وزیر ارتباطات: هوشمندسازی ۲۵ درصد از مصرف انرژی می‌کاهد/ خسارت پنج همتی فیلترینگ

مشهد- ایرنا- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مصرف انرژی در کشور ما ۶۵ درصد از میانگین جهانی بیشتر است و هوشمندسازی می‌تواند ۲۰ تا ۲۵ درصد از مصرف انرژی بکاهد.

به گزارش ایرنا،‌ سیدستار هاشمی روز شنبه در نشست بررسی و تبیین مسایل کلیدی خراسان رضوی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار کرد:‌ کشور با پدیده ناترازی انرژی مواجه است که این موضوع بر بسیاری از صنایع ما تاثیر منفی گذارده و زیرساخت‌های ارتباطی، درمانی، پرداخت ها و غیره را با اختلال مواجه کرده است.

وی افزود:‌ مصرف انرژی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن چهار درصد و امسال در مقایسه با پارسال ۸.۵ درصد افزایش یافته است که این مشکل به تدریج جدی‌تر نیز می شود و حال آنکه هوشمندسازی می تواند به کمک ما آمده و مصرف انرژی را تا ۲۵ درصد کاهش دهد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: این زیست بومی است که نه فقط در حوزه نرم افزار موثر است، بلکه می تواند پیشران تربیت نیروی انسانی، توسعه زیرساخت های ارتباطی، زیرساخت های اندازه گیری انرژی، بحث مهارت های نرم افزاری و فکرافزاری و غیره را در کنار هم رقم بزند.

هاشمی بیان کرد: حقیقت این است که اگر ما برای استفاده از ظرفیت فناوری های نوین، برنامه مشخصی نداشته باشیم فرصت ها را خیلی زود از دست خواهیم داد و هنر آن است که بتوانیم از ظرفیت فناوری استفاده کنیم، چرا که اگر به دنبال تقابل با فناوری باشیم قافیه را خواهیم باخت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در ۲ ماه اخیر استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی را به صورت ویژه مد نظر قرار داده و طرح اولیه آن را آماده کرده ایم که امید است در دستور کار دولت نیز قرار گیرد تا در کشور فضایی ایجاد شود که هم در راستای پاسخ به نیازهای کلیدی کشور و هم ایجاد اقتصادی دانش‌بنیان و دانایی محور در این زمینه رقم بخورد.

وی با اشاره به کارکردهای متعدد هوش مصنوعی، ضرورت ها و مولفه های دیگر آن گفت: وقتی از هوش مصنوعی بحث می کنیم «داده» به شدت نقش ایفا می کند و وقتی صحبت از داده می کنیم بحث حریم خصوصی افراد بسیار مهم است و اگر از داده ها بدون رضایت افراد استفاده کنیم، ممکن است چالش های جدی برای زیست اجتماعی ایجاد کند.

هاشمی عنوان کرد: آنچه که اکنون در دستور کار دولت است بحث لایحه حمایت از داده های شخصی در کنار حمایت از سکوهای دانش بنیان کشور است. این موضوع به ظاهر ساده، در عمل بسیار پیچیده است. این که چه افرادی و به چه میزانی امکان پردازش داده ها را دارند و امکان ارائه چه خدماتی وجود دارد، موضوعی حقوقی- فناورانه است که در کشور به این دانش به صورت ویژه نیاز داریم.

نگاه ویژه وزارت ارتباطات به مشهد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: کلانشهر مشهد را به صورت ویژه خواهیم دید و نخستین سفر استانی به خراسان رضوی و مشهد، موید این مطلب است. ظرفیت های کم نظیری در مشهد برای رشد و بالندگی اقتصاد در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است که از جمله می توان به مراکز شهید میری و شهید فکوری مجموعا با گستره حدود ۳۰ هکتار اشاره کرد که زیرساخت های مورد نیاز را در این مراکز آماده خواهیم کرد و البته زیرساخت های دیگری در مجموعه پست و پست بانک در اختیار بخش اقتصاد دانش بنیان استان قرار داده ایم.

هاشمی افزود: در بحث کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال، ظرفیت بسیار خوبی موجود است که در این زمینه بخش خصوصی باید در کنار ما قرار گیرد و در ماموریتی که به سازمان فناوری در تهران داده شده، مقرر شده است فضایی به بخش خصوصی اختصاص داده شود که بتوان در کنار آنان، ماموریت های وزارت ارتباطات را در برنامه هفتم توسعه پیگیری کرد.

وی با اشاره به سهم هوشمندسازی و صنعت از تبصره ۱۸ نیز گفت: حقیقت این است که امید داریم در این دوره بحث هوشمندسازی صنعت را به صورت ویژه دنبال کنیم چرا که باور ما این است که بزرگ شدن اقتصاد دیجیتال نیاز دارد که ما ورود هوشمندانه ای به صنایع داشته باشیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ضرباهنگ رشد اقتصاد دیجیتال و شرکت های دانش بنیان در کشور مانند گذشته ادامه نیافته است و برای تحقق این امر باید به سه راهکار مشارکت با صنایع بزرگ، توسعه بازار با حضور در عرصه بازار بین الملل و حضور در بورس توجه کرد.

هاشمی ادامه داد: بر اساس برنامه هفتم توسعه تکلیف داریم که بورسی تخصصی برای اقتصاد دیجیتال ایجاد کنیم و در این مسیر ساز و کار حضور شرکت ها در بورس را تضمین می کنیم تا این کار تسهیل شود.

خسارت بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریالی فیلترینگ

وزیر ارتباطات در خصوص بحث کیفیت شبکه و ارتباطات گفت: یقینا کیفیت ارتباطات باید ارتقا یابد و این اصلی غیر قابل انکار است که بر اساس آسیب شناسی انجام شده در حوزه شبکه، یکی از اصلی ترین این آسیب ها فیلترینگ است که به عنوان موضوعی مهم دارای ابعاد مختلفی است و دولت و وزارت ارتباطات به صورت جدی این بحث را دنبال می کنند.

وی با بیان این که فیلترینگ سبب کاهش کیفیت شبکه ها شده است، افزود: با توجه به پیمایش انجام شده از مجموع درخواست هایی که برای دریافت سرویس در شبکه ما انجام می شود بیش از ۱۰ درصد درخواست ها از سمت سایت های خارج از کشور پاسخ داده نمی شود که دلیل آن آلودگی شبکه ما به واسطه استفاده از فیلترشکن ها است.

هاشمی گفت: این موضوع علاوه بر این که چالش هایی برای کسب و کارها ایجاد کرده و نیز بر مهاجرت نخبگان اثر داشته، باعث شده است که شبکه ما یکی از شبکه های آلوده قلمداد شود و وقتی درخواست ها را به سمت سایت های ارایه دهنده سرویس ارسال می کنید، پاسخی دریافت نمی شود.

وزیر ارتباطات ادامه داد: اگر چه فیلترینگ خسارات زیادی به کسب و کارها زده است، اما عدم نفع بخش ارتباطات کشور از این موضوع نیز بیش از پنج هزار میلیارد تومان (همت) برآورد شده است.

وی گفت: در این بخش یک فضای اقتصادی غیرشفاف شکل گرفته که طبق برآوردها چند ۱۰۰ هزار میلیارد ریال است که این موضوع را به جد دنبال می کنیم و باید تغییر رویه داد.

وزیر ارتباطات: هوشمندسازی ۲۵ درصد از مصرف انرژی می‌کاهد/ خسارت پنج همتی فیلترینگ

اقتصاد دیجیتال، تنها راه جبران عقب‌ماندگی‌ها است

استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: امروز اگر به دنبال جبران عقب‌ماندگی‌های خود هستیم، راهی جز عبور از مسیر میانبر اقتصاد دیجیتال نداریم.

غلامحسین مظفری اظهار کرد: راه افزایش بهره‌وری و بهبود شرایط، اقتصاد دیجیتال است و اگر غیر از این باشد فاصله‌ها زیاد و زیادتر خواهد شد و دیگر امکان رقابت با فضای بین‌المللی را نخواهیم یافت.

وی با بیان اینکه میزان فیبر نوری در مشهد و استان قابل دفاع و پذیرش نیست، عنوان کرد: کار در این حوزه به کندی پیش می رود و اکنون کار تنها در مناطق ۹ و ۱۱ در حال انجام است و آنکه در صورت وجود اراده جدی، در کمتر از ۶ ماه می‌توان فیبر نوری کل مشهد را تکمیل کرد.

نماینده عالی دولت در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: هر کاری که لازم است ما در خراسان انجام خواهیم داد و بخشی هم که لازم است وزارت ارتباطات کمک کند، امکانات و زیرساخت لازم را فراهم خواهیم کرد که البته از توان بخش خصوصی هم می‌توان کمک گرفت.

لزوم واگذاری تصدی‌گری‌ها به بخش خصوصی

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر،‌ نماینده مشهد و کلات و رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به اصل ۴۴ قانون اساسی، بر ضرورت واگذاری تصدی‌گری‌ها به بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: با توجه به بالا بودن حجم تصدی‌گری دولت در حوزه های مختلف، استان خراسان رضوی آماده است تا به صورت نمونه، تصدی‌گری‌های دولتی را به بخش خصوصی واگذار کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha