علی دارابی روز پنجشنبه در جریان سفر ۲ روزه خود به گیلان در حاشیه بازدید از آرامگاه روحانی مبارز میرزا کوچکخان جنگلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در ایران بیش از یک میلیون اثر میراثی شناسایی شده که از این تعداد ۴۰ هزار به ثبت ملی رسیده و برای نگهداری از آنها به اعتبار و بودجه بسیار زیادی نیاز داریم.
وی عنوان کرد: از اینرو برای تامین بودجه مورد نیاز و حفظ میراث نیاکانمان باید از کمک و مساعدت خیرین، نهادهای محلی، شهرداریها و افرادی که مسئولیت اجتماعی در این زمینه دارند، استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه در کشور ۱۰۷ سایت میراث جهانی و ۹۷ سایت میراث ملی در قالب پایگاههای میراثی حفاظت میشوند، گفت: این وزارتخانه در حوزه میراث فرهنگی بدنبال اجرای برنامه هایی برای حفظ و بازسازی پایگاههای میراثی کشور است در این راستا در نیشابور با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر مسئولان استانی باغ موزه مشاهیر را در دست ساماندهی داریم.
وی عنوان کرد: همچنین پایگاههای میراثی عطار، خیام نیشابور و نیز استاد اسلامی ندوشن که هرکدام متولی خاصی دارند نیز به برنامهریزی نیاز دارد.
دارابی در ادامه هدف از سفر به استان گیلان را بازدید از طرح ها و پروژه های میراث فرهنگی از جمله شهر تاریخی ماسوله که پرونده آن برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شده عنوان کرد و روند پیشرفت آنرا مطلوب دانست.
وی ابراز امیدواری کرد: با کاوشهای جدید انجام شده مستندات این پرونده قویتر و پرمحتواتر شده و مسیر ثبت جهانی آن سریعتر طی شود.
وی اضافه کرد: گیلان یکی از سه قطب گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور است که پنج هزار اثر تاریخی دارد و نزدیک یک هزار و ۲۵۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است. در این استان سه سایت جنگل هیرکانی، کارونسرای تیتی به ثبت جهانی رسیده و آثار بسیار دیگری نیز در فهرست ثبت جهانی یونسکو قرار دارد.
وی در خصوص یادمان مزار میرزا کوچک خان جنگلی نیز گفت: این یادمان نیاز به ساماندهی دارد و میراث فرهنگی اعلام آمادگی کرده است با کمک شهرداری رشت و استانداری گیلان و سایر بخش های استان شورایی را برای ساماندهی این مزار تشکیل دهد.
دارابی عنوان کرد: طبق برآوردهای میراث فرهنگی برای فاز مطالعاتی مرمت و بازسازی این آرامگاه در مرحله نخست به ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است، همچنین باید همسطحسازی قبور شهداء انجام و در کنار آن باغ مزار ایجاد شود.
وی اظهار کرد: میرزا کوچکخان جنگلی در کنار سایر افتخارات گیلان، تاریخ و شناسنامه این استان است، خاندان آل بویه نیز باید به نسل جوان شناسانده شوند تا با افتخار به گذشته به فردایی بهتر امیدوار باشند.
وی در پایان بر ایجاد بازارهای بزرگ صنایع دستی در استان تاکید کرد و افزود: در دولت سیزدهم با ابلاغ دولت یک هزار بازار بزرگ صنایع دستی در ورودی شهرهای ایجاد شد و از استانداری گیلان انتظار است برنامه ریزی لازم را برای ایجاد این بازارچهها در دستور کار داشته باشد.
وی تصریح کرد: باتوجه به گردشگر پذیری گیلان و ورود گردشگران داخلی و خارجی، این استان در حوزه زیرساختی و امکانات اقامتی و هتلینگ با کمبود جدی مواجه بود که در این رابطه نیازمند برنامهریزی جامع از سوی همه مسئولان استانی است.
نظر شما