پژمان پورشبانان روز جمعه در گفتوگو با ایرنا افزود: درحال حاضر نرخ سالمندی در کشور بین ۱۰ تا ۱۱ درصد و همین نرخ در استان اصفهان ۱۳.۷ درصد و بیش از میانگین کشوری است که در بین شهرستان های استان، خوانسار و اردستان بالاترین نرخ سالمندی را دارا هستند.
وی با اشاره به ظرفیت جمعیت سالمندی در ۳۰ مرکز استان و ارائه خدمات به یک هزار و ۴۱۲ سالمند، ادامه داد: در حال حاضر بهزیستی استان مشکلی از بابت ارائه خدمات به سالمندان نداشته حتی تخت خالی نیز برای سالمندان دارد.
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان تصریح کرد: اما پیشبینی میشود تا سال ۱۴۲۰ نرخ سالمندی از ۲۰ درصد عبور و در سال ۱۴۳۰ حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل دهند.
وی اظهار کرد: بر همین اساس افرادی که در حیطه توانبخشی، مراکز شبانه روزی و نیز تشکل و خیریه و ایجاد مرکز عمومی هستند، پیشنهاد ما تاسیس مراکز شبانه روزی سالمندان از طریق بهزیستی است.
پورشبانان خاطرنشان کرد: شورایی با عنوان «شورای ملی سالمندان کشور» تأسیس شده است که سیاستگذاری کلان در حیطه سالمندی و نیز هماهنگی بینبخشی با دستگاههای مختلف را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: در همین رابطه شورای استانی و شهرستانی بهمنظور هماهنگی با دستگاههای دیگری که عضو این شورا هستند تشکیل و شرح وظایفی برای آنها تعریف شده که سازمان بهزیستی امر مطالبه گری و خواسته معلولان و سالمندان را مورد ارزیابی قرار داده و هماهنگی بین بخشی، تکریم سالمندان و رفع مشکلات آنها از وظایف آن است .
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان تصریح کرد: همچنین کمیته تخصصی شورای سالمندان بهزیستی با هماهنگی معاونت بهداشت، شهرداری و دانشگاه جلسات مختلف برگزار و موضوعات گوناگونی را در قالب تخصصی بررسی میکنند.
پورشبانان گفت: خصوصیت خانههای اقامتی سالمندان، ظرفیت نگهداری تعداد ۱۰ الی ۱۵ نفره آنها است؛ زیرا تجربه نگهداری سالمندان در دوران کرونا موجب شد که این سازمان به فکر خانههای اقامتی با تعداد جمعیت کمتر باشد.
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان اضافه کرد: در یک خانه اقامتی سالمندان یک نفر مراقب و سه نفر خدمات پرستاری ارائه میکنند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر از نظر نگهداری سالمندان مشکلی نداریم، بیان داشت: اما در زمینه ایجاد مراکز شبانه روزی اعصاب و روان که قاعدتاً از سوی قوه قضاییه و نیز بیمارستانها به بهزیستی معرفی می شوند محدودیت داریم.
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه چندین مدل خانه اقامتی در بهزیستی وجود دارد، گفت: خانه اقامتی معلولان ذهنی، خانه اقامتی سالمندان، خانه اقامتی بیماران روانی مزمن هر کدام به اضافه خانه اقامتی بیماران اعصاب و روان زیر ۱۴ سال مواردی است که بهزیستی استان اصفهان از سال ۱۴۰۰ به دنبال ایجاد آن بوده است.
وی افزود: در حال حاضر در شهرضا، اصفهان، نایین خانه اقامتی سالمندان و در خمینیشهر خانه اقامتی بیماران اعصاب و روان «خانه ارمغان بهشت» و در تیران و کرون یک خانه اقامتی اعصاب و روان زیر ۱۴ سال دایر است.
پورشبانان اضافه کرد: این مراکز تجمعی بهزیستی و به صورت شبانه روزی برای معلولان ذهنی، اعصاب و روان، سالمندان و معلولان جسمی و حرکتی فعالیت میکند.
وی با اشاره به اینکه موضوع شهر دوستدار سالمند موضوعی است که سال ۲۰۰۷ توسط سازمان ملل مطرح شد، گفت: با توجه به نیاز جمعیت رو به پیری شرایط زیستی در شهرها باید بهگونهای بوده که کمترین موانع را برای افراد سالمند داشته باشد.
پورشبانان اضافه کرد: مناسبسازی معابر یکی از پارامترهای حمل و نقل شهری و فضای باز و معابر دیگر، موارد این پارامترها است که باید شأن و منزلت اجتماعی سالمندان در آن رعایت شود.
به گزارش ایرنا، جمعیت سالمندان در استان اصفهان روبه افزایش و بالاتر از نرخ میانگین کشوری است و طبق آمار بهزیستی استان ۷۴۰ هزار سالمند بالای ۶۰ سال در این استان زندگی میکنند که ۱۳.۴۵ درصد از جمعیت سالمندان بالای ۶۰ سال کشور هستند.
نظر شما