برگزیدگان «پیانو کلارا» به ارکستر سمفونیک معرفی خواهند شد/ اعلام جزئیات یک فستیوال

تهران- ایرنا- مدیرعامل خانه موسیقی ایران با اشاره به برگزاری نهمین دوره فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» گفت: برگزیدگان این رویداد ضمن عضویت در خانه موسیقی به ارکستر سمفونیک و سایر ارکسترها معرفی خواهند شد.

به گزارش خبرنگار موسیقی ایرنا، نشست خبری نهمین دوره فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» روز دوشنبه- ۱۲ آذرماه با حضور حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران و پروفسور کلارا بوکوچاوا نوازنده و مدرس پیانو در سالن اجتماعات خانه موسیقی ایران برگزار شد.

مدیرعامل خانه موسیقی ایران در این نشست با اشاره به برگزاری نهمین دوره فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» اظهارداشت: این فستیوال به نام پروفسور کلارا بوکوچاوا نوازنده و مدرس توانای پیانو از کشور گرجستان است که چند سالی است هموطن ماست و این هنرمند در طول حضورش در ایران توانسته است در آموزش پیانو و تربیت شاگردان از سراسر کشور و گروه‌های سنی مختلف به خصوص کودکان تاثیرگذار باشد.

نوربخش گفت: در سال‌های گذشته هم شاهد بودیم چه استعدادهای برجسته و توانایی در این رشته ظهور و بروز پیدا کردند، توسط پروفسور کلارا تربیت شدند و در این فستیوال شناسایی شدند و اکنون آنان در حال فعالیت هستند و خودشان را ارتقا می‌دهند. این جای سپاسگزاری دارد و برای موسیقی یک فرصت و ظرفیت است و امیدواریم همچنان ادامه داشته باشد و در سایر رشته‌های موسیقی شاهد چنین رویدادی باشیم.

وی افزود: فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» تا دوره هفتم با همکاری نهادهای مختلف برگزار شده است و از سال گذشته با همکاری خانه موسیقی برگزار می‌شود، تاریخ برگزاری نهمین دوره فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» ۲۰ و ۲۷ دی ماه در فرهنگسرای نیاوران است، این تاریخ‌ها به این دلیل انتخاب شده است که بسیاری از هنرجویان دانش‌آموز هستند و از سایر استان‌ها در این رویداد شرکت می‌کنند و در این تاریخ‌ها با همراهی خانواده می‌توانند راحت‌تر حضور پیدا کنند. روز جمعه-۲۸ دی ماه- آیین اختتامیه فستیوال برگزار می‌شود.

مدیرعامل خانه موسیقی ایران بیان کرد: علاقه‌مندان برای ثبت‌نام در فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» می‌توانند به سایت خانه موسیقی مراجعه کنند. ثبت‌نام متقاضیان در پنج گروه سنی انجام می‌شود، در این روند انتخاب اولیه انجام می‌شود و افرادی که شایستگی لازم را داشته باشند، می‌توانند در آزمون شرکت کنند.

نوربخش درباره جوایز فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» اظهارداشت: در هر گروه سنی، سه برگزیده داریم، جوایز نفرات اول تا سوم به ترتیب ۱۰، ۵ و ۳ میلیون تومان است، در نهایت ۱۵ برگزیده خواهیم داشت، برگزیدگان تحت حمایت خانه موسیقی قرار می‌گیرند، علاوه بر عضویت در خانه موسیقی به ارکستر سمفونیک و سایر ارکسترها معرفی خواهند شد و سعی می‌کنیم این برگزیدگان را رها نکنیم.

وی گفت: یکی از معضلاتی که در جشنواره‌های موسیقی وجود دارد و سال‌ها منتقد آن بودیم این است که برگزیدگان پس از جشنواره، رها می‌شوند و سرنوشت آنان مشخص نیست، به عنوان مثال جشنواره موسیقی جوان سال‌ها برگزار می‌شود و استعدادهایی برجسته‌ای در این سال‌ها آمدند و معرفی شدند و اکنون نمی‌دانیم بسیاری از این برگزیدگان چه کار می‌کنند، زمانی که مسئولیت جشنواره موسیقی فجر را برعهده داشتم؛ معتقد بودم که رقابت گروه‌ها کار بیهوده‌ای بوده است، برگزیدگان جشنواره‌ها نباید رها شوند و باید اقداماتی انجام دهیم و شرایطی را فراهم کنیم تا آنان به ظرفیت موسیقی اضافه شوند.

موسیقی وضعیت تثبیت شده‌ای در ایران ندارد

مدیرعامل خانه موسیقی ایران با اشاره به وضعیت موسیقی در ایران بیان کرد: ایران طی ۴۵ سال اخیر وضعیت مشخص و تثبیت شده‌ای در حوزه موسیقی ندارد و اقلیم به اقلیم براساس جبر زمانی، تاریخی و جغرافیایی وضعیت موسیقی متفاوت است، موسیقی مظلوم واقع شده است. در این سال‌ها به عنوان صنف و نهاد خانه موسیقی پیگیری‌ها، تعامل و برنامه‌ریزی‌هایمان را انجام دادیم تا بتوانیم اقداماتی برای بهبود شرایط انجام دهیم.

نوربخش با اشاره به تدوین سند موسیقی افزود: یک نهاد فرادستی مثل شورای عالی انقلاب فرهنگی که براساس قانون سیاستگذار اصلی فرهنگ در کشور است، سند موسیقی را تصویب کرده و نشان دهنده پذیرفتن این هنر و امیدواری‌هایی است که دیگر در حوزه موسیقی ملوک الطوایفی تصمیم‌گیری نشود، این سند حتی وزارت آموزش و پرورش را به رعایت نکاتی در حوزه آموزش سرود و تربیت شنوایی ملزم کرده است. امیدوارم با سرعت تکنولوژی خیلی از مسائل در موسیقی حل شود و ما شاهد اتفاقات موثری در این حوزه باشیم.

برگزیدگان «پیانو کلارا» به ارکستر سمفونیک معرفی خواهند شد/ اعلام جزییات یک فستیوال

برگزاری یک رویداد موسیقی در سطح استاندارد جهانی

پروفسور کلارا بوکوچاوا نیز در ادامه این نشست درباره برگزاری فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» بیان کرد: این فستیوال به نام من نیست و بسیاری اتفاقی به نام من شد، یک فستیوال موسیقی به نام «کلارا» هر سال در بلژیک برگزار می‌شود و گفتم خوب است که چنین رویدادی را در حوزه پیانو برگزار کنیم و امیدواریم این رویداد برای ساز ویولن و سایر سازهای موسیقی هم برگزار شود، این فستیوال ابتدا برای هنرجویانم برگزار شد و به تدریج هنرجویانی از سایر ایران در این رویداد شرکت کردند.

وی افزود: فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» در پنج رده سنی؛ ۶ تا ۹ سال، ۱۰ تا ۱۳ سال، ۱۴ تا ۱۶ سال، ۱۷ تا ۲۰ سال و ۲۱ تا ۲۴ سال برگزار می‌شود و تلاش ما برگزاری یک رویداد استاندارد در سطح رویدادهای بین‌المللی و جهانی است که بر این مبنا تصمیم داریم که شرکت‌کنندگان قطعه‌هایی از آهنگسازانی همچون باخ، باروک، هایدن و بتهوون را اجرا کنند. تقی ضرابی استاد دانشگاه هنر، سودا جعفرآوا از باکو و خودم داوران این فستیوال هستیم.

بوکوچاوا درباره حمایت از برگزیدگان فستیوال اظهارداشت: باید برای برگزیدگان فستیوال، برنامه‌ریزی برای اجرای عمومی آثارشان داشته باشیم، البته با توجه به اینکه اهل گرجستان هستم، هر سال برگزیدگان را به این کشور می‌برم تا با ارکستر سمفونیک اجرا داشته باشند اما خیلی خوشحال خواهم بود تا شرایطی را برای اجرای آثار برگزیدگان در ایران فراهم کنیم.

این مدرس و نوازنده پیانو درباره هنرجویان ایرانی گفت: این هنرجویان خیلی باهوش هستند اما یک معلم خیلی سختگیر می‌خواهند تا درست به آنان آموزش دهد، ما در گرجستان ۱۶ سال درس می‌خوانیم تا بتوانیم در موسیقی به جایگاهی برسیم که در ایران این‌ گونه نیست.

به گزارش ایرنا، کلارا بوکوچاوا از مدرسین مطرح ساز پیانو با متد روسی است که بیش از بیست سال در ایران به برگزاری کلاس‌ها و فستیوال‌های پیانو پرداخته و او دارای مدرک استادی از کنسرواتوار تفلیس است.

فستیوال رقابتی نوازندگی «پیانو کلارا» با هدف کشف و شناسایی استعدادهای درخشان هنری، پرورش و معرفی آنان به جامعه هنری، ایجاد بستر مناسب برای فعالیت‌های حرفه‌ای نوازندگان جوان، حمایت مادی و معنوی از برگزیدگان و هنرمندان مستعد و جوان برگزار می‌شود.

این فستیوال در پنج رده سنی؛ گروه الف: ۶ تا ۹ سال، گروه ب: ۱۰ تا ۱۳ سال، گروه ج: ۱۴ تا ۱۶ سال، گروه د: ۱۷ تا ۲۰ سال و گروه ه: ۲۱ تا ۲۴ سال برگزار می‌شود و متقاضیان برای شرکت در این فستیوال لازم است یک قطعه از دوره باروک (باخ، هندل،…)، موومان اول از سونات دوره کلاسیک (هایدن، موتسارت، بتهوون) و یک قطعه از دوره رمانتیک یا مدرن (قرن بیستم) حفظ و به صورت تصویری ضبط کنند و استفاده از رایانه همراه و آی پد نیز بلامانع است. نوازندگان باید با پوشش رسمی و پدال‌گیری در فیلم ضبط شده مشهود باشند.

متقاضیان شرکت در این فستیوال باید ویدئو ضبط شده را در قالب لوح فشرده (CD) تا ۲۰ آذر ماه به دبیرخانه این فستیوال به نشانی خیابان فاطمی غربی، بعد از خیابان جمالزاده، پلاک ۲۷۰، خانه موسیقی ایران، کدپستی ۱۴۱۶۸۴۳۸۱۱ ارسال کنند. آیین پایانی و اعلام برگزیدگان فستیوال «پیانو کلارا» ۲۸ دی ماه برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha