۴ آذر ۱۴۰۳، ۹:۱۰
کد خبرنگار: 1050
کد خبر: 85668775
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

میزان تولید بذر جو  اصلاح شده در کشور افزایش یافت

کرج - ایرنا - عضو هیات علمی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: میزان بذر جو اصلاح شده کشور از ۲۰ هزار تن در سال ۱۳۹۳ به ۴۸هزار تن در سال ۱۴۰۲رسید.

« مهران شرفی زاده» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: محصول جو به عنوان یکی از غلات اصلی دنیا، نقش مهمی در کشاورزی و امنیت غذایی کشور دارد، این محصول افزون بر تغذیه دام‌ها، در تهیه فرآورده‌های تخمیری نیز استفاده می‌شود و از نظر اقتصادی و تولید محصولات پروتئینی مانند گوشت و مرغ، تأثیر مستقیمی دارد، چرا که ۷۰ درصد هزینه محصولات پروتئینی مربوط به خوراک دام است.
وی تاکید کرد: تولید بذر جو، از مراحل مهم در کشاورزی است که نیازمند برنامه‌ریزی دقیق برای حفظ خلوص ژنتیکی بذر است که موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور وظیفه نظارت بر این فرآیند را بر عهده دارد.

شرفی زاده، با اشاره به اهمیت تولید جو در ایران، این غله را یکی از محصولات کلیدی در تامین خوراک دام و کاهش هزینه‌های تولید محصولات پروتئینی مانند گوشت و مرغ معرفی کرد.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر،نهال گفت: جو به دلیل مقاومت بالا در برابر خشکی، شوری خاک و دمای بالا، یکی از غلات سازگار با شرایط اقلیمی ایران است و می‌تواند در مناطق با بارندگی کم نیز محصول‌دهی مناسبی داشته باشد.

وی همچنین بر اهمیت تولید بذر اصلاح‌شده جو تاکید کرد و افزود: بدون بذر خوب و اصلاح‌شده حتی با تأمین نهاده‌های اصلی، عملکرد مطلوب حاصل نمی‌شود.

میزان تولید بذر جو  اصلاح شده در کشور افزایش یافت

قیمت پایین خرید تضمینی جو و واردات بی رویه

شرفی‌زاده با اشاره به مشکلات تولید بذر، از قیمت پایین خرید تضمینی جو و واردات بی‌رویه آن و عدم پرداخت تسهیلات به موقع به تولید کنندگان بذر و همچنین نرخ بالای تسهیلات بانکی را به عنوان چالش‌های اساسی نام برد.

این عضو هیات علمی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر ونهال کشور خواستار حمایت بیشتر از تولیدکنندگان داخلی بخصوص تولید کنندگان بذر شد و گفت: برنامه‌ریزی‌های دقیق و نظارت موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال نقش موثری در حفظ خلوص ژنتیکی و افزایش تولید بذر جو داشته است.

وی تاکید کرد: حمایت‌های مالی و قیمت‌گذاری عادلانه می‌تواند انگیزه کشاورزان برای کشت جو را افزایش داده و تأثیر مثبتی بر اقتصاد کشاورزی کشور داشته باشد.

شرفی زاده گفت: با تدوین سیاست‌های حمایتی دولت، افزایش سرمایه‌گذاری در تحقیقات بذر و تولید هسته های اولیه بذر و جلوگیری از واردات بی رویه جو در زمان برداشت می توان در تولید این محصول خودکفا شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha