تشدید جنگ تراشه‌ها با اعمال محدودیت‌های جدید آمریکا علیه چین

تهران- ایرنا- آمریکا به تازگی محدودیت‌هایی را بر صادرات نیمه رساناها به چین اعمال کرده است به این بهانه که پکن می‌تواند از آنها برای ساخت نسل بعدی سلاح‌ها و سامانه‌های هوش مصنوعی استفاده کند.

به گزارش ایرنا، شبکه خبری سی‌ان‌ان امروز سه‌شنبه گزارش داد که دولت چین به شدت از اقدام واشنگتن برای کنترل‌ و اعمال محدودیت‌های صادراتی بر نیمه رساناهای ساخت آمریکا انتقاد کرده است.

اقدامات جدید که از سوی دولت رو به پایان جو بایدن رئیس جمهور آمریکا انجام شده، اختلاف سیاسی بین دو اقتصاد برتر جهان را پیش از تحلیف دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحده شدت بخشیده است.

این درحالی است که شی جین پینگ رئیس جمهور چین خوداتکایی را یک ستون مهم در راهبرد اقتصادی خود در تبدیل پکن به یک ابرقدرت در زمینه فناوری تعیین کرده است.

وزارت بازرگانی آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد که فروش بیش از ۲۰ نوع تجهیزات ساخت نیمه رسانا و همچنین دسترسی چند شرکت چینی به فناوری آمریکا را محدود کرده است.

این وزارتخانه افزود که هدف کنترل‌های صادراتی جدید، کند کردن توسعه چین در زمینه ابزارهای هوش مصنوعی است که می‌تواند در جنگ استفاده شود. وزارت بازرگانی آمریکا همچنین مدعی شد که هدف دیگر آن تضعیف صنعت نیمه رسانای بومی چین است که امنیت ملی آمریکا و متحدانش را تهدید می‌کند.

وزارت بازرگانی چین با محکوم کردن این اقدام، اعلام کرد که آمریکا از وضع کنترل‌های صادراتی سوء استفاده می‌کند و یک تهدید جدی برای ثبات زنجیره‌های تامین و صنعت جهانی است.

این وزارتخانه روز دوشنبه در بیانیه‌ای اضافه کرد: آمریکا موعظه می‌کند درحالیکه به شکل دیگری عمل می‌کند، مفهوم امنیت ملی را بیش از حد بسط داده، از اقدامات کنترل صادراتی سوء استفاده کرده و اقدامات قلدرانه یکجانبه انجام می‌دهد. چین به شدت مخالف چنین اقداماتی است.

رقابت برای برتری فناوری نظامی، روابط پکن- واشنگتن را طوری شکل داده است که آمریکا معتقد به احتمال حمله چین به تایوان در سال‌های آینده است. مقام‌های ارشد ایالات متحده همچنین چین را به سرقت آشکار نرم افزار هوش مصنوعی ساخت آمریکا متهم می‌کنند که پکن آن را قاطعانه رد کرده است.

وعده ترامپ به مقابله با ژاپن در صنعت فولاد

رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بارها گفته است که قصد دارد مانع از پیشنهاد خرید ۱۵ میلیارد دلاری یک شرکت ژاپنی برای تصاحب شرکت تولیدی «یو.اس استیل» (US Steel) شود. ترامپ می‌گوید که این شرکت آمریکایی در نهایت می‌تواند روی پای خود بایستد.

او روز دوشنبه در شبکه اجتماعی «تروث» نوشت: از طریق یک سری مشوق‌ها و تعرفه‌های مالیاتی، ما یو.اس استیل را دوباره قوی و عالی خواهیم کرد. من به عنوان رئیس جمهور از تحقق این توافق جلوگیری خواهم کرد. خریدار مراقب باش!

تشدید جنگ تراشه‌ها با اعمال محدودیت‌های جدید آمریکا علیه چین

این شرکت مستقر در پیتسبورگ در سال ۱۹۰۱ پس از ادغام شرکت‌های فولاد پیشرو آمریکا از جمله «کارنگی استیل»، تشکیل شد. شرکت به وجود آمده به اولین شرکت جهان با ارزش بیش از ۱ میلیارد دلار تبدیل شد.

اما در سال‌های اخیر، سهم «یو.اس استیل» از نظر تولید و ارزش بازار سهام بسیار کمتر از سایر شرکت‌های فولاد آمریکایی بوده است.

در ماه سپتامبر (مهر/ آبان)، شرکت ژاپنی «نیپون استیل» به عنوان خریدار مورد نظر انتظار می‌رفت درخواست خود را برای بررسی امنیت ملی از سوی سازمان تنظیم مقررات آمریکایی ثبت کند اما اختلاف‌های سیاسی برخاسته از کارزارهای انتخابات آمریکا اوضاع را تغییر داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha