۳ آذر ۱۴۰۳، ۱۴:۵۰
کد خبرنگار: 1224
کد خبر: 85668205
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

قارچ ذغالی بلوط در کمین جنگل‌های خراسان‌شمالی

بجنورد- ایرنا- رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: بیماری ذغالی بلوط به تازگی در جنگل های درکش و هاور شهرستان سملقان این استان مشاهده شد.

اصغر صمیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: پایش و مراقبت از عرصه های این مناطق توسط نیروهای این اداره کل در منطقه آغاز شده و قرار بر این است ماهانه گزارشی از وضعیت درختان آلوده شده به این بیماری قارچی ارائه شود.

وی افزود: میزان شیوع و درصد خسارت اقتصادی با مشاهده و حضور به موقع همکاران بسیار ناچیز و پراکنده است و تنها ۲۰ اصله درخت بلوط تاکنون درگیر بیماری شدند.

رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی اضافه کرد: پایش و مراقبت از عرصه ها توسط همکاران انجام خواهد شد و چنانچه شاهد روند گسترش بیماری شدند اقدام به مبارزه عملی انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: چندین سال گذشته هم این بیماری در عرصه های جنگلی منطقه مشاهده شد که با مبارزه و اقدام به موقع (قطع درختان آلوده، معدوم کردن در محل و ایجاد کوره ذغالی جهت سوزاندن تنه های آلوده) از شیوع خسارت جلوگیری به عمل آمد.

صمیمی تاکید کرد: استفاده از سموم شیمیایی برای مبارزه با این عرصه ها مناسب نیست زیرا که تعادل زیستی را بر هم می زند و باید از روش های مبارزه مکانیکی از جمله قطع درختان و مبارزه تقویتی استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: تنش خشکی و دمای بالا به عنوان ۲ فاکتور عمده شناخته شده در شیوع این بیماری در اغلب نقاط دنیا به شمار می‌روند.

به گزارش ایرنا، تنه این درختان به رنگ قهوه ای تیره در می آید و برگ های آنها رو به زردی می رود. تراوش صمغ سفید در محل شروع آلودگی روی شاخه ها و خروج حجم زیادی صمغ تیره از تنه درختان مسن از دیگر مواردی که نشان می دهد درخت به بیماری زغالی مبتلا شده است.

جنگل های هیرکانی خراسان شمالی با بیش از ۲۵ هزار هکتار وسعت، در مناطق جوزک، درکش و هاور قرار دارند که منطقه حدفاصل دو ناحیه رویشی خزری و ایران تورانی محسوب می شود و به لحاظ اکولوژیکی شاخص های دو ناحیه رویشی را در بر می گیرد و دارای شرایط محیطی شکننده است و به همین لحاظ که در صورت وارد شدن هر گونه استرس و یا تخریب، برگشت پذیری این مناطق به حالت اولیه بسیار زمان بر است.

گونه های اصلی جنگل های هیرکانی استان شامل گونه هایی همچون بلوط، زبان گنجشک، افرا شیردار، کچف، داغ داغان، سیاه تلو، زرشک و چنار است.
جنگل های هیرکانی به دلیل اینکه در ناحیه نیمه مرطوب واقع شده اند به لحاظ اکولوژیکی از اهمیت بسیار زیادی در زمینه مطالعاتی و تحقیقاتی برخوردارند.

جنگل های خراسان شمالی در گستره ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جزو جنگل های حفاظتی کشور محسوب می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha