به گزارش ایرنا، حبیبالله بهرامی روز سهشنبه در جلسه کمیسیون کشاورزی و دامپروری در اتاق تعاون استان افزود: تعاونیهای کشاورزی نقش بسیار مهمی در تأمین مواد غذایی و توسعه اقتصادی کشور دارند، اما با چالشهای متعددی مواجهند که نیازمند توجه و راهکارهای فوری است.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات اساسی تعاونیهای کشاورزی، کمبود منابع مالی است و به همین دلیل دسترسی نداشتن به فناوریهای مدرن و تجهیزات پیشرفته یکی از موانع جدی برای افزایش کیفیت و کاهش هزینههای تولید است.
وی تاکید کرد: مشکلاتی مثل کاهش کیفیت محصولات و کمبود مواد اولیه میتواند به کاهش درآمد و افزایش هزینهها منجر شود و تعاونیها باید بدنبال راهکارهایی برای بهبود کیفیت محصولات و تامین مواد اولیه با کیفیت باشند.
بهرامی، رفع مشکلاتی نظیر مدیریت ناکارآمد و کمبود تجربه در برخی تعاونیها را حائز اهمیت دانست و گفت: نبود مدیران مجرب و آگاه میتواند سبب کاهش کارایی و بهرهوری تعاونیها شود.
وی گفت: اتاق تعاون اصفهان برای حل این مشکل، دورههای آموزشی و کارگاههای مدیریتی را برای اعضا و مدیران تعاونیها برگزار خواهد کرد تا تجربیات موفق تعاونی ها با یکدیگر به اشتراک گذاشته شود.
رییس اتاق تعاون استان با اشاره به اینکه مشکلات اجتماعی و سیاسی از دیگر چالشهای پیش روی تعاونیهاست، ادامه داد : نبود همدلی و همکاری میان اعضاء و حمایت کافی از سوی نهادهای دولتی و خصوصی میتواند به کاهش انگیزه و عملکرد تعاونیها منجر شود.
وی تاکید کرد: با تمام توان تلاش میکنیم تا مشکلات این تعاونیها را شناسایی و با ارائه راهکار مناسب، به بهبود وضعیت آنها کمک کنیم و امیدواریم با همکاری و همدلی همه اعضا و نهادهای مرتبط، بتوانیم به دستاوردهای بیشتری در این حوزه دست یابیم و به توسعه و پیشرفت کشاورزی ر استان و کشور کمک کنیم.
به گزارش ایرنا، چهار درصد از اشتغال کشور با بیش از ۵۴ هزار فرصت شغلی در تعاونیهای اصفهان ایجاد شده است و ۶ درصد از تعاونیهای فعال کشور در این استان قرار دارند.
۴۶۰ تشکل شامل شرکتهای تعاونی روستایی، زنان، تولید، کشاورزی و اتاق اصناف در زمینههای مختلف مشغول ارائه خدمت به روستاییان و بهرهبرداران بخش کشاورزی و بیش از ۳۵۰ هزار نفر عضو اتحادیهها، تعاونی ها و تشکل های روستایی استان اصفهان هستند.
هماینک ۶ هزار و ۷۵۶ تعاونی فعال و غیرفعال و در دست اجرا در اصفهان وجود دارد.
نظر شما