مریم امیدی روز چهارشنبه در سفر به گلپایگان در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: پرندگان مهاجر آبزی از اواخر شهریور و از مناطق سردسیر سیبری، به سمت جنوب کوچ میکنند و در مسیر خود از سرزمینهای مختلف از جمله ایران میگذرند و با توجه به ظرفیتهای کشورمان، در دریاچهها و رودخانهها، مدتی را برای استراحت و تغذیه سپری کرده و در اواخر اسفند، مجددا به عرضهای شمالی و سیبری بازمیگردند.
وی افزود: سرشماری از این پرندگان در سدهای «گلپایگان»و «کوچری» در دی هر سال انجام میشود و انواع مرغابی سانان مانند اردک کله سبز، اردک اردهای، سیاه کاکُل و خوتکا، از گونههای متنوعی هستند که در این سدها، پایش و رصد شدهاند.
مسوول حفاظت از حیات وحش اصفهان همچنین گفت: امسال حدود سه هزار مجوز صید ماهی با قلاب در گلپایگان، چادگان و سمیرم در شهریور و مهر و مجوز شکار ۱۵ قلاده گراز هم برای اقلیتهای مذهبی صادر شده است و از ۱۵ آذر نیز صدور پروانه شکار کبوتر در استان نیز آغاز خواهد شد.
وی تصریح کرد: مهمترین راهکار محافظت از حیات وحش بخصوص پرندگان، آموزش افراد از سنین پایین و در سطح مدارس است، که این نگرش همواره در سازمان حفاظت از محیط زیست وجود داشته و با حضور شینا انصاری بعنوان ریاست جدید سازمان، در همین پیوند تفاهمنامههای مختلفی با وزارت آموزش و پرورش برای همکاری در حوزه آموزش، منعقد شده است.
به گزارش ایرنا، امروز چهارشنبه یک دوره آموزشی برای شناخت قوانین شکار پرندگان، با حضور مسوولان حفاظت محیط زیست و بیش از یکصد نفر از شکارچیان دارای پروانه مجاز صید از ۶ شهرستان غرب استان اصفهان، در گلپایگان برگزار شد.
گلپایگان در ۱۷۰ کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
نظر شما