علیمحمد رمضانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان این که، ۹۹ درصد عملیات برداشت پرورش رتون در سطح ۳۹ هزار هکتار از شالیزارهای استان برداشت شد، افزود: کل سطح کشت دوم برنج در استان ۷۳ هزار هکتار است که از این میزان عملیات برداشت در سطح ۶۵ هزار هکتار از اراضی انجام شده است.
رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه کشاورزان در برداشت رعایت نکات فنی را مدنظر داشته باشند، تصریح کرد: شرایط فصلی و بارشهای نقطهای و پراکنده موجب بالارفتن رطوبت شده و بحث برداشت را با مشکل مواجه کرده است.
رمضانی خاطرنشان کرد: رعایت دستورالعملهای فنی باید مدنظر کشاورزان قرار گیرد تا محصول برنج دچار ریزش نشود و در بحث تبدیل شلتوک به برنج، رعایت اصول پایین آوردن رطوبت و دمای شلتوک موردتوجه باشد.
رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تأکید بر اینکه آبگیری آببندانها در دستور کار است، گفت: همچنین موضوع دیگر لایروبی رودخانهها است که بهویژه در شرق استان برای آماده سازی مزارع برای کشت برنج در بهار سال آینده ضرورت دارد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
نظر شما