مهدی شیردل روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان سنگ وارد شده نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل ۱۰۰ درصد افزایش وزنی داشته است.
وی ادامه داد: این سنگ ها از ولایت بامیان افغانستان به سمت هرات در این کشور و سپس به مقصد جمهوری اسلامی ایران بارگیری شده که ارزش آن سه میلیون و ۹۶۸ هزار و ۹۳۶ دلار برآورد شده است.
فرماندار تایباد گفت: سنگ روی با هدف فرآوری در برخی از کارخانه های هدف کشور، وارد دوغارون شده و در اختیار فعالان اقتصادی ایران در بخش سنگ و ماده معدنی قرار می گیرد.
شیردل افزود: ظرفیت بارگیری هر دستگاه کامیون سنگ روی، ۲۴ تن است که در فضاهایی از قبل پیش بینی شده در مرز دوغارون تخلیه می شود.
وی اضافه کرد: سنگ روی برای نخستین بار سال گذشته از طریق مرز دوغارون وارد گذرگاه رسمی دوغارون و کشور شد که با رایزنی های انجام شده واردات این نوع محصول اقتصادی از سمت افغانستان به دوغارون و کشورمان همچنان ادامه دارد و در این ارتباط تعامل خوبی با فعالان اقتصادی افغانستانی برقرار شده است.
پایانه مرزی و گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، در زمره پنج پایانه برتر اقتصادی کشور است و بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است.
کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشود.
شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.
سنگ روی (ZINK) پس از مس و آلومینیوم از مهمترین و پرمصرف ترین فلزات غیرآهنی است و به خاطر خواص مطلوب آن در صنایع متعدد مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد روی بیشتر به صورت گالوانیزه و آلیاژهای مختلف است. به طوری که می توان گفت ۴۸ درصد روی تولیدی درجهان در صنعت گالوانیزاسیون، ۱۸ درصد در تولید برنج و بقیه در تولید سایر مواد شیمیایی و محصولات به مصرف می رسد.
نظر شما