به گزارش خبرنگار ایرنا، بیست و ششمین رزمایش سراسری زلزله همزمان با سراسر کشور در مدارس گرمسار برگزار شد. این رزمایش با هدف افزایش سطح آگاهی دانشآموزان و مردم در مورد زلزله و ایجاد آمادگی برای انجام واکنشهای صحیح و سریع در برابر آن، ارتقای فرهنگ ایمنی و نیز کاهش تلفات و خسارات ناشی از زلزله به صورت نمادین در دبستان پسرانه فجر اجرا شد.
رزمایش زلزله امسال با عنوان «مدرسه ایمن، جامعه تابآور» برگزار شد که در آن ضمن ارائه آموزشهای لازم به دانشآموزان، تمهیداتی اندیشیده شد تا سطح آگاهی و آمادگی ساکنان محلات مجاور مدارس ایمن نیز ارتقا یابد و از ظرفیت این مدارس به عنوان پایگاه آمادگی و مدیریت بحران در واحدهای همسایگی در سطح هر محله استفاده شود.
کاهش خسارت جانی و مالی با تقویت آموزش
فرماندار گرمسار در حاشیه برگزاری رزمایش زلزله به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به آموزشهای نیروهای هلالاحمر، دانش آموزان سطح آمادگی خوبی برای مواجه با خطرات احتمالی ناشی از زلزله داشتند.
رضا خانی گفت: این آموزشها کمک میکند تا در مواقع بحران کمترین آسیب و خسارت جانی و مالی در بین دانشآموزان رخ دهد.
آشنایی با فرآیند پناهگیری و خروج اضطراری
رییس جمعیت هلالاحمر گرمسار نیز درباره اجرای رزمایش زلزله در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: هدف از برگزاری این رزمایش آشنایی دانشآموزان و فرهنگیان با فرآیند پناهگیری و خروج اضطراری است.
سعید مجیدی «مدرسه ایمن و جامعه تاب آور» را شعار این رزمایش عنوان کرد و گفت: مدرسه مرکز ایمنی و فرماندهی زلزله و حوادث شناخته میشود به همین دلیل از روز قبل اهالی محله نسبت به برگزاری رزمایش و نکات ایمنی هنگام وقوع زلزله آگاه شدند.
وی با بیان اینکه استمرار انجام این رزمایش ها در آگاهی بخشی به مردم تاثیرگذار است، افزود: اهالی محله باید بدانند که هنگام وقوع زلزله میتوانند در مدرسه حضور یابند و به عنوان مکانی امن پناهگیری کنند.
رییس حمعیت هلال احمر گرمسار گفت: با توجه به قانون مدیریت بحران، امداد و نجات، تغذیه و اسکان از جمله وظایف جمعیت هلالاحمر در مواقع بحرانی و اضطراری است و جمعیت هلالاحمر در شرایط بحرانی آمادگی برای امدادرسانی و اسکان و تغذیه برای ۲ درصد جمعیت منطقه دارد و در صورتی که حادثه گسترده باشد، شهرها و استانهای معین در این عرصه وارد عمل میشوند.
ساماندهی مدارس ناایمن گرمسار در برگزاری رزمایش های زلزله
معاون و مسوول امور جوانان هلال احمر گرمسار هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در این رزمایش گروههای دانش آموزی به سه دسته سبز، سفید و قرمز تقسیم شدند که گروه سبز برای قبل از حادثه است که محیط اطراف را بررسی و نقشه ساختمان را طراحی و محیطهای امن منطقه را تعیین کردند.
عذرا پازوکی با با بیان اینکه گروه سفید مسولیت پناهگیری و خروج اضطراری را داشتند، افزود: گروه قرمز که همان ماموران امدادی بودند،مصدومان حادثه را از محل خارج کردند.
وی اضافه کرد: مدرسهای که برای اجرای این رزمایش انتخاب شد در زمره مدارس ناایمن قرار داشت که بیش از ۴۰۰ دانشآموز در آن مشغول به تحصیل هستند و آموزشهای لازم به دانش آموزان برای پناهگیری و نکات ایمنی در باره زلزله به آنان ارایه شد.
به گزارش ایرنا، استان سمنان ۶۴ گسل بزرگ فعال دارد و به دلیل زلزلهخیز بودن باید تمامی دستگاه های اجرایی برای کاهش خسارت های احتمالی مالی و جانی در آمادگی باشند و یکی از راهکارهای بررسی عملکرد زمین در این مناطق وجود مرکز لرزه نگاری است.
سه مرکز لرزهنگاری در استان سمنان وجود دارد که با توجه به وسعت استان این تعداد کم است و در شرق استان سمنان مرکز لرزهنگاری وجود ندارد.
بنا به اعلام سازمان زمین شناسی و اکتشاف معدنی استان سمنان، گسل در بافت شهری استان وجود ندارد و تمام گسلهای موجود در استان، در اطراف بافت شهری قرار دارد. در داخل بافت شهری سمنان مانند برخی استانهای دیگر گسل وجود ندارد، اما گسلهای اطراف نیز بافت شهری را تحت تاثیر قرار میدهد.
نظر شما