به گزارش ایرنا دکتر الهه حقگشایی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: مصرف این حجم از مواد غذایی فاسد و تاریخ مصرف گذشته، تهدیدی جدی برای سلامت مردم بود و خوشبختانه با اقدامات قاطع ضبط و معدوم شد.
وی اضافه کرد: تامین امنیت غذایی یکی از اساسیترین اصول حفظ سلامت شهروندان به شمار میرود و بر همین اساس معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی با جدیت و حساسیت بالا، به مراکز عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی نظارت میکند.
به گفته وی اقدامات نظارتی با حضور نمایندگانی از دادستانی، فرماندهی انتظامی، شهرداری، حراست، بازرسی، حقوقی و گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی صورت میگیرد.
دکتر حقگشایی از شهروندان خواست تا در خریدهای روزانه خود به تاریخ تولید و انقضای محصولات، کیفیت کالاها و وضعیت مراکز عرضهکننده توجه کافی داشته باشند و در صورت مشاهده تخلفات، مراتب را از طریق سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.
واقعیتی درباره تاریخ مصرف و انقضا مواد غذایی
دانستن اهمیت تاریخ انقضای مواد غذایی و مفهوم تاریخ انقضا و اینکه چرا تاریخ انقضای درج شده روی محصولات مهم است می تواند به شما در هنگام خرید مواد غذایی کمک کند.
«تاریخ مصرف» یا «بهترین زمان مصرف» نشان میدهد که چه زمانی این محصول در اوج تازگی است و مشتریان میتوانند از آن استفاده نمایند اما برخی به این تاریخ به عنوان زمان فساد مواد غذایی و ناسالم بودن آن نگاه میکنند.
تاریخ تولید به تاریخ تولید محصول در کارخانه میگویند و تاریخ بستهبندی به آخرین تاریخی که محصول در بستهبندی خود قرار میگیرد، گفته میشود.
بسیاری از مشتریان برای تشخیص زمان فاسد شدن محصول به برچسب «تاریخ عرضه» نگاه میکنند اما «تاریخ عرضه» تاریخی است که تولیدکننده و عرضهکننده (نه مشتریان) از طریق آن به موجودی کافی انبار پی میبرد.
مواد غذایی که تقریبا در آخرین روزهای «تاریخ عرضه» هستند با تخفیف قابل توجهی دوباره در بازار عرضه میشود.
هیچیک از این تاریخها، تاریخ انقضا نیست و همچنین نشان نمیدهد که غذا برای خوردن بیخطر است یا خیر.
تاریخ انقضای محصولات غذایی به تاریخی اشاره دارد که تا آن زمان مصرف محصول غذایی درون بستهبندی بیخطر است و این مواد کیفیت خود را پس از آن تاریخ به خصوص از دست میدهد.
نظر شما