به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا، وال استریت ژورنال در این گزارش به نقل از مقامهای صهیونیست افزود که حکم بازداشت نخستوزیر رژیم صهیونیستی و نارضایتی بنیامین نتانیاهو از موضع امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه بر مذاکرات آتشبس لبنان سایه انداخته بود.
به گفته این مقامهای رژیم صهیونیستی، نتانیاهو با مکرون تماس گرفت و ناراحتی و نا امیدی خود را از موضع فرانسه درباره حکم بازداشت خود اعلام کرد.
این مقامهای رژیم صهیونیستی گفتند که مکرون به نتانیاهو گفته است که فرانسه تاکنون موضع خود را در قبال حکم بازداشت او مشخص نکرده است.
به گزارش ایرنا، وزارت خارجه فرانسه پیش تر در اقدامی برخلاف موازین بشردوستانه، حکم دیوان بین المللی کیفری برای بازداشت مقامات رژیم صهیونیستی را رد کرد.
وزارت خارجه فرانسه با بیاعتنایی به حکم دیوان بین المللی کیفری برای بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق این رژیم، اعلام کرد که به همکاری با مقامات این رژیم ادامه خواهد داد.
وزارت خارجه فرانسه مدعی شد که باتوجه به عدم امضای اساسنامه دیوان بین المللی کیفری توسط تلآویو، حکم آن برای بازداشت سران رژیم صهیونیستی نیز نافذ نیست.
این در حالی است که فلسطین، اساسنامه دیوان بین المللی کیفری را امضا کرده است و به همین خاطر، این نهاد بین المللی میتواند ارتکاب جنایت در قلمرو سرزمینهای فلسطینی را تحت پیگرد قرار دهد.
نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور لبنان پیش تر در اظهاراتی گفت: کمیته نظارت برآتش بس شامل فرانسه، یونیفل، لبنان و (رژیم) اسرائیل است و ریاست آن بر عهده آمریکا است.
عاموس هوکشتاین افزود: ما اجازه نخواهیم داد که جنوب لبنان به زیرساخت تروریستها تبدیل شود و ارتش لبنان مسئول امنیت در آنجا است.
وی با بیان اینکه سازوکار نظارت بر آتش بس شامل هر دو طرف میشود، گفت: اگر (رژیم) اسرائیل از نقض آتش بس خبر داد، ارتش لبنان باید به صورت فوری وارد عمل شده و مشکل را برطرف کند.
هوکشتاین ادامه داد: ما میخواهیم مطمئن شویم که ارتش لبنان همه امکانات و ابزارهای لازم برای اجرای این توافق را دارد.
وی افزود: مهلت ۶۰ روزه برای عقب نشینی اسرائیل از لبنان به این خاطر است که ارتش لبنان آمادگی استقرار در تمام مناطق را ندارد.
نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در ادامه گفت: اسرائیل از شهروندان لبنانی خواسته است که برای جلوگیری از ایجاد درگیری، به مناطق حضور نظامیان اسرائیلی نزدیک نشوند.
هوکشتاین اضافه کرد: لبنانیها باید رئیس جمهور جدید انتخاب کنند و دولتی تشکیل دهند که نشان دهنده خواست آنها برای تغییرات به دور از دیدگاههای حزب الله باشد.
وی افزود: دولت جدید لبنان باید نماینده همه گروهها از اهل سنت، شیعیان و مسیحیان باشد.
آتش بس بین رژیم صهیونیستی و لبنان با میانجیگری بین المللی در ساعت ۴:۰۰ بامداد روز چهارشنبه به وقت بیروت (۵:۳۰ بامداد به وقت تهران) اجرایی شد و رسانههای رژیم صهیونیستی برخی از مفاد اصلی توافق آتش بس را به شرح زیر اعلام کردند:
- حزب الله و دیگر گروههای مقاومت در خاک لبنان حملهای علیه اشغالگران انجام نخواهند داد.
- اسرائیل اقدام نظامی هجومی علیه اهداف در لبنان چه در روی زمین و چه در هوا و دریا انجام نخواهد داد.
- لبنان و اسرائیل بر اهمیت قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت واقف هستند.
- اسرائیل نیروهایش را به تدریج به جنوب خط آبی (خط ترسیم شده سازمان ملل بین لبنان و سرزمینهای اشغالی) ظرف مدت ۶۰ روز عقب خواهد برد.
- آمریکا در راستای تقویت مذاکرات غیرمستقیم بین اسرائیل و لبنان برای رسیدن به مرزهای مورد توافق طرفین حرکت خواهد کرد.
همزمان با اجرایی شدن آتش بس در جنگ جبهه لبنان، نتایج جدیدترین نظرسنجی در سرزمینهای اشغالی نشان میدهد که اکثریت صهیونیستها معتقدند رژیم صهیونیستی نتوانست حزب الله را شکست دهد.
براساس این نتایج، ۶۰.۸ درصد از پرسش شوندگان گفتند که رژیم اسرائیل بر حزب الله پیروز نشده است.
این نتایج همچنین نشان داد که فقط ۲۵.۸ درصد از پرسش شوندگان معتقدند که رژیم اسرائیل پیروز شده است و ۱۳.۴ درصد دیگر گفتهاند که در این زمینه مطمئن نیستند. آتش بس در جبهه لبنان با انتقاد گسترده محافل سیاسی داخلی رژیم صهیونیستی روبرو شده و آنها چنین توافقی را شکست و ناکامی این رژیم توصیف کردند.
نظر شما