به گزارش ایرنا، اینجا دفاع از خاک و ناموس و وطن تنها در هشت سال خلاصه نشده بلکه دفاع از امنیت و کیان همچنان ادامه دارد و هر روز بیشتر از دیروز شدت می یابد.
آذربایجان غربی سرزمین مجاهدت های خاموش در تاریخ پرفراز و نشیب خود حوادث زیادی را در خود جای داده، حوادثی همانند غائله گروهک های مختلف با هدایت استکبار جهانی جهت تفرقه افکنی و برای برهم زدن وحدت ملی روی داده است و دراین حوادث رزمندگان و دلاورمردان و فرماندهان بزرگی با همت بی بدیل خود این حوادث را ناکام کرده و به عمر توطئه گران پایین داده اند.
عملیاتهای مختلفی برای سرکوب منافقین و فتنه گران دراین دیار انجام گرفته، عملیات هایی همانند آزاد سازی نقده و عملیات های مختلف دوران دفاع مقدس همچون نصر ۷ مختص این استان هستند و فرماندهان و مبارزان این عملیات ها مردم غیور آذربایجان غربی بوده اند.
هنوز نام «زندان دوله تو» زندان احزاب منحله از ذهن و فکر مردم این دیار به ویژه مادران و پدران شهدا پاک نشده است و بارها از سالها زندانی شدن فرزندانشان دراین زندان و عاقبت شهید شدنشان می گویند و در فراق عزیزانشان اشک ماتم می ریزند.
هنوز باب شهادت دراین استان باز است و کوچه و خیابان های شهر و استان ما به نام این عزیزان نامگذاری می شود.
اما شهدای گمنام حکایت دیگری دارند؛ کم نیستند شهدایی که اهل این استان و یا مهاجر هستند که در همان اوایل جنگ جان خود را فدا کرده اند و امروز پس از سالها در نتیجه تفحص ها پیدا شده و به استان آمده و راهی شهرهای خود می شوند.
چنانکه در چند روز اخیر پنج شهید گمنام درمیان بدرقه باشکوه مردم، وارد استان شدند؛ چهار شهید به شهرهای خود رفتند و یک شهید هم امانی بود وهمچنان گمنام.
با آمدن شهدای گمنام و افزایش آنها یادمانهای شهدای گمنام هم در شهرهای مختلف استان و حتی مراکز آموزشی و برخی ارگانها ایجاد شد؛ چنانکه آذربایجان غربی دارای ۷۳ یادمان شهید گمنام بود که با آمدن چهار شهید گمنام دیگر تعداد یادمان شهدای گمنام استان به ۷۷ رسید و آنها در اماکن مختلف آرام گرفتند.
این روند همچنان ادامه دارد و تنها به امروز و دیروز ختم نمی شود؛ بلکه در فردایی دیگر شهیدی دیگر بردوش مردم این دیار قرار گرفته و تشییع می شود، اما در مقابل رشادت این شهدای والامقام رسالتی داریم و فراموش نکنیم اگر نبود جان دادن آنها و بی نام و نشان رفتنشان، امروز ایرانی نبود و وطن در چنبره ستمگران بود چنانکه بزرگان و شخصیت های برجسته استان به آن تاکید می کنند.
پیام شهدا به نسل جدید منتقل شود
نماینده ولی فقیه در آذربایجانغربی و امام جمعه ارومیه با اشاره به نقش آذربایجان غربی در دفاع مقدس می گوید: انتقال پیام شهیدان والامقام به نسل جوان و نوجوان از ضرورت های جامعه امروز به شمار می رود که همه ما باید در این خصوص اهتمام ویژه داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی افزود: باید در این راستا از ظرفیت دانشگاه ها و مدارس بیش از پیش استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه در آموزه های قرآنی و احادیث ائمه اطهار (ع) به ویژه امام علی (ع) بر زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهیدان تاکید شده است، اضافه کرد: باید در برگزاری مراسم بزرگداشت شهدا نیتها الهی باشد.
امام جمعه ارومیه یادآورشد: خون شهدا راه گشای مسیر زندگی ما در مبارزه با مستکبران است و همه ما مدیون خون این شهیدان والامقام هستیم.
وی با اشاره به جایگاه ارزشمند شهادت در جامعه اسلامی اظهار کرد: شهادت آرزوی تمام اوصیا و اولیای الهی است و سعادتی بزرگ برای انسانهای برگزیده شمرده شده است.
امام جمعه ارومیه با بیان اینکه زنده نگه داشتن یاد شهدا بسیار ارزشمند است، ادامه داد: خداوند آیات الهی را برای تعقل فرستاده است و کسی که دارای تفکر و اندیشه باشد، مقام و منزلتی والا در پیشگاه خداوند خواهد داشت.
تکریم خانواده شهدا مربوط به زمان خاصی نباشد
سرپرست استانداری آذربایجان غربی با بیان اینکه آرامش و امنیت امروز ما مدیون خون شهداست، افزود: تکریم این خانواده های معظم تنها به روز و زمان مشخصی در سال نباشد بلکه در طول سال همواره مورد تکریم قرار گیرند.
رضا ابراهیمی افزود: همچنین راه و منش و سیره شهدای والامقام به شیوه های مختلف به نسل امروز منتقل شود تا با ابعاد مختلف جنگ تحمیلی آشنا شده و بدانند جنگ چگونه به پیروزی رسید و چگونه شهدا برای دفاع از وطن جانفشانی کردند؟
وی گفت: شهدای این استان از اقوام و مذاهب مختلف هستند که این امر نشان می دهد مردم آذربایجان غربی به خاک و سرزمین خود وفادار هستند.
ابراهیمی با اشاره به جانفشانی مردم استان برای دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی و ارتقای شاخص های امنیتی در نقاط مختلف کشور به ویژه این استان گفت: در حال حاضر این خطه از کشور یکی از امن ترین استان ها به شمار می رود.
تکریم خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران باید در اولویت همه امور باشد
مشاور سرپرست استاندار و مسوول هماهنگی امور ایثارگران استانداری آذربایجان غربی هم اظهار کرد: باید تکریم خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران در اولویت باشد.
حجتالاسلام عبدالرحیم نیساری افزود: دستگاههای اجرایی باید در اجرای کامل و مطلوب قوانین مربوطه به حوزه ایثارگران که به تصویب مجلس شورای اسلامی هم رسیده است، اهتمام جدی داشته باشند.
مسوول هماهنگی امور ایثارگران استاندار ی آذربایجان غربی اظهار کرد: مسوولان در نظام جمهوری اسلامی موظف هستند که به مردم خدمت کنند و این مهم درباره خانواده معظم شهدا و ایثارگران باید چندبرابر باشد، زیرا آنان برای حفظ این انقلاب جانفشانیها کردند.
وی ادامه داد: جامعه ایثارگران حق بزرگی بر گردن ملت ایران داشته و باید زمینه تحقق و اجرای نیازهای آنها در کشور فراهم شود.
شهدای گمنام مایه خیر و برکت استان
معاون مهندسی و امور یادمانهای دفاع مقدس آذربایجانغربی در این خصوص اظهار کرد: شهدای گمنام در ۳۷ نقطه از آذربایجان غربی و در شهرهای مختلف دفن شده اند و مایه خیر و برکت برای استان هستند.
افشین سیمین مرام ادامه داد: زائرانی که به استان می آیند، با حضور در مناطق عملیاتی با وقایع دوران دفاع مقدس آشنا شده و با تجربه ای دیگر به استان و شهر خود باز می گردند.
وی به همجواری آذربایجان غربی با چند کشور نیز اشاره کرد و ادامه داد: هم مرزی با چند کشور مزیتی است که باید از آن در راستای ارتقای گردشگری به ویژه گردشگری جنگ استفاده شود.
سیمین مرام اظهار کرد: همچنین نسل جوان با حضور در یادمان شهدای گمنام با فرهنگ ایثار و شهادت آشنا شده و پیوندی عمیق بین آنها و راه شهدا ایجاد شود و هرچه بیشتر با سیره و منش شهدا آشنا شوند.
وی افزود: آذربایجان غربی یکی از قطب های گردشگری جنگ است و هم اکنون در قالب کاروان راهیان نور از استانهای مختلف کشور به این استان آمده و در مناطق عملیاتی و یادمانها حضور یافته و محل مبارزات و رشادت مردم مبارز این استان را می بینند.
معاون مهندسی و امور یادمانهای دفاع مقدس آذربایجان غربی اضافه کرد: شهدای گمنام در فضاهای مختلف اعم از دانشگاهها، مدارس، حوزه علمیه، پارک ها، پادگانهای نظامی، پارک جنگلی و تمام نقاط استان از شمال تا جنوب خاکسپاری شده اند که ظرفیت بزرگ فرهنگی به شمار می روند.
سیمین مرام بر استفاده بهتر از ظرفیت یادمان ها تاکید کرد و ادامه داد: برای معرفی بیشتر یادمان شهدای گمنام بهتر است اجرای برنامه های فرهنگی به سمت یادمان ها سوق پیدا کند تا فرهنگ ایثار و شهادت بیش از بیش تبلیغ شود.
به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی نه تنها هشت سال بلکه از همان اوایل انقلاب به دفاع مقدس پرداخت و هنوز هم این راه و دفاع دراین استان ادامه دارد گواه روشن براین مدعا وجود شهدای بی شماری است که بر تعداد شهدای استان افزوده می شود و هربار خانواده ایی به سوگ عزیزش می نشیند فرقی نمی کند از هر قوم و نژاد و زبان باشد.
پنجشنبه هفته گذشته، پیکر مطهر پنج شهید گمنام با استقبال مسوولان، مردم و خانواده معظم شهدا وارد آذربایجان غربی شد و پس از برگزاری برنامه های مختلف فرهنگی با محوریت این شهیدان والامقام، پنجشنبه هفته جاری همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) این پیکرهای مطهر تشییع شده و در نقاط مختلف استان خاکسپاری خواهند شد.
نظر شما