به گزارش ایرنا، محمد راضی جلالی شامگاه چهارشنبه در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در سرسرای استانداری با اشاره به اینکه یکی از مهمترین راهکارهای اشتغالزایی در استان احیای واحدهای راکد است بیان کرد: برخی واحدهای تولیدی به لحاظ اقتصادی برای برگشت به تولید توجیه اقتصادی ندارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان یادآورشد: طی ۲ سال اخیر ۴۴۱ واحد تولیدی راکد در استان به چرخه تولید بازگردانده شده اند.
وی با تاکید بر واگذاری واحدهای صنعتی راکد به افراد دارای صلاحیت افزود: ۵۸ واحد صنعتی مصادره شده توسط بانکها در استان با وجود آنکه وارد مزایده شدند اما به دلیل قیمت بسیار بالا به فروش نمیرسند.
راضی جلالی در ادامه با اشاره به ممنوعیت صادرات نهاده دامی تولید شده از باگاس (پسماند نیشکر) گفت: موافقت اولیه برای رفع محدودیت قانونی صادرات اینمحصول اخذ شده و پیگیر دریافت تایید نهایی هستیم.
خوزستان قطب تولید نیشکر کشور است و سه کارخانه در استان از باگاس نهاده دامی تولید میکند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان یکی از مشکلات در مسیر سرمایهگذاری استان را لزوم دریافت استعلامات مختلف دانست و گفت: به عنوان مثال یکی از سازمانهای سرمایه گذاری در خوزستان ۹ ماه درگیر دریافت جواب درخواست استعلامات خود است و همین موضوع باعث دلسرد شدن سرمایه گذاران برای فعالیت در استان میشود.
راضی جلالی در ادامه سخنان خود با تاکید بر برخورد با مدیرانی که ترکفعل میکنند اضافه کرد: مدیر سه دستگاه در استان به دلیل کم کاری و ترک فعل به دادگستری معرفی شدند.
وی گفت: هیچکوتاهی از سوی دستگاهها برای انجام رسیدگی به کار مردم و سرمایه گذاران قابل پذیرش نیست.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با ابراز گلهمندی از نبود قانون مدیریت واحد در مرزهای استان بیان کرد: ناهماهنگی بین دستگاهی به دلیل این خلاء قانونی مشکلاتی را در مسیر تجارت بازرگانان ایجاد کرده است.
راضی جلالی با اشاره به وضعیت نا به سامان مرزهای استان برای تجارت ادامه داد: وضعیت پایانه چذابه در شان نظام جمهوری اسلامی نیست و پیمانکاری که در این منطقه بوده در تامین زیرساخت ها و امکانات رفاهی اقدام خاصی نداشته است.
چالش توسعه خوزستان، برخی کارشکنیها و یا تفسیر غلط از قانون
وی ضمن قدردانی از زحمات و تلاش بسیاری از مدیران و دستگاهها استان در مسیر توسعه اقتصادی اظهار کرد: خیلی از مشکلات استان به دلیل برخی کارشکنیها و یا تفسیر غلط از قانون است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با تاکید بر اینکه دولت و بخش خصوصی در کنار هم قرار دارند تصریح کرد: به دلیل تحریمهای ظالمانه علیه کشور نمیتوان ایران را با سایر کشورها مقایسه کرد.
هدفگذاری صادارتی خوزستان نباید فقط کشور عراق باشد
وی موتور متحرک تولید را بازار فروش و صادرات عنوان کرد و ادامه داد:به دلیل اشکالاتی که در مرزها وجود دارد یکسری ناهماهنگیهایی در مسیر تجارت استان ایجاد شده است.
راضی جلالی تنها هدفگذاری صادرات در بازار کشور عراق را نادرست عنوان کرد و افزود: باید به فکر فعالیت در بازارهای مختلف و توسعه صادرات در کشورهای منطقه بود.
وی گفت: نامهای خطاب به معاون رییس جمهور مبنی بر دریافت اجازه از سازمان محیط زیست برای پرورش آبزیانی که امکان کنسرو شدن و یا فرآوری را دارند ارسال شده است.
خوزستان نیازمند تدوین سند توسعه صادرات است
راضی جلالی ادامه داد: باید در کنار توجه به محیط زیست به گونهای عمل مرد که تولید و ارز آوری استان نیز با رونق همراه باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان تاکید کرد: خوزستان نیازمند تدوین سند توسعه صادرات استان است تا مسائل و مشکلات حوزه تجارت استان به صورت تخصصی دنبال و حل شود.
طی هشت ماهه امسال صادرات از خوزستان به کشور عراق به بیش از یک میلیارد و ۹۱۰ میلیون و ۴۵۴ هزار دلار رسیده است.
عمده کالاهای صادراتی به کشور عراق میلگرد، تجهیزات نیروگاهی، کلینگر، ریفورمیت، متیل، میوه و تره بار، هیدروکربن سبک و پودر پلی وینیل بوده است.
مجموع صادرات خوزستان طی مدت یاد شده از مرزهای خوزستان به سایر کشورهای مورد هدف تجاری ۱۶ میلیون و ۱۴۴ هزار تن به ارزش پنج میلیارد و ۳۱۷ میلیون دلار بوده است که از نظر وزنی ۲۲ درصد و از نظر ارزشی ۴۴ درصد افزایش یافته است.
نظر شما