سرقت گاز با تیوپ! زرنگی یا بازی با جان مردم

کرمانشاه - ایرنا - طی چند سال گذشته سودجویان از شیوه‌های مختلفی برای سرقت گاز استفاده می‌کنند و یکی از جدیدترین نوع آن سرقت از علمک‌ها با استفاده از تیوپ است که تاکنون حوادث دلخراشی را در استان کرمانشاه رقم زده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در برخی از استان‌های کشور پدیده انشعابات غیرمجاز، دستکاری کنتور و سرقت گاز به میزان قابل توجهی افزایش یافته که این پدیده طی یکسال گذشته با شیوه های جدید و منحصربفردی نیز همراه بوده است که سرقت گاز و یا گاز دزدی با استفاده از تیوپ جدیدترین نوع آن است که این ابداع جدید بسیار خطرناک؛ حوادث دلخراشی را رقم زده است.

برخی از مشترکان سودجو با نصب یکسری فیلترها در کنتور گاز مانع چرخش سریع کنتور می شوند ضمن آنکه در برخی از مناطق حتی از خطوط لوله فشار پایین گاز انشعاباتی به طور غیرمجاز گرفته شده است.

در برخی از موارد نیز نوع دزدی گاز توسط برخی از مشترکان به قدری حرفه‌ای انجام می شود که ماموران شرکت ملی گاز ایران با گذشت چند ماه و تنها با مشاهده قبوض با رقم‌های پایین متوجه این تخلفات شده اند.

هرچند که بر اساس اعلام کارشناسان شرکت گاز کرمانشاه تاکنون ۳۷ نوع سرقت گاز کشف شده است ولی به گفته آنها گاز دزدی با استفاده از تیوپ یکی از خطرناکترین آنها به شمار می رود، در این شیوه افراد سودجو از تیوپ برای انتقال گاز از علمک به داخل اماکن استفاده می کنند بدون آنکه متوجه این خطر بزرگ شوند که فشاری که داخل لوله علمک گاز وجود دارد چند ۱۰ برابر باید کاهش یابد تا به مصارف خانگی برسد.

حوادث بی شماری که بر اثر انفجار گاز و آتش سوزی طی ماه های اخیر در برخی مناطق حاشیه شهر کرمانشاه و روستاها روی داده است؛ مسوولان شرکت گاز استان را مجبور کرد تا در برخی روستاها برای جلوگیری از خطرات احتمالی و به ویژه انفجار، میزان فشار گاز را تقلیل دهند و خود این مورد در روستاهایی که دارای کنتور گاز بوده و از آن به شیوه مجاز استفاده می کنند؛ موجبات گلایه مشترکان شده است.

شیوه‌های غیرمجاز استفاده از گاز جان افراد را در معرض جدی خطر قرار داده است

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: پدیده سرقت گاز که عمدتا در مناطق حاشیه شهر و برخی روستاها مشاهده می شود ناامنی فراوانی را برای برخی شهروندان ایجاد کرده است زیرا سرقت های گاز با تجهیزاتی انجام می گیرد که به هیچ عنوان استاندارد نبوده و فشاری که وارد خانه می شود بسیار بالاتر از فشار استاندارد است (فشاری که گاز باید وارد منزل شود یک چهارم PSI باید باشد در حالی که فشار شبکه ۶۰ ، PSI است).

ناصر حسینی با بیان اینکه تقلیل فشار گاز با استفاده از رگلاتورهایی که بالای علمک گاز نصب می شود انجام می گیرد افزود: هنگامی که از تیوپ برای انتقال گاز از علمک به منزل استفاده می شود این فشار به هیچ عنوان تحت کنترل نیست و با فشار غیراستاندارد وارد منزل می شود که خطرات بسیار زیادی را برای مصرف کنندگان بوجود می آورد.

دزدی گاز با تیوپ! زرنگی یا بازی با جان مردم

وی ادامه داد: گاهی نیز مشاهده شده است که افراد سودجو برای سرقت گاز از شلنگ های غیراستاندارد آب استفاده می کنند که این شیوه نیز بسیار خطرناک است و تاکنون خسارات زیادی را بوجود آورده است.

ورود رگلاتورهای غیراستاندارد به بازار

حسینی با بیان اینکه این سرقت ها در جاهایی مشاهده می شود که علمک گاز در محل نصب و فرد برای آنکه هزینه گاز پرداخت نکند حاضر به انجام مراحل اشتراک پذیری نیست یادآور شد: اخیر در بازار رگلاتورهایی نیز بفروش می رسد که غیراستاندارد بوده و استفاده از آنها نیز بسیار خطرناک است.

مدیر عامل شرکت گاز استان کرمانشاه از استفاده غیرمجاز گاز به عنوان یکی از عوامل مؤثر در ناترازی این حامل مهم انرژی یاد کرد و گفت: افرادی که معمولا به شیوه های غیرمجاز از گاز استفاده می کنند چون هزینه ای پرداخت نمی کنند در نتیجه استفاده بدون رعایت الگوی مصرف و با هدردادن حجم زیادی از گاز همراه است.

سرقت گاز با ۳۰ شیوه مختلف

وی با بیان اینکه این شیوه های غیرمجاز در اماکنی همچون باغ ها و استخرها نیز مشاهده شده است افزود: برخورد با مصارف و انشعابات غیرمجاز گاز علاوه بر اینکه به صورت مستمر انجام می‌شود در چند وقت اخیر شدت یافته و ماموران این شرکت در حال شناسایی و جمع آوری انشعاب های غیرمجاز و معرفی صاحبان آن به محاکم قضایی هستند.

دزدی گاز با تیوپ! زرنگی یا بازی با جان مردم

انفجار ناشی از نشت گاز

حسینی تاکید کرد: علاوه بر موارد بالا متاسفانه سودجویان با استفاده از بیش از ۳۰ شیوه مختلف اقدام به دستکاری کنتورهای گاز می کنند تا مصرف واقعی را نشان ندهد که این شیوه نیز در حال افزایش است و این درحالی است که هزینه گازبها اصلا زیاد نیست.

ساکنان حدود ۳۰ روستای گازدار شده حاضر به اشتراک پذیری نیستند

وی با بیان اینکه گازرسانی به شهرها و روستاهای این استان با توجه به موقعیت جغرافیایی و کوهستانی و سخت گذر بودن برخی از مسیرها در کنار هزینه بالای اجرای پروژه‌ها در این مناطق، همواره با چالش‌هایی روبرو بوده است که به همت نیروهای شرکت گاز یکی پس از دیگری رفع شده و دورترین و سخت گذرترین روستاهای مرزی از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده اند افزود: با این وجود ساکنان حدود ۳۰ روستا در استان که به آنها گازرسانی شده است حاضر به اشتراک پذیری نبوده و به شیوه های غیرمجاز اقدام به مصرف گاز می کنند.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه سرقت گاز طبیعی را بسیار خطرناک و پرهزینه عنوان کرد و دامه داد: براساس آخرین آمار ۲ هزار و ۶۴۸ مورد استفاده غیرمجاز و ناایمن در استان کرمانشاه شناسایی و کشف شده است که عمدتا مربوط به مناطق حاشیه شهر کرمانشاه از جمله کهریز، کرناچی، ده پهن، نوکان و هلشی است و روستاهای این مناطق است که در خوش بینانه ترین شکل ممکن بیش از یک هزار متر مکعب در ماه به صورت غیرمجاز مصرف می کنند.

تشدید برخورد با مصرف کنندگان غیرمجاز

وی اظهار کرد: اکنون که در فصل سرما قرار داریم و مدیریت مصرف بسیار حائز اهمیت است، برخورد با سرقت گاز نیز تشدید می‌شود، زیرا برخورد با انشعابات غیرمجاز تاثیر قابل توجهی در مدیریت مصرف خواهد داشت.

حسینی تاکید کرد: برای بخش‌هایی که مصارف غیرمجاز گاز دارند علاوه بر قطع گاز، جریمه نیز متناسب با میزان و مدت مصرف در نظر گرفته می‌شود، اما متاسفانه این برخوردها عمدتا بازدارنده نیست.

به گزارش ایرنا، سرقت گاز شهری و یا سرقت برق و آب یکی از پدیده های مذموم است که علاوه بر محکومیت مجازات سرقت گاز شهری و یا نیروی برق، جبران خسارت وارده را می طلبد.

دزدی گاز با تیوپ! زرنگی یا بازی با جان مردم

استفاده غیر مجاز از گاز، آب و برق شهری و روستایی و به صورت کلی استفاده غیرمجاز و پنهانی از انفال و انشعابات عمومی و دولتی، در قانون مجازات اسلامی و بخش تعزیرات، جرم انگاری شده است، با توجه به تعلیمات دین اسلام و تعالیم اخلاقی همه ادیان، ربودن مال متعلق به دیگری، ممنوع است و ضمانت اجرای این ممنوعیت، در قوانین جزایی بسیاری از کشورها، محکومیت به مجازات های نقدی و بعضا تحمل محکومیت حبس و جبران خسارات وارده از جرم است.

تولید و انتقال، گاز، برق، آب و سایر خدمات عام المنفعه که دولت ها متکفل انجام آن هستند از محل پرداخت حق اشتراک و بهای گاز و برق و آب مصرفی تا حدودی تامین گشته و مابقی به صورت سوبسید توسط دولت ها پرداخت می‌شود.

قانون‌گذار، مجازات‌های متعددی را برای متخلفان در نظر گرفته است؛ از این رو، شرکت گاز به هموطنانی که با عدم اطلاع کافی از قوانین، مبادرت به استفاده غیرقانونی از گاز و یا اقدام به انشعاب‌گیری غیر مجاز گاز کرده‌اند، توصیه می کند سریعاً نسبت به انجام اصلاحات لازم، اقدام و با مراجعه به اداره گاز منطقه خود، نسبت به تشکیل پرونده دریافت انشعاب و ایجاد اشتراک گاز به صورت دائم یا موقت اقدام کنند.

بر اساس ماده "۶۶۰" و "۶۰۷" قانون مجازات اسلامی هر گونه دست کاری کنتورها و استفاده غیر مجاز از گاز طبیعی در کشور جرم بوده و افراد متخلف باید سه ماه تا سه سال زندانی شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha