هشدار مقام ناتو نسبت به ضعف اروپا در نبرد تسلیحاتی آینده در جهان

تهران- ایرنا- یک فرمانده ارشد سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با دست‌وپاگیر توصیف کردن مقررات حاکم بر اروپا هشدار داد که اعضای اروپایی این ائتلاف نظامی نمی‌توانند به دلیل مقررات کنونی در یک نبرد تسلیحاتی آینده پیروز شوند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از پولیتیکو، دریاسالار پیر وندیه فرمانده عالی نیروهای متفقین اروپا (SACEUR) در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در گفت‌وگو با این نشریه آمریکایی گفت: اروپا باید برای پیروزی در رقابت‌های تسلیحاتی جدید جهانی خطرات بیشتری را بپذیرد، بیشتر هزینه و سریعتر عمل کند و بوروکراسی را کاهش دهد.

این مقام ارشد نیروهای متحد ناتو در نخستین مصاحبه مطبوعاتی خود از زمان انتخاب خود در ماه سپتامبر گفت: «اروپا نمی تواند در نبرد تسلیحاتی آینده با قوانینی که در حال حاضر بر خود تحمیل کرده، پیروز شود».

وی موانع پیش روی سازندگان تسلیحات و آژانس های تدارکاتی اروپا را انطباق بیش از حد دانست و خاطرنشان کرد: شما باید برای تسلیحاتی که قرار است در ۱۵ سال آینده تحویل داده شوند، آماده شوید و ثابت کنید که هیچ چیز، فراموش نشده است.

دریاسالار فرانسوی سپس گفت: من امیدوارم نشست سال آینده ناتو در لاهه (هلند)، این پیام را به اتحادیه اروپا بفرستد؛ «اگر می خواهید در مسابقه تسلیحاتی بمانید، قوانین خود را تغییر دهید.»

اظهارات وندیه در گرماگرم شرایطی است که اروپا تلاش می کند همزمان با حمله روسیه به اوکراین، خود را تسلیح مجدد سازد. از همین رو کشورهای اتحادیه اروپا در تلاش برای افزایش تولید تسلیحات هستند، اما همچنان در تولید مهمات از روسیه بسیار عقب مانده اند.

لئو پریا پینه از پژوهشگران اندیشکده فرانسوی IFRI مستقر در پاریس نیز در اوایل ماه‌جاری به پارلمان فرانسه گفت که قوانین و مقررات فعلی برای زمان صلح طراحی شده اند. وی سپس خواستار بازطراحی نفربرهای زرهی ساخت کشورش شد و گفت که این مدل ها با استانداردهای جاده‌ای مطابقت ندارد.

وندیه نیز با دست و پاگیر توصیف کردن مقررات کنونی در اروپا، اضافه کرد: برنامه‌های تسلیحاتی بسیار کند است و انعطاف‌پذیری لازم را ندارد.

این فرمانده ارشد ناتو سپس ابراز امیدواری کرد که اروپا بتواند از رویکرد آمریکا در فناوری و نوآوری درس بگیرد و تاکید کرد که اشتیاق و توانایی آمریکایی‌ها برای ریسک کردن یک اصل اساسی است، در حالیکه در اروپا، ما ریسک نمی کنیم.

وی در عین حال گفت: «من خوشبین هستم و یک پیام دارم؛ زمان بیداری است. ما واقعا می توانیم کارهای بزرگ انجام دهیم، باید از بودجه به خوبی استفاده کنیم، بیشتر ریسک بپذیریم و چیزهای بیشتری را امتحان کنیم».

فرماندهی نیروهای متفقین اروپا در سال ۲۰۰۳ ایجاد شد تا این اتحاد را برای آینده جنگ آماده کند. از آنجایی که پاریس در سال ۲۰۰۹ دوباره به ناتو ملحق شد (فرانسه در سال ۱۹۶۶ و در زمان ریاست‌جمهوری شارل دوگل از ناتو خارج شده بود)، قاعده این است که پست فرماندهی عالی نیروهای متفقین از میان نیروهای فرانسه انتخاب شود. ودندیه نیز از همین رو در ماه سپتامبر (شهریور) سال‌جاری از این کشور انتخاب شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha