محمد حمیدیمقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در گفتوگو با خبرنگار سینمایی ایرنا در آستانه برگزاری چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی درباره تولید آثار ورزشی گفت: ساخت آثار ورزشی انرژی زیادی میگیرد و تولید و زمان آن شاید بیش از دیگر مستندها باشد، مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی بسیار علاقهمند است که در این حوزه کار کند و این روزها هم مستندی با موضوع فوتبال به کارگردانی محمدرضا رضایی که پیشکسوت و باتجربه این حوزه است، در دست تولید قرار دارد.
او ادامه داد: البته باید تاکید کرد که هدف ما تولید مستندهای تلویزیونی نیست، بلکه مستندهای خاصی که در جشنواره سینماحقیقت هم حضور داشته باشند؛ کمااینکه در دوره قبل این رویداد میزبان مستندهای ورزشی بودیم و امسال هم خواهیم بود.
مدیرعامل مرکز گسترش درباره کمبود مستندهای ورزشی تصریح کرد: غلبه سینمای مستند ایران بر مستندهای اجتماعیست و فیلمسازان بزرگ چندان وقتشان را روی تولید مستندهای ورزشی نگذاشتهاند، اما این روزها شاهد هستیم که بیشتر جوانان در این حوزه فعال هستند، به طور کلی چالشهای دراماتیکی که در ورزش رخ میدهند، به تازگی دارند جایشان را در سینما باز میکنند.
او درباره حمایت مرکز گسترش از ساخت آثار ورزشی خاطرنشان کرد: مرکز گسترش یکی از مشوقهای اصلی ساخت آثار ورزشیست و اعلام کردهایم که در این حوزه طرح میپذیریم اما این طرح نباید به سمت مستند تلویزیونی چند قسمتی رود؛ بلکه باید کاملا سینمایی و چند قسمتی باشد چراکه این امر ماموریت ماست.
این مدیرعامل گفت: فکر میکنم ساخت آثار ورزشی دارد جا میافتد و اگر در جشنوارههایی مثل سینماحقیقت و دیگر رویدادهای اصلی این ژانر جدی گرفته شود، آرام آرام رشد خوبی در این زمینه خواهیم داشت چراکه مخاطب زیادی هم دارد.
حمیدیمقدم در بخش دیگری از صحبتهایش درباره مدرسه مستند حقیقت و اهداف آن بیان کرد: از آنجایی که درحال حاضر وضعیت دنیا تغییر کرده است ما دیگر نمیتوانیم چندان به تحصیلات دانشگاهی تمرکز کنیم، همچنین با فراگیری سینما با تعداد دانشجوی کم زیاد شده است؛ درنتیجه جایی مثل مرکز مستندسازی حقیقت میتواند عدالت آموزشی را برای استانهای کمبضاعت و کمبرخوردار به واقعیت تبدیل کند.
او درباره عدالت آموزشی تاکید کرد: ممکن است فردی در چابهار یا هرمزگان وجود داشته باشد که هیچگاه به مرکز گسترش دسترسی نداشته باشد و حتی نتواند در جشنواره سینماحقیقت شرکت کند اما استعداد فوقالعادهای در مستندسازی داشته باشد؛ البته ممکن است این استعداد تنها در حوزه اقلیم و بوم شخص باشد.
مدیرعامل مرکز گسترش افزود: به طور کلی مدرسه مستندسازی حقیقت میخواهد بگوید شما چگونه میتوانید باتوجه امکانات و موجودیت خود، با استفاده از این روش مستند بسازید. سالها بعد نیز امکان دارد، کسانی که در این مدارس آموزش میبینند، در جشنواره سینماحقیقت حضور یابند و جایزه هم دریافت کنند.
حمیدی مقدم در پایان درباره وضعیت فعلی مدرسه مستند حقیقت تاکید کرد: مدرسه حقیقت اکنون بهصورت مجازی برگزار میشود اما پس از دورهای، اساتید راهنما بهصورت حضوری به شهرها مراجعه و گروههای منتخب آنها در کلاسهای حضوری شرکت میکنند، در ادامه ورکشاپهای عملی برگزار میشوند و فیلم میسازند و به جلو پیش میروند. مباحث و اساتیدی که در این مدرسه حضور دارند، مختص همین مدرسه هستند و بهصورت اختصاصی به مستند میپردازند.
چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی ایران به عنوان نماینده انحصاری فدراسیون جهانی فیلم ورزشی (FICTS) با حمایت کمیته ملی المپیک و همراهی وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی پارالمپیک، شهرداری تهران، سازمان صدا و سیما و سازمان سینمایی ۶ تا ۹ آذرماه امسال در سینما فلسطین برگزار خواهد شد.
نظر شما