راه‌اندازی بازارچه مرزی چیلات دهلران حلقه ارتباطی گسترش تبادلات تجاری با عراق است

ایلام - ایرنا - فرماندار ویژه دهلران با اشاره به ظرفیت‌های این شهرستان در بخش‌های مختلف گردشگری و صنایع نفت و گاز، گفت: راه‌اندازی بازارچه مرزی چیلات حلقه ارتباطی گسترش تبادلات تجاری با عراق است.

به گزارش ایرنا، «لطیف صادقی» روز سه شنبه در نشست مشترک با هیأت اقتصادی و سرمایه‌گذاری کشور عراق، اظهار کرد: این نشست در راستای پنجره واحد سرمایه‌گذاری با کشور عراق، با حضور سرمایه‌گذران استان میسان این کشور، مسئولان استان ایلام و شهرستان دهلران برگزار شده است.

وی با اشاره به اینکه دهلران از پهناورترین شهرستان‌های استان ایلام و دارای ظرفیت‌های بسیار مناسبی برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف از جمله گردشگری و نفت و گاز است، افزود: دهلران با ۷۰ هزار نفر جمعیت، با استان میسان عراق ۲۲۰ کیلومتر مرز مشترک دارد و اقوام مختلف در فضایی توأم با همدلی در این شهرستان زندگی می‌کنند.

فرماندار ویژه دهلران با تاکید بر اینکه دهلران سرشار از منابع عظیم نفت و گاز است، گفت: بیش از ۸۰درصد نفت و گاز کشور در دهلران قرار دارد و این شهرستان از نظر آب و خاک و کشاورزی در در استان سرآمد است، همچنین کیفیت گندم دهلران دارای برند کشوری بوده و دارای ظرفیت‌های بزرگی در حوزه صادرات است.

وی گفت: کویر ابوغویر و چشمه‌های آبگرم یکی از ظرفیت‌های اقتصادی و بسیار مهم حوزه گردشگری دهلران در نزدیکی مرز عراق است که در ایام عید نوروز با استقبال کم نظیر گردشگران همراه است.

صادقی با اشاره به طراحی جاده پل زال به چیلات و نقش این مسیر در فراهم کردن راه صادرات کالا به کشور عراق، افزود: دسترسی به مرکز استان و همچنین استان لرستان از مزایای این جاده است که می تواند مسیر ترانزیتی جدید در کشور ایجاد کند.

فرماندار ویژه دهلران با بیان اینکه راه‌اندازی این بزرگراه از مطالبات مردم استان بوده و نقش موثری در تسهیل تردد زوار عراقی به مشهد مقدس و زیارت حرم امام رضا(ع) خواهد داشت، افزود: از ایجاد منطقه اقتصادی چیلات استقبال می‌کنیم و آماده هر گونه همکاری با طرف عراقی در این زمینه هستیم.

صادقی گفت: با توجه به تاکید دولت در زمینه نقش گذرگاه‌های مرزی به منظور ارتقای فعالیت‌های اقتصادی، از ایجاد منطقه ویژه اقتصادی حمایت می کنیم و با توجه به مطالعات طرف عراقی در زمینه ایجاد منطقه اقتصادی تیپ، این رویداد می تواند در دهلران رقم بخورد و البته تحقق آن، منوط به گشایش مرز چیلات است.

مدیرکل سرمایه‌گذاری استانداری ایلام نیز در این نسیت با قدردانی از حضور هیأت سرمایه‌گذاری عراق در دهلران،گفت: با توجه به اشتراکات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی با کشور عراق و ظرفیت‌های استان در بخش های مختلف، خواستار افزایش این مراودات هستیم.

«جمیل شوهانی» با اشاره به ظرفیت مرزهای استان با کشور عراق و گمرگ و تبدالات تجاری در مهران، افزود: ۲۰ میدان نفتی مشترک استان ایلام با کشور عراق فرصت خوبی برای سرماه‌گذاری در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی با توجه به ایجاد منطقه اقتصادی تیپ مدنظر کشور عراق فراهم کرده است.

راه‌اندازی بازارچه مرزی چیلات دهلران حلقه ارتباطی گسترش تبادلات تجاری با عراق است

وی فعالیت‌های علمی و دانشگاهی را از دیگر زمینه‌های همکاری بین ۲ طرف عنوان کرد و گفت: ایلام به لحاظ برخورداری از منابع نفت و گاز رتبه دوم کشور را دارد و در صنایع وابسته نیز دارای ظرفیت های بسیار زیادی است و انتظار داریم در این حوزه به تعاملات و تفاهم‌نامه هایی که منعقد شده است توجه جدی شود.

شوهانی تاکید کرد: با توجه به مرز بین دهلران و استان میسان عراق، ایجاد شهرک صنعتی زمینه ساز ارتباطات و تعاملات مشترک بیشتر خواهد شد و ما نیز در قالب تفاهم‌نامه آماده همکاری به صورت رسمی هستیم.

نماینده وزارت خارجه در استان ایلام نیز در این نسیت با قدردانی از حضور هیات عراقی در دهلران، گفت: دیدگاه های مثبتی در این نشست در راستای تعاملات هر چه بیشتر بیان شد و با توجه به ظرفیت‌های استان ایلام در صنعت گردشگری،اقتصادی، تجاری، مرز، صادرات و ینایع نفت و گاز، زمینه ارتباطات هر چه بیشتر بین ۲ طرف وجود دارد.

«عبدالمجید قاضی زاهدی» خاطرنشان کرد: امیدواریم ظرفیت‌های اقتصادی ۲ استان ایلام و میسان با همکاری‌های مشترک شکوفا شود و به طور قطع عزم مسئولان استان نیز بر این منوال قرار دارد.

به گزارش ایرنا، هیأت سرمایه‌گذاری کشور عراق با حضور «علی زیاره محمد» نایب رئیس هیأت ملی سرمایه گذاری کشور عراق، «امجد محمد فهد» نائب رئیس هیئت سرمایه‌گذاری استانداری میسان و دکتر« رائد ساعدی» مشاور فنی استاندار میسان و استاد دانشگاه میسان برای بازدید از ظرفیت‌ها و فرصت‌های سرمایه گذاری دهلران به این شهرستان سفر کرده‌ است.

شهرستان گرمسیری و مرزی دهلران در ۲۲۰ کیلومتری ایلام واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha