توسعه دیپلماسی اقتصادی، کیش را به پیشران اقتصادی کشور تبدیل می‌کنیم؛‌ ما نباید فراموش کنیم که رقبای کیش در داخل ایران نیستند؛‌ باید برای سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی، برند کیش با توسعه برپایه ثبات عجین شود؛ ما نیازداریم در این مسیر، با توسعه‌ «دیپلماسی اقتصادی» و «همکاری‌های تجاری متوازن با همسایگان»، کیش را به یک پیشران اقتصادی مبدل کنیم.

وی با اذعان کرد: ایران در شاخص‌های نوآوری و کارآفرینی به ترتیب رتبه های 52 و 72 را در جهان کسب کرده است؛‌ در همین راستا برای بهبود شرایط کارآفرینان و سرمایه‌گذاران کیش باید توسعه‌ زیرساخت‌ها، اصلاح فرآیندها و تسهیل فضای کسب‌ و کار و ارائه بسته‌های تشویقی و حمایتی هدفمند را مورد توجه قرار داد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با تاکید بر اینکه در توسعه‌ زیرساخت‌های کیش، سرمایه‌گذاری درحمل‌ و نقل هوایی و دریایی، انرژی و اینترنت ضروری است، خاطر نشان کرد: هرچند که کارهای زیرساختی هزینه‌ بر و زمانبر است اما باید برای آن اقدام کرد؛ حرکت در مسیر توسعه‌ پایدار، همانند دوی امدادی است و باید هر مدیر بخشی از آن را بپیماید.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد باید به نماد چابکی در فرآیند اداری تبدیل شوند، اظهار کرد: در راستای اصلاح فرآیندها و تسهیل فضای کسب‌وکار، مناطق آزاد باید به نمادی از چابکی در فرآیندهای اداری تبدیل شوند؛ قوانین مناطق آزاد برای تسهیل کسب‌ و کار طراحی شده‌اند اما باید افسوس خورد که ما داشته‌هایمان را از دست داده‌ایم و به قوانین مترقی همچون «چگونگی اداره‌ی مناطق آزاد» و «ماده۶۵ قانون احکام دائمی توسعه کشور» سیلی از مقررات اضافی تحمیل شده است.

کبیری ادامه داد: خوشبختانه با حضور یک اقتصاددان شجاع و دوراندیش بر مسند وزارت اقتصاد و انتصاب مدیری باتجربه به عنوان دبیر شورایعالی مناطق آزاد، این امید زنده شده است که کارکرد مناطق آزاد به آن بازگردد؛‌ ما نیز باید با بازنگری و اصلاح فرایندها و مقررات، توسعه شفافیت از طریق تحقق دولت دیجیتال و همچنین ایجاد پنجره واحد خدمات، بستری سالم و سهل را برای سرمایه‌گذاران ایجاد کنیم.

وی بیان کرد که تمامی تلاش خود را برای تغییر سیاست‌های مالیاتی و گمرکی جاری در مناطق آزاد، از طریق ارائه بسته‌های تشویقی و حمایتی هدفمند جهت پوشش بخشی از ریسک سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به کار خواهد برد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه زمینه برای فعالیت جدی در حوزه تامین منابع مالی برای ایجاد و بروز رسانی زیرساخت‌ها در منطقه ایجاد شود، گفت: به عنوان مثال از 175همت اوراق منتشر شده در چهار سال اخیر برای بخش خصوصی، تنها 1.2 همت (معادل 65 صدم درصد) سهم شرکت‌های کیش بوده است که این عدد متناسب با ظرفیت‌های منطقه نیست؛ همچنین اساسا در کیش ابزارهای جدید تامین مالی نظیر شرکت‌های سهامی عام پروژه، صندوق‌های تامین مالی خصوصی و نظایر آن استفاده نشده است؛ ما در تلاش خواهیم بود تا با اعضای هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش که از نامداران بازار سرمایه هستند، نسبت به ارتقا سهم تامین مالی منطقه آزاد کیش، در سپهر بازار بدهی کشور، اقدام کنیم.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر با حمایت‌های مقام عالی وزارت اقتصاد، قصد داریم موانع راه‌اندازی بورس بین‌الملل و بانک آف‌شور را برطرف کرده و در مسیر تبدیل‌شدن به یک فایننشال‌سیتی قرار بگیریم.

کبیری بر هدایت سرمایه‌های جدید به سمت «اقتصاد خلاق، فناوری‌های نو و هوش مصنوعی‌» تاکید کرد و افزود: باید از این طریق به سمت «تولیدات و خدمات صادرات‌محور» حرکت کرد.

وی در ادامه سخنان خود بخش گردشگری را مزیت جاودان کیش توصیف و بیان کرد: هدف ما توجه ویژه به نسل سوم صنعت گردشگری یعنی «گردشگری خلاق» خواهد بود که مورد تاکید سازمان جهانی گردشگری است؛ در این صنعت، کیش در کوتاه‌مدت باید به سمت گردشگری رویدادمحور و در میان‌مدت به سمت گردشگری ورزشی و سلامت حرکت کند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه توسعه‌ واقعی با انسان معنا پیدا می‌کند، اظهار کرد: ما در این مسیر، به بهبود کیفیت زندگی کیشوندان و حفاظت از زیست‌ بوم جزیره متعهدیم؛ نمی‌توان توسعه خواست و فرهنگ و هنر را رها کرد، آموزش و پرورش و سلامت استاندارد را تامین نکرد و یا حافظ محیط زیست و جان مرجانی کیش نبود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha