سگ‌های ولگرد به مردم روستای حسین آباد بویراحمد حمله کردند

یاسوج - ایرنا - دهیار روستای حسین آباد دهستان دشتروم از توابع شهرستان بویراحمد گفت: حمله سگ‌ های ولگرد در سایت زباله منطقه دوپشته دشتروم یاسوج باعث زخمی شدن دو نفر از اهالی این روستا شد.

خداداد حکمتیان روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: وجود بیش از یکصد قلاده سگ هار و ولگرد در جایگاه دفن زباله شهر یاسوج واقع در دوپشته دشتروم یاسوج تهدید جدی برای سلامت مردم سه روستای جهان آباد، حسین آباد و دلی اولاد علی مومن است.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد ساکنان این روستاها دامدار هستند، گفت: وجود سگ های ولگرد در سایت زباله یاسوج برای ساکنان این روستاها تهدید جدی محسوب می شود.

حکمتیان تصریح کرد: حمله سگ های ولگرد به 2نفر از اهالی روستای حسین آباد علاوه بر زخمی شدن آنها باعث تلف شدن چند راس از دام های آنها شد.

وی بر همکاری مسئولان در ساماندهی سایت زباله یاسوج تاکید کرد و گفت: افزایش جمعیت سگ های ولگرد در سایت زباله یاسوج برای جمعیت بیش از ۷۰۰ خانواری سه روستای همجوار سایت می تواند مرگ آفرین باشد.

حکمتیان تصریح کرد: این سگ ها بسیار وحشی و خشن هستند و مقابله با آنها نیازمند داشتن سلاح گرم است.

وی ادامه داد : گزارش حمله سگ های ولگرد به ساکنان روستاهای همجوار سایت زباله را به فرمانداری شهرستان بویراحمد ارسال کرده است.

بیشتر بخوانید:

افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد نتیجه تفکیک نکردن زباله در کردستان است

یاسوج، مرکز استانی که بازیافت زباله ندارد

سایت نامناسب پسماند شهر یاسوج آب شُرب و محیط زیست را به خطر می اندازد

کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت منطقه دشتروم بویراحمد با اشاره به ارسال گزارش های مختلف مبنی بر تهدید زا بودن سگ های ولگرد به نهادهای ذی ربط گفت: بهداشت و درمان وظیفه نظارتی دارد وجمع آوری سگ های ولگرد وظیفه شهرداری است.

ایمان امامی با اشاره به افزایش جمعیت فصلی سگ های ولگرد در محل سایت زباله دشتروم گفت: سگ های ولگرد یک تهدید جدی برای مردم روستا و بخصوص محیط زیست منطقه محسوب می شوند.

وی بیان کرد: تاکنون چندین مورد سگ گزیدگی در مرکز بهداشت و درمان دشترم علیه بیماری هاری واکسینه شده است.

امامی تصریح کرد: افراد سگ گزیده طی سه مرحله واکسن هاری دریافت می کنند.

وی اضافه کرد: هزینه هر دز واکسن هاری بیش از 6 میلیون ریال است.

امامی اظهار کرد: نیاز است تدابیر لازم برای جمع آوری و مقابله با سگ های ولگرد از سوی نهادهای متولی برای جلوگیری از هر گونه خطری اندیشیده شود.

به گزارش ایرنا، بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان تولید زباله تر (تجزیه پذیر) در مناطق مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد از تولید زباله خشک بیشتر است و در فصل تابستان به دلیل افزایش شمار مسافران و گردشگران این میزان تا ۲ کیلوگرم افزایش می‌یابد.

بالاتر بودن میزان سرانه تولید زباله استان نسبت به استاندارد های زیست محیطی، نبودن کارخانه پسماند زباله فعال و غیراصولی بودن دفن از مشکلات مدیریت پسماند در این منطقه بشمار می رود.

سرانه تولید زباله ۶۰۰ گرم است اما این شاخص در کهگیلویه و بویراحمد یک کیلو و ۲۰۰ گرم و در مرکز استان ۲ کیلوگرم است.

"مدیریت پسماند به فعالیت هایی اطلاق می شود که با جمع آوری اصولی و به کار بردن فناوری های نوین در بازیافت زباله ها از این ثروت به عنوان فرصتی برای درآمدزایی استفاده می شود، اما در مقابل کشورهایی نیز با مدیریت نادرست و بدون استفاده از روش های مهندسی و بهداشتی سلامت مردم را به واسطه این زباله ها در معرض خطر قرار می دهند."

راه اندازی کارخانه پسماند زباله بهترین راهکار کاهش تهدیدهای زیست محیطی زباله هاست اما تنها کارخانه مدیریت پسماند استان که در منطقه دشتروم از توابع شهرستان بویراحمد احداث شده به علت نداشتن برخی زیرساخت ها هم اینک غیر فعال است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha