به گزارش ایرنا ، با همیاری بسیج و کمک عزیزان خیر، تهیه و پخت صدها پرس غذای گرم جهت توزیع میان نیازمندان و افراد کم برخوردار در اطراف تهران در حاشیه کوره های آجر پزی تهران انجام گرفت .
حرکت خودجوش جوانان در خدمتگزاری به روستاها؛ عامل فرمان جهاد سازندگی از طرف امام(ره)
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخشی از بیانات خود در دیدار با جهادگران بسیجی فرموده اند : در مورد این حرکت عظیم بسیج سازندگی و اردوهای هجرت که به طور رسمی، ۱۰ سال است آغاز شده. البته این را من باید اقرار کنم که این کار، اول از خود جوانها شروع شد؛ خود جوانهای دانشجو و دانشآموز در بخشهای مختلف، این حرکت را شروع کردند؛ در سال ۷۹ گزارش این حرکت زیبا و پرشکوه به ما رسید و منجر شد به اینکه پیام بسیج سازندگی به قاطبهی جوانان کشور داده شود. یعنی این یک حرکت خودجوش مردمی است؛ درست مثل جهاد سازندگی در آغاز انقلاب. جهاد سازندگی هم همین جور بود؛ اول، خود جوانها شروع کردند، خودشان رفتند توی روستاها مشغول خدمتگزاری شدند در آن اوضاع بسیار دشوار و پیچیده. این حرکت، امام بزرگوار را به فرمان جهاد سازندگی تشویق کرد. کار مردم، الهامبخشِ اقدام مدیران و مسئولان است.۱۳۸۹/۰۶/۳۱
غفوری یکی از خیرین در گفت وگو با ایرنا درباره خدمات رسانی به محرومان اظهار داشت : این خدمت طی چند سال گذشته از سوی خیرین و بسیجیان در حال انجام است و هر سال بر وسعت و گستردگی سفره کرامت این امر خیر افزوده می شود .
وی ادامه داد: با کمک خیرین کارهای عام المنفعه و خدمات به افراد کم برخوردار حاشیه پایتخت و جنوب تهران هر هفته در حال انجام است و هم اکنون در ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها این خدمت گسترده تر می شود.
حبیب سیدی دیگر خیر نیکوکاری میان محرومان گفت : این امر خیر همیشه انجام می گیرد و ما با بهره گیری از امکانات و خدمات خیرین به مردم محروم مناطق جنوبی تهران خدماتی از قبیل البسه توزیع غذای گرم و همچنین بحث های فرهنگی ارائه می دهیم.
سبز شدن کوره های آجر پزی در حاشیه تهران
سرنخ حکایت سبز شدن کورههای آجرپزی در دل جنوب تهران به عشق فرنگ داشتن سلطان صاحبقران قاجاری میرسد. ناصرالدین شاه این بناهای مناره مانند خشتی را برپا کرد تا در گوشه و کنار تهران آجر روی آجر بگذارد و برج و باروهایی بسازد که به ساختمانهای بلندبالا و پرزرق و برق فرنگستان پهلو بزنند.
این کورهها در مناطق حاشیه ای تهران سبز شدند و معماران و کارگران خشت مال دسته دسته به این محله آمدند. کمکم تعداد بناهای آجری زیبایی مانند کاخ فرحآباد و تیمچه امینالدوله زیاد و زیادتر شد و نه تنها شاهزادگان و صاحبمنصبان، بلکه مردم هم مشتاق بودند سقفی آجری بالای سرشان باشد. روستانشینان هم که از عایدی کشت و کارشان دل خوشی نداشتند، دسته دسته دهات را ترک میکردند و به تهران میآمدند. آنها هم دوست داشتند خانههای آجری داشته باشند تا به هر نم زمستان تکهای از سقف گلی خانه روی سرشان نریزد.
فراوان شدن مشتری بارهای آجر گاریچیهای کورهپزخانه باعث شد هر روز کوره تازهای در جنوب شهر سبز شود و از محله خزانه بخارایی و گود حسن نفتی تا دولتآباد و هاشمآباد و محمودآباد و قاسمآباد را این برجهای بالابلند قرق کنند. بهار و تابستان دودکش کورهها لحظهای خاموش نمیشدند و پاییز و زمستان که آسمان گریان تهران فرصتی نمیداد که خشتها خشک شوند، کورهها نفسی میکشیدند و کارگران کورهپزخانه هم جایی دیگر به دنبال رزق و روزیشان میگشتند.
برگی از خدمات بسیج
و اما امروز بسیجیان دریا دل بار دیگر در میان محرومان در حاشیه این کوره های آجر پزی می روند و خدماتی به مردم می دهند و این است برگی از تاریخ خدمات بسیج و بسیجی .
نهاد مردمی بسیج که در سال ۱۳۵۸ و با فرمان معمار کبیر انقلاب اسلامی تشکیل شد از دوران دفاع مقدس تاکنون در عرصههای گوناگون دفاع از میهن، اجتماعی، اقتصادی، علم و فناوری، خدمت به محرومان، نقشآفرینی کرده و در بحرانهای طبیعی، اجتماعی و بهداشتی همواره میداندار خدمت به مردم بوده است.
به گزارش ایرنا، ۴۵ سال از فرمان تاریخی امام (ره) برای شکلگیری ارتش ۲۰ میلیونی بسیج میگذرد و امروز با گذشت بیش از چهار دهه، بسیج به بالندگی و قلههای مختلف افتخار رسیده است.
شاید در ابتدای انقلاب اسلامی، بسیج و بسیجی را فردی گوش به فرمان ولایت و جان بر کف برای آرمانهای انقلاب توصیف میکردند اما امروز بسیج به شکوفایی و یک تفکر عمیق رسیده است. برای درمان دردهای جامعه در عرصههای مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، سازندگی و تامین امنیت پا به میدان گذاشته و برای فتح قلههای علم و دانش از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و امروز تفکر بسیجی در دنیا رسوخ کرده طوری که حتی در تلآویو هم افرادی پیدا میشوند که آرمانهای انقلاب اسلامی را به عنوان یک بسیجی دنبال کنند.
معمار کبیر انقلاب اسلامی در همان ابتدا با هوشمندی و درایت، بسیج را نیرویی فراتر از مرزهای نظامی میدانست. ایشان همچنین بر این مهم تاکید کردند که «باید هستههای مقاومت را در تمامی جهان به وجود آورد و در مقابل شرق و غرب ایستاد». حال امروز با گذشت بیش از ۴۵ سال این آرمان امام راحل به ثمر نشسته و در امتداد همین نگاه، ندای تفکر بسیجی در سرزمینهای اسلامی و حتی کشورهای اروپایی و آمریکایی طنینانداز شده است.
بسیجی چکیده عشق است و نماد غیرت. مسلح به ایمان و مجهز به عشق میهن، سمبل تعصب و پاسدار مکتب است. بسیجی علاوهبر جانفشانی در میدان نبرد، همواره پناه مستضعفان، امید محرومان و تکیهگاه شانههای خسته مظلومان است به همین علت همه مظلومان با نام بسیج آشنایند و خود را وامدار این نهاد مقدس میدانند.
نظر شما