به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، مسعود پزشکیان شامگاه پنجشنبه یکم آذرماه ۱۴۰۳ و در پایان نخستین سفر استانی خود در فرودگاه شهدای زاهدان، گفت: از مشکلات و مسائل زاهدان با خبر شدیم. قرار بود سه روز در سیستان و بلوچستان باشیم اما به دلیل مسائل امنیتی امکان آن برقرار نشد.
رئیس جمهور افزود: وزرا و مسئولان ما امروز متعهد شدند، قبلا با برنامه و بودجه هماهنگ کردیم و اعتبارات را گرفتیم.
وی اظهار کرد: ۳۴ همت در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ در پروژههای استان اختصاص یافت که ۲۴ همت آن به قطار چابهار به زاهدان اختصاص مییابد و ۲۰ همت نیز بانکها تعهد کردهاند.
پزشکیان تاکید کرد: با دانشجویان نیز جلسهای برگزار کردیم. دانشجوها اعتراض داشتند که با آنان هیچ گفت وگویی نداشتهایم که انجام دادیم.
وی افزود: باید به سرعت کریدور شما جنوب را فعال کنیم و البته در این زمینه هر هفته جلساتی در تهران برگزار میکنیم تا همزبانی و همگرایی در این زمینه ایجاد کنیم. باید آنچه که میتوانیم را انجام دهیم و بخشی از کار را به کارشناسان معتبر و خبره بینالمللی بسپاریم. وزارت راه و شهرسازی هم مسئول رسیدگی به اقتصاد دریامحور و اقیانوس محور شده است.
رئیسجمهور گفت: از اول انقلاب ما با این باورها انقلاب کردیم که محرومیت زدایی کنیم، باید عدالت را در جامعه پیاده کنیم، باید منصفانه اقدام و عمل کنیم، باید با انسان ها بر اساس انصاف و عدالت برخورد کنیم.
وی تصریح کرد: استان سیستان و بلوچستان در بسیاری از شاخصها از آخر اول است و ما نباید این موضوع را بپذیریم. باید تلاش کنیم که این موضوع را حل کنیم.
پزشکیان در ادامه با تاکید بر اینکه در موضوع توجه به استانها، اولویت ما استانهای محروم است، گفت: سیستان و بلوچستان از استعدادهای طبیعی فوقالعادهای برخوردار است و شایسته نیست که در این وضعت قرار داشته باشد.
رئیس جمهور افزود: این سفر نقطه آغازین سفر ما به این استان است و دوباره به استان بازخواهیم گشت چون قرار بود سه روز بمانیم تا زمان بیشتری برای شنیدن از مشکلات مردم داشته باشیم.
پزشکیان تاکید کرد که رهبر معظم انقلاب امسال را به عنوان سال مشارکت مردم و رونق اقتصادی تعریف فرمودند، اگر اقتصاد ما قوی شود هیچ قدرتی نمیتواند ما را زمینگیر کند و هیچ دشمنی نمیتواند چشم طمع به مردم و کشور ما داشته باشد.
سفرهای استانی با حفظ حرمت مردم عزیز ایران ادامه مییابد
رئیسجمهور در ادامه با تشریح چگونگی انجام سفرهای استانی در دولت چهاردهم، گفت: در گذشته برای انجام سفرهای استانی برخی برخودرهای نامناسبی با مردم میشد، ساعتها برای سخنرانی منتظر میماندند و لذا بنا داریم که حرمت مردم در سفرهای استانی حفظ شود.
وی افزود: اگر قرار است سخنرانی کنیم میشود از همینجا هم با مردم صحبت کرد. باید حرمت مردم حفظ شود. برای مقامات پروتکلهایی در نظر میگیرند و به همین واسطه برخوردهای نامناسبی شکل میگیرد که برای من قابل قبول نیست و دلم نمیخواست برای دیدن ما به کسی بی احترامی شود.
پزشکیان ادامه داد: تا جایی که فرصت بود با صنوف، طبقات و گروههای مختلف دیدار کردیم، تا جایی که از دستمان برمیآمد تلاش کردیم که برای حل مشکلات اقدام کنیم و هم کرامت و حرمت مردم را حفظ کنیم. البته باید نتیجه کار را ارزیابی کنیم، اگر مردم رضایت داشته باشند به همین شکل ادامه خواهیم داد.
رئیس جمهور با بیان اینکه چشمانداز ما مشخص است و تا صد سال دیگر هم میخواهیم که در منطقه اول باشیم، تاکید کرد: این نگاه رهبر معظم انقلاب است و بنده نیز در انتخابات بارها با افتخار اعلام کردم که متعهدم که ایرانی بسازیم که برای همه الهام بخش باشد، این دیدگاه را برای سیستان و بلوچستان نیز داریم، میخواهیم که این استان بهترین و پیشرفتهترین امکانات را در اختیار داشته باشد چه از نظر اقتصادی و چه از نظر تکنولوژیک و در این مسیر تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست.
پزشکیان گفت: برای دستیابی به چشمانداز باید کسانی را پیدا کنیم که بتوانند ما را به آن نقطه برسانند، باید تلاش کنیم و همدل و همراه باشیم
رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد که بخش خصوصی نیز برای حصول چشمانداز توسعه باید در صنعت و تجارت بهترینها را دنبال کند و از سوی دیگر دولت هم نباید سنگ جلوی پای صنعتگران و کارآفرینان بیاندازد. کسی که چندین هزار نفر را مشغول به کار کرده است، سرمایه ماست و از وجود آنهاست که دولت میتواند امور را اداره کند. تا چه زمانی باید وابسته به نفت باشیم؟
به گزارش ایرنا، بازدید از پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان و گفت وگو با شرکتهای دانشبنیان، نشست با فعالان اقتصادی، نشست با سران طوایف و متنفذین استان، نشست با نخبگان و فرهیختگان، دیدار با خانواده شهدای امنیت، دیدار با دانشجویان و نشست با فعالان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی از مهمترین برنامههای نخستین سفر پزشکیان به سیستان و بلوچستان بود.
رئیس جمهور در پایان سفر در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان شرکت کرد و در پایان نیز گزارش تلویزیونی این سفر را به مردم شریف استان سیستان و بلوچستان ارائه کرد.
لازم به ذکر است، در این سفر محمدجعفر قائم پناه معاون اجرایی، محسن حاجی میرزایی رئیس دفتر، عبدالکریم حسینزاده معاون توسعه روستایی و مناطق محروم، زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده، علی ربیعی دستیار اجتماعی، حسین افشین معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش، فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی، محمد اتابک وزیر صمت و عباس علی ابادی وزیر نیرو رئیسجمهور را همراهی میکنند.
گفتنی است، سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان در سه دوره زمانی مختلف برنامهریزی شده که مرحله اول آن شامل سفر یک روزه به شهرستان زاهدان امروز پنجشنبه یکم آذر ۱۴۰۳ انجام میشود و در ادامه ۲ سفر یک روزه به شهرستانهای چابهار و زابل برنامهریزی شده است.
اعضای هیات دولت نیز با حضور در شهرستانهای استان ضمن ابلاغ سلام رئیس جمهور و شرکت در اجتماعات مردمی، بخشی از خدمات دولت و پروژههایی که دولت برای حل مسائل مردم در بخشهای مختلف این استان در نظر گرفته شده را افتتاح کردند و در پایان این سفر نیز در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان به ارایه گزارشی از بازدیدهای میدانی خود پرداختند.
نظر شما