به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، «سرگئی لاوروف» دوشنبه شب در برنامه آکادمیک و آموزشی صندوق حمایت از دیپلماسی عمومی گورچاکف افزود: تصادفی نیست که سناتور آمریکایی لیندسی گراهام صراحتاً اعلام کرده که آمریکا باید اطمینان حاصل کند روسیه در اوکراین شکست خواهد خورد، زیرا فلزات کمیاب بسیاری از جمله لیتیوم در اوکراین وجود دارد.
وی ادامه داد: گراهام این اظهارات را اخیرا به ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین هنگامی که با وی ملاقات کرد، بیان کرد. او گفت که آمریکا به این ثروت ها نیاز دارد و افزود که واشنگتن به اوکراین کمک خواهد کرد و در مقابل این فلزها را به عنوان بازپرداخت از اوکراین دریافت خواهد کرد.
لاوروف خاطرنشان کرد که شرکت های آمریکایی اکنون بیشتر زمین های حاصلخیز در اوکراین را خریداری کرده اند.
وی ادامه داد: آنها مدام در مورد «ابتکار دریای سیاه» و نیاز به تغذیه آفریقا صحبت می کنند. اول از همه، غرب بیش از ۵۰ درصد غلات را به اتحادیه اروپا صادر کرد و نه به آفریقا. شرکت های آمریکایی از این غلات پول به دست آوردند. آنها می خواهند همین کار را با سایر ثروت کشور همسایه ما انجام دهند.
به گزارش ایرنا، دولت جو بایدن رئیس جمهوری کنونی آمریکا فعالانه از کی یف حمایت و منابع مالی و نظامی قابل توجهی را برای نظامیان اوکراینی فراهم می کند.
گزارش ها حاکی از آن است که این کمک ها شامل ارسال تسلیحات نظامی، آموزش نیروهای ارتش اوکراین و کمک های مالی به ارزش بیش از ۵۹ میلیارد دلار بود.
مقامات روسیه نیز بارها اعلام کردند که پمپاژ تسلیحات نظامی به اوکراین باعث عقب نشینی مسکو یا تغییر مسیر عملیات نظامی ویژه نخواهد شد.
ترامپ در سخنرانی های انتخاباتی خود اعلام کرد که قصد دارد به درگیری ها در اوکراین پایان دهد.
رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
نظر شما