به گزارش ایرنا، مهدی جمالینژاد روز جمعه در نشست احیای مثلث گردشگری که با حضور استانداران و رییسان اتاق بازرگانی استانهای یزد، فارس و اصفهان در استانداری اصفهان برگزار شد، افزود: در شرایط اقتصادی کشور برای باز شدن گرهها و رفع موانع نیازمند همیاری و همافزایی بیشتری هستیم.
وی افزود: با همکاری سه استان مذکور با یکدیگر میتوان هزینهها را کاهش و درآمدها را افزایش داد تا با استفاده از محتوای مشترک به برندسازی شهری برسیم.
جمالینژاد تاکید کرد: این مباحث باید بهصورت مصداقی و عملیاتی دنبال شود و نباید فقط به امضای تفاهمنامه بسنده کرد.
وی با بیان اینکه تلاش میکنیم با استفاده از ظرفیتهای موجود، سیمای مطلوب و امیدبخشی از همکاری سه استان به جهان مخابره شود، تاکید کرد: مثلث پیوند استان های اصفهان، یزد و فارس فقط به مساله گردشگری محدود نشود و توجه به سایر زمینههای فرصت آفرین نیز ضروریست.
استاندار اصفهان گفت: با استفاده از بازارهای برون مرزی میتوانیم در حوزه گردشگری و اقتصادی پیشرفت قابل توجهی داشته باشیم.
جمالینژاد به نقشآفرینی بخش خصوصی برای توسعه ظرفیتهای بازرگانی استانها اشاره و بیان کرد: با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی میتوان خروجی خوبی در چشماندازهای تعیین شده بدست آورد.
وی با بیان اینکه اصفهان در حوزه گردشگری میتواند الگو باشد، افزود: با این وجود اقدامهای ابتدایی در حوزه زیرساختی در اصفهان نیازمند کار بیشتر است، همچنین با ارتباط مستمر با دیگر شهرها و افزایش ضریب ماندگاری گردشگر میان شهرهای مجاور میتوان برای ارتقای این بخش اقدام کرد.
استاندار اصفهان با بیان اینکه یزد با نگهداشت بافت تاریخی و سنتی خود موفق به جذب گردشگران بسیاری شده است که با اشتراک آن اتفاقهای خوبی رقم خواهد خورد، ادامه داد: ظرفیت گردشگری تاریخی و مذهبی استان فارس نیز راهگشا و قابل برنامهریزی است.
ضرورت همافزایی سه استان برای جذب گردشگر
استاندار یزد نیز در این نشست گفت: آقای جمالینژاد را اهل یزد و باعث افتخار این استان میدانیم.
محمدرضا بابایی افزود: با تغییر ریلگذاری مسیر توسعه استان یزد به سمت حوزه دیجیتال و گردشگری در کنار استانهای اصفهان و فارس میتوانیم با اشتراک ظرفیتها زودتر به اهداف خود برسیم.
وی تصریح کرد: استانهای فارس، اصفهان و یزد به اندازه ظرفیتهایی که دارند در جهان شناخته شده نیستند و لازم است با معرفی جاذبههای گردشگری در فرایند جذب گردشگر همافزا شویم.
استاندار یزد افزود: با اعزام هیأتهای مختلف به استانهای یکدیگر میتوانیم با ظرفیتهای موجود آشنا شویم و سفیر یکدیگر باشیم.
بابایی گفت: با فعالیت اتاقهای فکر و برنامهریزی و دبیرخانه میان سه استان بهصورت چرخشی، مسیرهای همکاری تقویت می شود.
ضرورت بازنگری تفاهمنامههای پیشین
معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس نیز در این جلسه گفت: تعامل موثر با استانهای همجوار از سیاستهای این دوره از استانداری فارس است.
محمد فرخزاده افزود: تفاهمی که در سال ۱۳۹۵ در این زمینه صورت گرفت نیازمند بازنگری است تا با تقویت زیرساختها ارتباطات سه استان بهویژه در بخش گردشگری تقویت شود.
معاون هماهنگی امور گردشگری استانداری فارس افزود: تاسیسات رفاهی، راههای زمینی و خطوط هوایی سه استان را میتوان با همافزایی و جذب بودجه توسعه داد.
فرخزاده با بیان اینکه بهرهمندی از ظرفیت های ملی از جمله صندوق ذخیره ارزی در این زمینه موثر است، گفت: اقتصاد گردشگری و توسعه ارتباطات ما در کشورهای دیگر ضعیف است که با حضور در نمایشگاههای بینالمللی میتوان تعاملات را افزایش داد.
وی تاکید کرد: تفاهمنامهها باید به عملیات اجرایی منتهی و پایان هر سال بررسی شوند.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی که حدود یکهزار و ۹۰۰ مورد آن به ثبت ملی و ۱۵ اثر به ثبت جهانی رسیده، کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.
نظر شما