به گزارش روز سه شنبه ایرنا، در مطلبی که در تارنمای سازمان دیده بان حقوق بشر منتشر شده، آمده است: بعد از صدور حکم بازداشت نتانیاهو از سوی دیوان بین المللی کیفری (ICC) جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بلافاصله به وضوح گفت که «تصمیمات دیوان برای همه کشورهای طرف (اساسنامه رم) از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا الزام آور است.
این گزارش افزود: واکنش بورل یادآور سیاست قطعی اتحادیه اروپا و اعضای آن در حمایت از دیوان بین المللی کیفری به ویژه در خصوص احکام بازداشت است.
طی سالها اتحادیه اروپا و اعضایش سیاست و اقدامات چندی را بکار بسته اند تا به تعهدات خود در قبال احکام بازداشت دیوان عمل کنند که شامل تاکید دولت های اتحادیه اروپا به تعهد خود برای اجرای احکام بازداشت در مرزهای خود و حمایت از کشورهای دیگر عضو دیوان برای عمل به تعهدات شان است.
با این همه ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان، نتانیاهو را که حکم دیوان علیه او صادر شده است، برای دیدار از کشورش دعوت کرده و گفته که حکم را اجرا نمی کند. برخی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا به صورت علنی از ابراز تعهد در قبال اجرای این حکم خودداری کردند هر چند که از دیوان حمایت کرده اند. چنین واکنش هایی به مفهوم استانداردهای دوگانه در حمایت از احکام دیوان بین المللی کیفری تعمیق می بخشد.
این گزارش افزود: هر یک از احکام معلق مانده در دیوان چالش های خاص خود را به همراه دارد و خودداری از اجرای آنها توسط کشورهای عضو فضای مصونیت از مجازات را ایجاد می کند.
تضمین قدرت دیوان بین المللی کیفری برای اجرای احکام بازداشت، به دفاع از این دیوان در مقابل فشارهای خارجی و اقدامات اجباری نیاز دارد. این بدان معناست که حمایت اتحادیه اروپا از حکم بازداشت نتانیاهو باید شامل آمادگی این اتحادیه برای بکار بستن اقداماتی برای حمایت و حفاظت از دیوان در مقابل تحریم های احتمالی آمریکا باشد.
خطر این امر بالا است اما وقتی که اتحادیه اروپا نقش مهمی را در حمایت از دیوان با مشارکت دولت های حامی عدالت در سراسر جهان ایفا کند، می تواند تاثیر مثبتی در شرایط دشوار داشته باشد.
نظر شما