به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سیدستار هاشمی» امروز (سهشنبه) در پنجمین رویداد «هفته ایران دیجیتال» در نشستی تحت عنوان «توسعه شبکه فیبرنوری، ناترازی در کمین شبکه اینترنت» افزود: سوالی که در سه ماه گذشته از ما پرسیده شده است، این است که سیاست توسعه فیبر نوری دنبال خواهد شد یا خیر؟ درست هم هست ما باید تکلیف خود را با این پروژه بزرگ ملی روشن کنیم.
وی بیانداشت: ما علاوه بر تکلیف قانونی، به موضوع فیبر نوری اعتقاد هم داریم و این موضوع در دولت چهاردهم در دستور کار خواهد بود. البته ممکن است در روش اجرا تغییراتی به وجود بیاید.
وزیر ارتباطات ادامهداد: در روند پیشرفت هر پروژه این تغییرات لاجرم رخ میدهد و اصول مدیریت نیز همین را میگوید. طراحی و متناسب با طراحی کار اجرا انجام میشود و ممکن است بازنگری هم شود. واقعیت ماجرا این است که نسبت ترافیکی که داریم ۳۰ به ۷۰ به نفع سیار است، در حالی که در دنیا عکس آن است و حاکی از این موضوع است که باید زیرساخت اینترنت ثابت را تقویت کنیم.
وی گفت: مساله بعدی تعداد مشترکان سیار است که ۱۱۰ میلیون کاربر هستند. این در حالی است که مشترک ثابت و فعال ما کمی بیشتر از ۱۱ میلیون کاربر است. از این تعداد مشترک ثابت طبق آخرین گزارش کمتر از پنج درصد روی فیبر نوری اینترنت دارند.
هاشمی تصریحکرد: آمار جهانی نشان میدهد که فیبر نوری در کشورهای دیگر حداقل اتصال ۳۰ درصد را دارد که آمار ما کمتر از این میزان است. یکی از بندهای برنامهای که به مجلس تقدیم کردیم درباره محتوا بود. باید از این مساله حمایت کنیم تا اینترنت ثابت و فیبر نوری توسعه یابد.
وی اضافهکرد: این موضوع در دستور کار ما است تا بتوانیم اقتصاد محتوا را ایجاد کنیم و اگر پیوست اقتصاد نداشته باشد پیش نخواهد رفت.
این عضو کابینه دولت چهاردهم تاکید کرد: منابع قابل توجهی را در توسعه اینترنت ثابت و فیبر نوری منازل و کسبوکارها در نظر گرفتهایم. در کنار نگاه مبتنی بر پوشش، باید مطالعه بازار نیز در نظر گرفته شود.
وی گفت: باید توجه داشت منابع مالی و نیروی انسانی و از همه مهمتر منابع زمانی بسیار محدود است. همین امروز نیز شاهد صرف انرژی زیادی هستیم که دلیل اصلی آن دعوا با فناوری است؛ دعوا با فناوری، ظرفیتهایی که وجود دارد را از بین میبرد و یکی از مهمترین ظرفیتها زمان است.
هاشمی خاطرنشانکرد: در فضای توسعه ارتباطات ثابت ما باید به مطالعه بازار توجه کنیم و حتما این نگاه مخالفانی دارد که باید آنها را بررسی کرد.
وزیر ارتباطات اظهار داشت: سرویسی که ارائه میدهیم باید دارای کیفیت در لایههای رویی باشد. آیا به این مساله فکر شده است؟ اگر این سرویس دایر شود و مردم آن چیزی که با آنها وعده کردیم را نبینند به ضد خودش تبدیل میشود.
وی افزود: جلب رضایت مردم مورد تاکید رئیس جمهور است، اگر با مردم قرار گذاشتیم که سرویس را دایر کنیم باید انجام بدهیم. اگر تجهیزات وجود ندارد یا امکان تولید آن را نداریم، باید تجهیزات را وارد کنیم.
هاشمی تصریحکرد: خط قرمز ما در پروژه فیبر نوری و توسعه ارتباطات ثابت، حرفهای خلاف واقع است.
در این نشست «حمید فتاحی» معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، «صادق عباسی شاهکوه» مشاور وزیر ارتباطات و مجری طرح ملی فیبرنوری، «مهدی روحانینژاد» معاون راهبردی و توسعه سازمان تنظیم مقررات و تعدادی از مدیران اپراتورهای ثابت و همراه کشور حضور داشتند.
نظر شما